http://allegro.pl/mitsubishi-pajero-iii ... 90507.html
dziś macany.... nawet długo nie trzeba było szukać dodatkowych najbliższych wydatków.....

że kolo się nie bał wsiąść na jazdę próbną z trzema kolesiami...

Moderator: Kosiarz
Nie, eLka jest, ale chce zmienić na krótkie PIII a później sprzedać eLkęHeilsberg pisze:Adaś, Elkę ożeniłeś? Że trójki szukasz.
Najbardziej mi się przebieg podoba - 199 tys. Dokładnie tyle a nie 201 na przykład.
tragedii nie ma jeździmy już trzeci rok i jest okgebels pisze:adaś ale PIII z manualem to porażka
Naprawy tanie nie są -ale psuje się rzadkoHeilsberg pisze:Zaryzykuję nawet stwierdzenie, że PIII to porażka, szczególnie jak słyszę ile kosztują naprawy.
podejrzanie tani z dużą ilością wisów i strupów w karoseriisz4kal pisze:Witajcie
Czy ktoś może rzucić okiem na te ogłoszenie
http://otomoto.pl/mitsubishi-pajero-C27006052.html
Mam znajomego w tej miejscowości i nie wiem czy zawracać mu głowę tym egzemplarzem czy jednak warto.
P.S. Nie sugerowałem się małym przebiegiem - 258186km - wyczytane ze zdjęcia.
Ogólnie to już w rodzinie mamy XJ`ta ale nie stać mnie na 25l lpg żeby tankować i szukam dla siebie czegoś mniejszego
Kod: Zaznacz cały
podejrzanie tani z dużą ilością wisów i strupów w karoserii
pewnie znaczy rama umiera lub umarła
dobrze prawi dać mu wódkiKabal pisze:To ramę młotkiem obij a nie oglądaj. Na oko, to wiesz...
Sprawdź okolice mocowań budy do ramy, czy już poduszki nie wpadają w podłogę i czy nie ma pęknięć.
Cena wydaje się być niewysoka. Podwoisz wartość sztrucla w przeciągu pół roku
Mi w jednym oglądanym śruborkęt przeleciał na wylot na oko zdrowej ramylukas 78 pisze:dobrze prawi dać mu wódkiKabal pisze:To ramę młotkiem obij a nie oglądaj. Na oko, to wiesz...
Sprawdź okolice mocowań budy do ramy, czy już poduszki nie wpadają w podłogę i czy nie ma pęknięć.
Cena wydaje się być niewysoka. Podwoisz wartość sztrucla w przeciągu pół roku
przed młotkiem spytaj się właściciela czy można![]()
jak się kit osypie może nie być zadowolony
jak ma być w teren to nieruszań blachy i tak pognieciesz każdą częśćsz4kal pisze:Kabal nie chcę łatać, bo samochód będzie dla mnie na dłużej a nie pod sprzedaż więc lepiej raz a dobrze zrobić.
Dzięki za pomoc Panowie
Jak wcześniej buda nie podzieli się na kilka niezależnych elementów jak w moimmaciek ttl pisze:jak ma być w teren to nieruszań blachy i tak pognieciesz każdą częśćsz4kal pisze:Kabal nie chcę łatać, bo samochód będzie dla mnie na dłużej a nie pod sprzedaż więc lepiej raz a dobrze zrobić.
Dzięki za pomoc Panowie
rame wal młotem w okolicy mocowania budy przy nadkolu tzn tam gdzie rama się unośi pod budę, wal mocno od środka tzn spod auta
jak wbijesz sie do środka to zapomnij
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość