Pomysły na zwiekszenie wykrzyżu
Moderator: Kosiarz
Pomysły na zwiekszenie wykrzyżu
Chodzi mi o pomysły - te "genialne, zwariowane i takie sobie" jak by tu zwiększyć wykrzyż w I generacji na sprężynkach.
O kasztany i pomysły "takie sobie" uprasza się po piątym genialnym pomyśle.
O kasztany i pomysły "takie sobie" uprasza się po piątym genialnym pomyśle.
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.
Z tyłu - wywalić drążek stabilizatora. U mnie wisiał poprowadzony w jakiś dziwny sposób pod mostem tylnym i kwestią czasu było tylko jego urwanie bądź skrzywienie. Poszedł więc do śmieci, a wykrzyż jest teraz całkiem niezły. Trzeba tylko pamiętać o braku drążka przy ostrych zakrętach na czarnym ale tragedii nie ma. Jeżdżę miskiem na co dzień i jeszcze się nie wywaliłem 

Ave Caesar!
Pajero znowu w przebudowie.
Photo by: pwiecko
Pajero znowu w przebudowie.
Photo by: pwiecko
Ja troszeczkę popracowałem z blokadą pomiędzy wahaczami przednimi - teki kawałek metalu ograniczający wychyły wahacza. Został przycięty po 1,5 cm z każdej strony i wykrzyże zdecydowanie się poprawiły
Wycina a w zasadzie przycinka nastąpiła po wywrotce ze względu na wykrzyże - mały wykrzyż podbiło koło i na boczek
Teraz jest OK.

Teraz jest OK.

Zbowid

Tzn. pochylić górę w kierunku tyłu?+ AND + pisze:po podniesieniu tyłu (obojetnie czy kowal czy nowe springi )
przespawac pod nowym kontem zaamocowanie(tylnego ) wachacza w ramie , naprezenia gum nie daja w pełni sie opuscic wachaczowi
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.
Jak długo to już testujesz? Nie było problemów ze zwiększonym kątem pracy półosi?Zbowid pisze:Ja troszeczkę popracowałem z blokadą pomiędzy wahaczami przednimi - teki kawałek metalu ograniczający wychyły wahacza. Został przycięty po 1,5 cm z każdej strony i wykrzyże zdecydowanie się poprawiłyWycina a w zasadzie przycinka nastąpiła po wywrotce ze względu na wykrzyże - mały wykrzyż podbiło koło i na boczek
![]()
Teraz jest OK.
to jak bedziesz miec chwile to podnies tył auta / ramy np widlakiem i zobacz jakie tam sie robia naprężenia (oczywiscie o ile auto zostało wyliftowane ,bo jak seria to oczywiscie amor nie pozwoli na takie naprezenia .
ps1. tylko przed podniesieniem odkrec amor jak masz serie
ps1. tylko przed podniesieniem odkrec amor jak masz serie
Nissan GR - era motania
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...
No testuję w trudnych warunkach już ponad trzy miesiące... no i mam 33" więc nie jest lekko. Ale nie widać problemów - jak spojrzeć na to z praktycznego punktu widzenia to i tak masz przecież odboje. Podcięcie ograniczników daje po prostu większy zakres wychyłów. A i tak po wyje.bach nie jeździsz z dużą prędkością więc nie ma strachu, że półosie strzelą..a jak strzelą to się pochwalęBooBoo pisze:Jak długo to już testujesz? Nie było problemów ze zwiększonym kątem pracy półosi?Zbowid pisze:Ja troszeczkę popracowałem z blokadą pomiędzy wahaczami przednimi - teki kawałek metalu ograniczający wychyły wahacza. Został przycięty po 1,5 cm z każdej strony i wykrzyże zdecydowanie się poprawiłyWycina a w zasadzie przycinka nastąpiła po wywrotce ze względu na wykrzyże - mały wykrzyż podbiło koło i na boczek
![]()
Teraz jest OK.

Zbowid

- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Zbowid a mogl bys tego fotke strzelic?? szykuje sie do wymiany zawiechy to moze bym od razu wycial to i owo bo 33" tez planujeZbowid pisze:Ja troszeczkę popracowałem z blokadą pomiędzy wahaczami przednimi - teki kawałek metalu ograniczający wychyły wahacza. Został przycięty po 1,5 cm z każdej strony i wykrzyże zdecydowanie się poprawiłyWycina a w zasadzie przycinka nastąpiła po wywrotce ze względu na wykrzyże - mały wykrzyż podbiło koło i na boczek
![]()
Teraz jest OK.
Czwarte serce 

Pajero I po body lifcie, dluzszych sprezynach i kolach 33" ma IMO niezly wykrzyz:

i caly temat:
http://outerlimits4x4.com/viewtopic.php ... sc&start=0
w ogole Forum http://outerlimits4x4.com/viewforum.php?f=4 wymiata.

i caly temat:
http://outerlimits4x4.com/viewtopic.php ... sc&start=0
w ogole Forum http://outerlimits4x4.com/viewforum.php?f=4 wymiata.
------------
Jarek po trupach do celu ...
Jarek po trupach do celu ...