Jestem tu nowy i witam wszystkich
Moderator: Kosiarz
Re: Jestem tu nowy i witam wszystkich
Dzień dobry Wszystkim. Nowy i zielony na forum. Zapisaliśmy się do forum gdyż staliśmy się posiadaczami M.Pajero IV z końca 2011 roku. W związku z tym że jesteśmy nowi a już chcemy zadać pytanie dotyczące opon to proszę o podpowiedz gdzie zadać pytanie (jaki dział) żeby otrzymać szybką odpowiedź.
Witam wszystkich,
jestem tu nowy więc może kilka słów o sobie.
Oto mój car:

Rocznik 89, 2.5TD.
Na razie tylko doprowadzam go tylko przyzwoitego stanu już od 2 lat:
Delikatna naprawa ramy - zasadzie tylko 3 dziury w tylnej lewej części,
naprawy blacharskie + lakiernicze budy,
wymiana całego wydechu,
oleje, filtry, rozrząd, paski klinowe i takie tam,
rozrusznik + alternator,
akumulator,
siłownik sprzęgła,
przewody hamulcowe,
nowe opony zimowe 235/75 R15,
konserwacja i konserwacja
jestem tu nowy więc może kilka słów o sobie.
Oto mój car:

Rocznik 89, 2.5TD.
Na razie tylko doprowadzam go tylko przyzwoitego stanu już od 2 lat:
Delikatna naprawa ramy - zasadzie tylko 3 dziury w tylnej lewej części,
naprawy blacharskie + lakiernicze budy,
wymiana całego wydechu,
oleje, filtry, rozrząd, paski klinowe i takie tam,
rozrusznik + alternator,
akumulator,
siłownik sprzęgła,
przewody hamulcowe,
nowe opony zimowe 235/75 R15,
konserwacja i konserwacja

tak to jest przeważnie ,że przez cały czas doprowadza się do tego stanu....
a później sprzedaje
a później sprzedaje

Ostatnio zmieniony pn lis 18, 2013 3:45 pm przez lukas 78, łącznie zmieniany 1 raz.
2,5 TDI od dziadka najlepsze na świecie
Już miałem w tym roku chwilę słabości i prawie chciałem go sprzedać.
Było to po tym jak zobaczyłem w Jeepie czujnik ciśnienia oleju.
Ale mi przeszło
Niemniej muszę sobie taki czujnik do Pajero sprawić.
Ale mi przeszło

Jestem tu nowy i witam wszystkich
Maki280 wita szanowne gremium forumowiczów
ciesz się ,że nie masz tego jeepa bo to dopiero poczułbyś w kieszenidmatusz pisze:Już miałem w tym roku chwilę słabości i prawie chciałem go sprzedać.
Ale mi przeszło![]()
czujnik to no problem
Pajero też jest zdecydowanie dobrze odczuwalne w kieszeniciesz się ,że nie masz tego jeepa bo to dopiero poczułbyś w kieszeni

-
-
- Kontaktowanie:
Jak każde auto terenowe użytkowane zgodnie z przeznaczeniemdmatusz pisze:Pajero też jest zdecydowanie dobrze odczuwalne w kieszeniciesz się ,że nie masz tego jeepa bo to dopiero poczułbyś w kieszeni

k260
Czujnik?dmatusz pisze:Już miałem w tym roku chwilę słabości i prawie chciałem go sprzedać.
Ale mi przeszło![]()
Pajero ma fabryczny wskaźnik z pomiarem ciśnienia w trakcie pracy na bieżąco.

Zapodaj sobie oryginalne wskaźniki. z cykorkulą i jechane
http://pojarka.pl/zrobtosam/cykorkula/1.jpg
Dziadek 2,5TD `98
Czujnik?
Pajero ma fabryczny wskaźnik z pomiarem ciśnienia w trakcie pracy na bieżąco.
Zapodaj sobie oryginalne wskaźniki. z cykorkulą i jechane
http://pojarka.pl/zrobtosam/cykorkula/1.jpg

A u mnie w tym miejscu pustka. Pewnie to nie był "Full wypas - pełna opcja"

