Czy ktoś oglądał tego Miśka?
Moderator: Kosiarz
Re: Czy ktoś oglądał tego Miśka?
Coś już wiem. Rama jest odbudowana na wzór oryginalnej, tylko przód został ze starej. Jest także kwit ze stacji, że numer ramy nieczytelny ale nowy nie był nabijany.
- Blackbear
- Kontaktowanie:
Jeśli numery są nowe nabite przez diagnostę (krótki Vin z numerem SKP) to jest wszystko legalnie.
Jeśli numer przespawany ze starej ramy, ale zgadza się z historią auta to powiedzmy mocno warunkowo o.k.
Ralliart? Serio? Śmierdzi mi fantazją sprzedającego. 2.5td z tamtych lat na pewno nie miały 115km. Miały 84km lub 95km zależnie bez czy z intercoolerem.
Sorry nie odczytałem. To do dupy bo w takim razie auto nie powinno mieć przeglądu i trzeba nabić nowe numery o których napisałem powyżej. Właścicielowi albo się nie chce, albo jakiś problem wynikł z tym na drodze prawnej.
Jeśli numer przespawany ze starej ramy, ale zgadza się z historią auta to powiedzmy mocno warunkowo o.k.
Ralliart? Serio? Śmierdzi mi fantazją sprzedającego. 2.5td z tamtych lat na pewno nie miały 115km. Miały 84km lub 95km zależnie bez czy z intercoolerem.
Sorry nie odczytałem. To do dupy bo w takim razie auto nie powinno mieć przeglądu i trzeba nabić nowe numery o których napisałem powyżej. Właścicielowi albo się nie chce, albo jakiś problem wynikł z tym na drodze prawnej.
Było Pajero, jest Galant
No jak mu się nie chce to może być ciężko ze sprzedażą. Coś wspominał, że może to zrobić ale to dodatkowy koszt.
Jest też opcja, że ta "odbudowana" rama wygląda tak, że nikt nie chciał się pod tym podpisać.
Jest też opcja, że ta "odbudowana" rama wygląda tak, że nikt nie chciał się pod tym podpisać.

- Blackbear
- Kontaktowanie:
To też jest prawdopodobne. Problem spadnie na nowego "szczesliwego" właściciela.
Było Pajero, jest Galant
-
jesli nie ma przegladu ze wzgledu na brak nr vin to troche lazenia po urzedach. wlasnie wczoraj zakonczylem taki proces

Pajero 92 2,5 TD 

- Blackbear
- Kontaktowanie:
Co powiecie o takiej "perełce" od handlarza?
http://allegro.pl/show_item.php?item=7240696552
Cena atrakcyjna, ilość koni jakaś duża, wybierak inny jakby skrzynia była z P3 i nie po koszernej stronie, czyli tunel środkowy z anglika, zegary środkowe jak z l200 nie z pajero, panel klimatronika jakiś inny. Klimatronik! Czyli na pewno szczepiony. Znawcy się wypowiedzą?
http://allegro.pl/show_item.php?item=7240696552
Cena atrakcyjna, ilość koni jakaś duża, wybierak inny jakby skrzynia była z P3 i nie po koszernej stronie, czyli tunel środkowy z anglika, zegary środkowe jak z l200 nie z pajero, panel klimatronika jakiś inny. Klimatronik! Czyli na pewno szczepiony. Znawcy się wypowiedzą?

Było Pajero, jest Galant
Panel z l200/soprt, antena sugeruje anglika, tabliczka nad rejstracja europejczyka, skrzynia anglika, koni powinien miec 208.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
- Blackbear
- Kontaktowanie:
Jeszcze były bodajże 197km w przypadku 3.5v6. Skrzynia nie musi byc z anglika, tunel i wybierak jest z anglika. Ciekawe czy ma skrzynie invecs. W przypadku P2 miały chyba tylko EVO. Bardziej prawdopodobne, że tylko wybierak jest z evo 

Było Pajero, jest Galant
Przekładaniec aż w oczy kłuje, nawet dziura na lewym błotniku po małym lusterku jest.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- Blackbear
- Kontaktowanie:
Ten panel klimatronika jest interesujący. W polifcie był taki, czy to wersje na Japonię? Nie mniej jednak ku przestrodze. 

