Blues_M07 pisze:Myślę ,że powinno się dać wymienić sam wózek a jeśli nie to sobie zamień tapicerki.
Dzięki
No właśnie ja ma obicia już wymienione i w dobrym stanie, wiec nie chce się ich pozbywać. Mi też się wydaje, że zmiana samych sanek powinna się udać. Wolał bym jednak wydawać pieniądze mając coś więcej niż przeczucie.
_Bart pisze:Pytanie, ma kto lub zna kogo kto by miał zacisk lewy przód do L200 z 98r? Albo wie z jakich innych pajero pasują. Udało mi się z grubsza ustalić, że w L200 od 01r bodajże jest inny zacisk, ma mniejsze uszy. Może kto zna kogoś kto ma L200 98 lub 99 na części?
Ewentualnie, da rade zregenerować zacisk w którym nie cofa się jeden z tłoczków? Trudność polega na tym, że rozpadł się klocek, zahamowało tłoczkiem o tarczę i tak nawet kilka razy, bo myślałem, że się klocek kończy, bo większych zgrzytów ani pisków nie było, nawet pedała nie podbijało.
Są firmy regenerujące zaciski, samemu możesz to zrobić nie jest to trudne. Podejrzewam, że tylko od Pajero zacisk będzie pasował.
Poszuka zdjęć zacisków na np Allegro i porównaj, albo najlepiej kup zestaw naprawczy i zregeneruj sam oba zaciski.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.