Tam gdzie wchodzą Ci kable do zegarów ja mam coś w rodzaju kratki nawiewu - taka zaślepka.
Tylko jednego nie jarzę, czujnik jak sądzę jest w podstawie filtra oleju - czy masz 2 czujniki?
Jeden do kontrolki na desce rozdzielczej, a drugi od zegara w cyrkokuli?
A od temperatury oleju to już nie mam zupełnie pomysłu.
Nawiasem mówiąc to przeczytałem całą Twoją stronę już wcześniej - szacun

witam wszystkich.
jestem nowy w dziale mitsubishi . od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem krotkiego pajero z 2007r 3.2d.
pozdrawiam wszystkich serdecznie
jestem nowy w dziale mitsubishi . od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem krotkiego pajero z 2007r 3.2d.
pozdrawiam wszystkich serdecznie
Nie mozesz zatrzymac zadnego dnia, ale mozesz go nie stracic
Pajero
Pajero
Spokojnie da się zaimplementować. Zegary kupisz w kilku konfiguracjach.dmatusz pisze:
jakbym miał takie zegary, to nawet bym nie spojrzał w stronę Jeepa.
A u mnie w tym miejscu pustka. Pewnie to nie był "Full wypas - pełna opcja"![]()
Tam gdzie wchodzą Ci kable do zegarów ja mam coś w rodzaju kratki nawiewu - taka zaślepka.
Są albo takie jak na zdjęciu czyli ciśnienie oliwy kulka i ładowanie.
Albo temp zewnętrzna kulka i kompas itd itp.
Ja miałem ochotę ten z temp i kompasem zamocować w okolicy lusterka w oryginalnej obudowie, ale jakoś tak wyszło, że opyliłem pojarę. Tęsknota była tak wielka, że kupiłem teraz krótką jedynkę v6 i ten zostaje już do końca swojego żywota.
Temp liwy tak naprawdę nie jest Ci potrzebna. Przegrzać 4D56 naprawdę trzeba umieć.dmatusz pisze: Tylko jednego nie jarzę, czujnik jak sądzę jest w podstawie filtra oleju - czy masz 2 czujniki?
Jeden do kontrolki na desce rozdzielczej, a drugi od zegara w cyrkokuli?
A od temperatury oleju to już nie mam zupełnie pomysłu.
Mnie nigdy nie udało się go zagrzać jakoś specjalnie. Sprawne wisko, czyste chłodnice i jazda.
Ciśnienie jest o niego lepsze. Widać nawet po zmianie oleju różnicę w ciśnieniu.
Dzięki. Strona w sumie powstała dla jaj i dla siebie samego bo ciężko szukać na forum pośród tych wszystkich maili.dmatusz pisze: Nawiasem mówiąc to przeczytałem całą Twoją stronę już wcześniej - szacun
Notabene jeśli ktoś ulepi jakąś naprawę zapodawajcie. Freebike kiedyś popełnił pewną naprawę no i za jego zgodą wisi u mnie na stronie.
Będę ją w miarę czasu usprawniał i poprawiał.
Dziadek 2,5TD `98
Witam wszystkich jestem nowy kupiłem 4 miechy temu pajero 2 2.8 td long
Chochol pisze:Czesc, nowy na forum nie jestem, ale w garażu od wczoraj mam Mitsubishi (wczesniej Honker). Kupilem Pajero 2 z 1993 roku Long z silnikiem 2,5TDI. To tyle chwalenia sie
No to blisko masz Marc'a, pogranicze Mikołowa i Rudy, a on ma dwójkę i miał honkera

Witaj w regionie.
Dziadek 2,5TD `98
Cześć. Od jakiegoś czasu śledzę i zgłębiam wiedzę z forum, dzięki czemu wiem coraz więcej
Mam na imię Jarek, mieszkam w okolicach Koszalina a moje auto to Mitsubishi Pajero Sport 3.0 z 2000 r. Pozdrawiam wszystkich serdecznie 

Witaj 

Mitsu Pajero dwałosiem tedeji. Było.Vitara była. Sportage 8V był. V70 2.5tdi jest. XC90 2.4 D5 jest.
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
O, nowy misiek w Kolesin city
Siemka!
Wpadnij na Choinkę do Sianowa, 14. grudnia, to przetestujesz galopichę

Wpadnij na Choinkę do Sianowa, 14. grudnia, to przetestujesz galopichę

Alkohol spożywany z umiarem, nie szkodzi nawet w dużych ilościach.
Dzięki za powitanie
Dostałem zaproszenie na choinkę, ale na 7 grudnia
Niestety w ten weekend wyjeżdżam i nie ma szans na uczestnictwo w imprezie 

Witam też jestem nowa i totalnie zielona
Właśnie prawie kończe proces zbierania na kruszynkę wiec mam nadzieję że na poczatku roku bedzie się czym pochwilić.
Jeszcze raz witam
!

Jeszcze raz witam

Ludziska. Powstawiajcie sobie miasta bo witamy i owszem, ale może czasem ktoś komuś pomoże bo ma blisko 

Dziadek 2,5TD `98
znaczy się chcesz wiedzieć gdzie koleżanka mieszkaacinski pisze:Ludziska. Powstawiajcie sobie miasta bo witamy i owszem, ale może czasem ktoś komuś pomoże bo ma blisko

więc nowy jestem i się witam...
może mniej mi chodzi o typowe off-road'owe kwestie, ale interesuję się zakupem Pajero Pinin...
ma się dobrze poruszać w mieście i mnie dowieźć na polowanie...
może mniej mi chodzi o typowe off-road'owe kwestie, ale interesuję się zakupem Pajero Pinin...
ma się dobrze poruszać w mieście i mnie dowieźć na polowanie...
chciałem się przywitać 
jestem tu nowy... przynajmniej w tym dziale ...

jestem tu nowy... przynajmniej w tym dziale ...

-
-
- Kontaktowanie:
Witajcie.
Zakupilem jakiś czas tamu Pajero I LWB 90r (wg papierów) z 2.6 bez-lpg, rama na piórach.
Po wstępnych oględzinach, rama bez dziur i wżerów. Buda zdecydowanie do roboty, w paru miejscach dziury na przelot, tylne nadkola głównie i troche progi. Na wiosnę planuje poszukać budy z dobrymi tymi elementami i przespawać. Reszta budy ok.
Mam elektryczne szyby i klime.
Do roboty jest silnik, nie odpala na PB z tym ze rozgrzany na gazie do normalnej temperatury i z lekko podciągnietym ssaniem pracuje na benzynie normalnie.
Z najblizszych planów to lekkie poprawienie sprawnosci terenowej (gumy 31" AT), bagaznik dachowy, rockslidery i może rozdwojony ręczny (o ile dojde jak to zamontować w kabinie).
Samochód jest z przeznaczeniem regularnych wypadów poza drogi utwardzone ale nie na przeprawy, bardziej jako ambitny wycieczkowóz. Bedzie tez bazą obozową na woodstock dla ekipy moich przyjaciół oraz ciągnikiem do przyczepy z koniem.
Ogólnie jest to moja pierwsza terenówka i po przesiadce z osobówek jestem zaskoczony jego sprawnością w terenie.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Edwin
Zakupilem jakiś czas tamu Pajero I LWB 90r (wg papierów) z 2.6 bez-lpg, rama na piórach.
Po wstępnych oględzinach, rama bez dziur i wżerów. Buda zdecydowanie do roboty, w paru miejscach dziury na przelot, tylne nadkola głównie i troche progi. Na wiosnę planuje poszukać budy z dobrymi tymi elementami i przespawać. Reszta budy ok.
Mam elektryczne szyby i klime.
Do roboty jest silnik, nie odpala na PB z tym ze rozgrzany na gazie do normalnej temperatury i z lekko podciągnietym ssaniem pracuje na benzynie normalnie.
Z najblizszych planów to lekkie poprawienie sprawnosci terenowej (gumy 31" AT), bagaznik dachowy, rockslidery i może rozdwojony ręczny (o ile dojde jak to zamontować w kabinie).
Samochód jest z przeznaczeniem regularnych wypadów poza drogi utwardzone ale nie na przeprawy, bardziej jako ambitny wycieczkowóz. Bedzie tez bazą obozową na woodstock dla ekipy moich przyjaciół oraz ciągnikiem do przyczepy z koniem.
Ogólnie jest to moja pierwsza terenówka i po przesiadce z osobówek jestem zaskoczony jego sprawnością w terenie.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Edwin