Sruby do liftu budy
Moderator: Kosiarz
Re: Sruby do liftu budy
niech Ci będzie -ja uważam że auto na seryjnym zawieszaniu bez stabilizatora, podniesione o 75mm będzie prowadzić się gorzej - jak to mówi moja babcia, nie moje małpy nie mój cyrk

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
A jaka jest idea bodyliftu bez zakładania większych kół?
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
będą, będą 35 - show must go onPiRoman pisze:A jaka jest idea bodyliftu bez zakładania większych kół?

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- Murzyn
- Kontaktowanie:
Eskapada pisze:będą, będą 35 - show must go onPiRoman pisze:A jaka jest idea bodyliftu bez zakładania większych kół?
bedzie jeszcze kilka innych gadzetów... ale long przeciez w teren sie i tak nie nadaje

Eskapada, oczywiscie bez stabilizatorów sie bardziej przechyla na asfalcie i szybkich łukach, ale nie ma dramatu... srodek ciezkosci tez poszedl w góre, ale ilez to wazy buda w porównaniu do calosci

Poważnie 35?
I te 35 będą zainstalowane do tych seryjnych sprężynek a co gorsza amorków?
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
erpe_roman
- Murzyn
- Kontaktowanie:
PiRoman pisze:Poważnie 35?
nie, temat zawiasu idzie w parze z oponami. Został temat dolnych wahaczy, ale jako ze nie wyczytalem zeby ktos na forum to opanowal, dedykowanych tez prózno szukac, to pewnie wczesniej czy pozniej bedzie jakis Wujek4x4Garage made

Ludzie na swiecie zakladaja 37" robia lifty 5", a Wy tu mnie jakos deprymujecie przy tak kosmetycznym motaniu

dajże w końcu te zdjęcia na 35 silwerstonach 

- Murzyn
- Kontaktowanie:
gdzies wklejalem, ale prosze
http://picasaweb.google.pl/Krzysztoff.d ... obVktX8pwE
http://picasaweb.google.pl/Krzysztoff.d ... obVktX8pwE
O fcuk! Taki sam jak mój! Ale wygląda bydlę na tych gumach...
Piotrek (BoobeR)
Pajero 1999 3.5V6 gaz, 2" UP, BFG AT 32", winda, snorkel, lampeczki...
Pajero 1999 3.5V6 gaz, 2" UP, BFG AT 32", winda, snorkel, lampeczki...
@ Murzyn nie to żeby się przyp... ale ja ponad wszytko sobie cenie swoje i życie zdrowie i nie chciałbym bawić się w terenie w pobliżu Twojego auta. Zamontuj sobie poszerzenia gumowe nadkoli bo kiedyś ta opona, opona wystająca poza obrys auta wystrzeli kamieniem komuś w głowę i będzie tragedia.
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- Murzyn
- Kontaktowanie:
Eskapada - wszystko z czasem. To byl 1 wyjazd po zamontowaniu opon i jako ze ori chlapaczoposzerzenia musialy zostac w garazu to wygladalo to jak wygladalo. Jakas tasma transportowa czy inne poszerzenie bedzie.
Podniosłem Pajero do góry o 5cm. Napiszę na razie w skrócie bo wahacz górny mi się złamał i idę go ratować.
W krótkiej 1ce ostatnie śruby są dłuższe. Wyszły wszystkie oprócz jednej ( zapiekła się
) Co dziwne nie musiałem przeginać wajchy. Wrażenia z użytkowania:
- auto wydaje mi się bardziej wywrotne na trawersach itp, więc nie wiem czy nie wrócę do starego a podkładki sprzedam. Moja Pajorka jest już dosyć podniesiona na zawieszeniu, szczególnie z tyłu.
- mam dostęp do ramy więc zadbam o nią.
W krótkiej 1ce ostatnie śruby są dłuższe. Wyszły wszystkie oprócz jednej ( zapiekła się

- auto wydaje mi się bardziej wywrotne na trawersach itp, więc nie wiem czy nie wrócę do starego a podkładki sprzedam. Moja Pajorka jest już dosyć podniesiona na zawieszeniu, szczególnie z tyłu.
- mam dostęp do ramy więc zadbam o nią.
Sprzedałem Pajero. Może będzie kolejne.

Prawy tył, zapieczona śruba. Do czasu kiedy sobie z nią poradzę buda podpiera się na tylnej podporze

i dzisiejsza niespodzianka

Co do liftowania to wszystkie tulejki z gumowych podkładek mam wyżarte. Na razie założyłem bez.
Nie, nie wszystko z czasem, z czasem to można sobie kupić bagażnik, wlot powietrza. Takie modyfikacje jak opony wystające poza obrys auta i poszerzenia muszą iść w parze bo o tragedie nie trudno.Murzyn pisze:