Głowy se uciąć nie dam, ale chyba były zwykłe miedziane zgniatane podkładki po 8 zeta sztuka.Marcingalloper pisze:Tam jest jakiś zestaw podkładek.Kabal pisze:nowe podkładki się kiedyś w ASO Hyundai kupowało po 8 zł. W ASO Mitsu jakieś posrane pieniądze
Pamiętam że musiałem dokupić, bo w kpl. zestawie uszczelnień dla całego silnika (są takie zestawy) ich nie było.
Taka paczuszka będzie i chyba po 3 czy 4 szt, z pudełeczka się wyciąga i to jest na jeden wtryskiwacz - i tak kolejno na każdy. Podobnie jak pierścienie silnikowe są pakowane tak i to.
Koło 60zł to kosztowało.
pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
Moderator: Kosiarz
Re: pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
-
-
Jest tak jak piszesz, na e-pajero.Kabal pisze:Głowy se uciąć nie dam, ale chyba były zwykłe miedziane zgniatane podkładki po 8 zeta sztuka.Marcingalloper pisze:Tam jest jakiś zestaw podkładek.Kabal pisze:nowe podkładki się kiedyś w ASO Hyundai kupowało po 8 zł. W ASO Mitsu jakieś posrane pieniądze
Pamiętam że musiałem dokupić, bo w kpl. zestawie uszczelnień dla całego silnika (są takie zestawy) ich nie było.
Taka paczuszka będzie i chyba po 3 czy 4 szt, z pudełeczka się wyciąga i to jest na jeden wtryskiwacz - i tak kolejno na każdy. Podobnie jak pierścienie silnikowe są pakowane tak i to.
Koło 60zł to kosztowało.
Mają też i całe zestawy pod wtryskiwacze, i ja takie kupiłem a zakładałem chyba tylko te miedziane

Od głowicy ma być tak:
-mała uszczelniająca
-duża gruba miedziana
-wtrysk
-aluminiowa z 2 małymi otworami
-listwa powrotu
-aluminiowa
-nakrętka
tak to wygląda:
http://i990.photobucket.com/albums/af29 ... 7340df.jpg
Ostatnio zmieniony śr maja 25, 2016 8:21 pm przez Maras, łącznie zmieniany 1 raz.
GAZ 69-był
UAZ 3741-był
Galloper 2.5TCI
UAZ 3741-był
Galloper 2.5TCI
-
podkladki pod wtryski i przelwy do dostania od eki w kia, od modelu k2500 przelewy rowniez pasuja.. to taka podpowiedz.....
aha wszystko o 50 % taniej niz w mitsu.
aha wszystko o 50 % taniej niz w mitsu.

Pajero 92 2,5 TD 

boś mlody i sie uja znasz. podkladki miedziane kutwisz w sposob nastepujacy. bierzesz w kombinerki i jedziesz z nimi do kuchni, kladziesz nad ogien na kuchence i czekasz az sie zaswieca. po ostudzeniu robia sie grubsze i zdatne do ponownego uzytku.Marcingalloper pisze:qmulus pisze:
A, wcześniej mi ciekłego no bo przukutwiłem i wkręciłem na stare podkładki po zmianie głowicy.
Nie siedzę na forum i NIE KORZYSTAM Z ŻADNEGO INNEGO NICKA
NIE PISAĆ DO MNIE PW
NIE PISAĆ DO MNIE PW
-
-
W dziale Patrola to ktoś opisywał i zrobiłem tak na wyjściu górnego węża od wspomagania i pomogło.қzh pisze:boś mlody i sie uja znasz. podkladki miedziane kutwisz w sposob nastepujacy. bierzesz w kombinerki i jedziesz z nimi do kuchni, kladziesz nad ogien na kuchence i czekasz az sie zaswieca. po ostudzeniu robia sie grubsze i zdatne do ponownego uzytku.Marcingalloper pisze:qmulus pisze:
A, wcześniej mi ciekłego no bo przukutwiłem i wkręciłem na stare podkładki po zmianie głowicy.
Tu wolałem nie kutwić już, wiem że Cię nie było jak remontowałem silnik (wesoło było ) ale głowicę ściągnąłem trzy razy, za każdym razem nowe śruby, uszczelnienia wtrysków bo głowica dwukrotnie sprawdzana oprócz tego że była założona nowa.
Wtedy raz założyliśmy na stare bo w zestawie nie było a silnik trza było skręcać.
Bo to klekotanie to raczej łożysko w skrzyni biegów . Jak klekoce przy wciśniętym sprzęgle to ... sprzęgło .Maras pisze:Jak na wolnych robi trrryt.... wystarczy wcisnąć sprzęgło-przestaje. Mi klekotała tarcza sprzęgła, wymiana przyniosła poprawę na 500km i znowu klekocze. Chyba taki urok tego sprzęgła bo działa normalnie.
-
-
Zgadza sięaugust pisze: Bo to klekotanie to raczej łożysko w skrzyni biegów . Jak klekoce przy wciśniętym sprzęgle to ... sprzęgło .