Było Pajero, jest Galant
Tanio.
Więc wszelkie coś tam, coś tam jest łagodzone przez niską cenę.
Poza tym, czego się bać ? że nie koszerne do końca ?
Ale ja się nie znam
Więc wszelkie coś tam, coś tam jest łagodzone przez niską cenę.
Poza tym, czego się bać ? że nie koszerne do końca ?
Ale ja się nie znam

***** USA
Wszystko kwestia jak zrobione. Da się zrobić praktycznie 100% 1/1 Europejczyka, ale zawsze są pewne ale:
- czy tnący i spawający wiedział co robi (nie ma tego dużo, ale mimo wszystko dotyczy również newralgicznych elementów jak mocowanie przekładni kierowniczej i kolumny kierowniczej (w obu przypadkach temat ułatwia posiadanie dawcy, w drugim ciężko mi sobie wyobrazić jego brak, żeby to miało sens)
- jak zrobiono elektrykę (optymalnie byłoby pozyskać kompletną wiązkę, przeszyta z lewej na prawą niespecjalnie chce się zmieścić pod deską rozdzielczą, ale da się

- czy wymieniono światła
- czy wymieniono lusterka wsteczne
- czy zmieniono
- jak ogarnięto sterowanie szyb
- na pewno coś pominąłem
tel. 504126172
tel. 504126172
- czy wymieniono światła https://allegro.pl/listing?string=pajer ... i-1-4-1003Kabal pisze: ↑wt mar 20, 2018 10:22 amWszystko kwestia jak zrobione. Da się zrobić praktycznie 100% 1/1 Europejczyka, ale zawsze są pewne ale:
- czy tnący i spawający wiedział co robi (nie ma tego dużo, ale mimo wszystko dotyczy również http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... algicznych elementów jak mocowanie przekładni kierowniczej i kolumny kierowniczej (w obu przypadkach temat ułatwia posiadanie dawcy, w drugim ciężko mi sobie wyobrazić jego brak, żeby to miało sens)
- jak zrobiono elektrykę (optymalnie byłoby pozyskać kompletną wiązkę, przeszyta z lewej na prawą niespecjalnie chce się zmieścić pod deską rozdzielczą, ale da się). Niespecjalnie da się odwrócić wiązkę, albo ja nie umiałem.
-czy wymieniono światła
Grosze, 200PLN + przekładka, razem 300.
- czy wymieniono lusterka wsteczne
- czy zmieniono
- jak ogarnięto sterowanie szyb.
- na pewno coś pominąłem -
Grosze, 200PLN + przekładka, razem 300.
- czy wymieniono lusterka wsteczne 700PLN + przekładka
- czy zmieniono
- jak ogarnięto sterowanie szyb Całe ( prawie całe ) życie korbką kręciłem, więc jakoś się pogodzę ...
- na pewno coś pominąłem - Na pewno

