Zaślepiona dziurka w lewym błotniku oraz kable

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
DruhRafal_PL
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Zaślepiona dziurka w lewym błotniku oraz kable

Post autor: DruhRafal_PL » pn kwie 16, 2007 1:57 pm

Na mojej ulicy stoi mitsu na sprzedaz (v6, II), z zaslepioną gumowym jakimśczymś dziurą średnicy może pięciu-siedmiu cm. Obstawiam, że kiedyś był tam snorkel, ale może się mylę? Niestety nie dysponuję zdjęciem, moze ktoś wie co to może być?

Jeszcze jedna sprawa, (sory za pytanie lajkonika), gdzie szukac wiązki kabli idących do tyłu auta (w szczególności do świateł, oświetlenia tablicy etc.) Po prawej, pod progami (wewnątrz), czy gdzies indziej? Czy w wersji "angielskiej" będzie tak samo?

Pozdrawiam

Druh Rafal

Awatar użytkownika
goszen

Post autor: goszen » pn kwie 16, 2007 2:41 pm

schyl się pod auto z prawej strony i tam znajdziesz na wysokości tylnego siedzenia wiązkę kabli, która wychodzi z takiej krótkiej ścianki pionowej, pod siedzeniem jest wtyczka.
GG 3597101 tel. 602-673-905

Awatar użytkownika
slavomiros
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: slavomiros » pn kwie 16, 2007 4:03 pm

jeśli chodzi o tą tajemniczą dziurę, to wydaje mi się, że snorkel w misiu instaluje się raczej po prawej stronie, bo tam jest filtr powietrza, przynajmniej w 4d56, ale mogę się mylić, bo raz widziałem pajero ze snorkelem po lewej stronie - chyba że to była atrapa :D
zakamuflowana opcja kielecka

Awatar użytkownika
DruhRafal_PL
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: DruhRafal_PL » pn kwie 16, 2007 4:07 pm

goszen pisze:schyl się pod auto z prawej strony i tam znajdziesz na wysokości tylnego siedzenia wiązkę kabli, która wychodzi z takiej krótkiej ścianki pionowej, pod siedzeniem jest wtyczka.
Dzięki za odpowiedź. Wszystkie kable są w jednej wiązce?

Awatar użytkownika
Mariobros
Kontaktowanie:

Post autor: Mariobros » pn kwie 16, 2007 5:13 pm

w II jest chyba tak samo jak w I (tzn skoro wychodzą przez pionową ściankę ;-) ) . Jest jedna wiązka, idzie przy ramie (od wewnątrz) i dzieli się na wyskości koła na prawo i lewo. Do lewego tyłu (od pasażera ) dalej przy ramie i potem w góre do budy a do prawego przy poprzecznej belce i jak z lewej - góra i do budy.
Pajero 2,5TD 86r. GG 649597

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”