taki klekot jest wówczas, gdy ktoś źle założy łapę sprzęgła i wyłamie lub wykrzywi blaszki trzymające ją na kuli ... temat znany od lat, jak się do wymiany sprzęgła zabiera amator, niejeden poległ i wyciągał skrzynię po kilka razyaugust pisze:Bo to klekotanie to raczej łożysko w skrzyni biegów . Jak klekoce przy wciśniętym sprzęgle to ... sprzęgło .Maras pisze:Jak na wolnych robi trrryt.... wystarczy wcisnąć sprzęgło-przestaje. Mi klekotała tarcza sprzęgła, wymiana przyniosła poprawę na 500km i znowu klekocze. Chyba taki urok tego sprzęgła bo działa normalnie.
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Dzieki.
E:
Jak odroznic jedna awarie od drugiej?
E:
Jak odroznic jedna awarie od drugiej?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Uderzenia w łapę powinny być odczuwalne na pedale sprzęgła . [ mam to w g-klasie ]
-
pytanko mam. pajero 2,5 na glowicy przy rozrzadzie jest czujnik , obok niego ale juz na wyjsciu chlodziwa z glowicy jeszcze jeden maly . do czego sa te czujniki?
Pajero 92 2,5 TD 

Jaka jest przyczyna ze uszczelniacz na wale od strony sprzegla wytrzymal tylko 5tkm?
-
-
Zly montaz, zle wyczyszczone przed wsadzeniem. Uszkodzenie podczas montazu. Slaba jakosc lub wadliwy uszczelniacz.
Czyli wymiana powinna pomodz?!?
Ktos moze wie ile kosztuje łańcuch do SS?
NOWY!
NOWY!
-
-
Old Roki newer daj- sprzedany
corsabjedenpięcde- płakałem jak złomowałem
Santana wiertarka
corsabjedenpięcde- płakałem jak złomowałem
Santana wiertarka
-
-
Uszczelniacz rób, łańcuch zostaw - nie warto samego nowego łańcucha zakładać na stare i przydarte zębatki.jradek pisze:Czyli wymiana powinna pomodz?!?
NOWY!
PS: kleszcza przytargałem

Masz rację, przepraszam.
Czy tego łańcucha nie należy wymieniać z kołami łańcuchowymi?
Uszczelniacz silnika tylny kupić ori??
za 149
czy zamiennik za 39?
Czy tego łańcucha nie należy wymieniać z kołami łańcuchowymi?
Uszczelniacz silnika tylny kupić ori??
za 149
czy zamiennik za 39?
-
-
Ja mam zamiennik i trzyma. Wazne aby sprawdzic stan walu czy nie jest wyciety zbyt duzy rowek po pracy uszczelniacza.
uszczelniacz kup w hyundaiu - orginal w cenie podroby. daj na kleju, bo w 4d56 uszczelniacze lubia wypadac, zwlaszcza ten po drugiej stronie.
NIE PISAĆ DO MNIE PW
NIE PISAĆ DO MNIE PW
-
-
HYUNDAI 21321-42041 - 137złқzh pisze:uszczelniacz kup w hyundaiu - orginal w cenie podroby. daj na kleju, bo w 4d56 uszczelniacze lubia wypadac, zwlaszcza ten po drugiej stronie.
Tyle zapłaciłem w grudniu przy remoncie silnika. Jak pamiętam szło to z serwisu Hyundaia.
Po ktorej stronie?қzh pisze:uszczelniacz kup w hyundaiu - orginal w cenie podroby. daj na kleju, bo w 4d56 uszczelniacze lubia wypadac, zwlaszcza ten po drugiej stronie.
no... po drugiej , przecie napisalem 

NIE PISAĆ DO MNIE PW
NIE PISAĆ DO MNIE PW
-
-
Przód masz od rozrządujradek pisze:Po ktorej stronie?қzh pisze:uszczelniacz kup w hyundaiu - orginal w cenie podroby. daj na kleju, bo w 4d56 uszczelniacze lubia wypadac, zwlaszcza ten po drugiej stronie.

no to ktos cie grubo wydymal. jakies 2,5x .Marcingalloper pisze:HYUNDAI 21321-42041 - 137złқzh pisze:uszczelniacz kup w hyundaiu - orginal w cenie podroby. daj na kleju, bo w 4d56 uszczelniacze lubia wypadac, zwlaszcza ten po drugiej stronie.
Tyle zapłaciłem w grudniu przy remoncie silnika. Jak pamiętam szło to z serwisu Hyundaia.

NIE PISAĆ DO MNIE PW
NIE PISAĆ DO MNIE PW