Zapewne sprzedawca mógł napisać. Prawdopodobnie na pytanie w oczy odpowie jak i co.
Może przemilczeć, kłamać się nie opłaci.
Jak dla mnie, nawet zakładając powyższe to dobry deal ... chyba ...
Tak teoretycznie piszę, nie mam zamiaru kupować. Jedno P3 już mam.
***** USA
Cena jest atrakcyjna przy założeniu, że auto jest seryjne. Wg mnie ulep nie jest tyle wart. Pamiętaj, że jak sam nie robiłeś to nie wiesz gdzie poszli na skróty i co nie pasuje. Ja bym się w to nie pchał.
tel. 504126172
tel. 504126172
To też fakt. Do tego z częściami jest tak se. Romuś szuka obudowy rozrządu od dość długiego czasu.
tel. 504126172
tel. 504126172
- Blackbear
- Kontaktowanie:
Tak jak Krzych pisze. Nie opłacalne za te pieniądze w ogóle. To handlarz, więc jego wiedza będzie marna, ale do powiedzenia może mieć bardzo dużo niekoniecznie z prawdą. Po zdjęciach widać już, że przekładka jest z przypadkowych części robiona, nie z dawcy. Na żywo więcej "kwiatków" by wyszło, a po kupnie i eksploatacji oraz próbie ich poprawy jeszcze więcej. Kupno części to nie problem. Problem jest zawsze z poprawnym montażem szczególnie pod względem elektrycznym. Niektóre rzeczy jak klimatronik są prawie nie do przełożenia. Montaż lusterek na przykład zajmie ci 10minut. Odnalezienie ich wiązki, odwrócenie i przelutowanie to na pewno nie szybka i przyjemna robota. Możesz stracić nawet całe popoludnia i obolały będziesz. Warto?
Sorry. Bez obrazy na prawdę, ale ta oferta jest kierowana do nieświadomych szaraczków lub ludzi którzy myślą, że to takie proste i miłe.
Zegary i wybierak, panel klimy, może skrzynię i ciul wie co jeszcze przeszczepili z EVO! Jeżeli wierzyć nalepce pod tylną boczną szybą to może mieć 3.5v6 gdi. Dziwne bo z lewej nie ma
EVO
Piszta więcej o V6. Chcę takie
Sorry. Bez obrazy na prawdę, ale ta oferta jest kierowana do nieświadomych szaraczków lub ludzi którzy myślą, że to takie proste i miłe.

Zegary i wybierak, panel klimy, może skrzynię i ciul wie co jeszcze przeszczepili z EVO! Jeżeli wierzyć nalepce pod tylną boczną szybą to może mieć 3.5v6 gdi. Dziwne bo z lewej nie ma

Piszta więcej o V6. Chcę takie

Było Pajero, jest Galant
"Nie do kościoła" z Nowego Sącza, znany komuś może: https://www.otomoto.pl/oferta/mitsubish ... xtor=SEC-8
EVO ma zawias z P3, ktore jest szersze, wiec EVO ma solidne poszerzenia.
- Blackbear
- Kontaktowanie:
I jak ma to się do tego z ogłoszenia? Nie przeszkadza to w przekładce kilku elementów z evo...
Było Pajero, jest Galant
Nikt by nie prul EVO, ten panel byl tez w L200 i soprcie, ale moze go i tu wsadzili. GDI niegazowalne.
- Blackbear
- Kontaktowanie:
Może rozdupcone evo? Wybierak biegów jest jakby z evo. Choć może występował taki w gdi. Niemniej jednak dziwnie skompletowane auto.
Instalacja za dychę to nie od razu niegazowalne, ale raczej nieopłacalne na pewno.
Instalacja za dychę to nie od razu niegazowalne, ale raczej nieopłacalne na pewno.

Było Pajero, jest Galant
Ponawiam pytanie o Pajero z Nowego Sącza, ktoś na pewno zna to auto: https://www.otomoto.pl/oferta/mitsubish ... xtor=SEC-8
Podobno wszystko cacy tylko znowu problem, bo numeru na ramie nie widać.kozioU pisze: ↑czw mar 22, 2018 1:57 pmPonawiam pytanie o Pajero z Nowego Sącza, ktoś na pewno zna to auto: https://www.otomoto.pl/oferta/mitsubish ... xtor=SEC-8

Ile kosztuje nabicie nowych numerów, orientuje się ktoś?
Zalezy czy potrzebny bedze rzeczoznawca. Bez rzeczoznawcy ze 200. Z 800-1700.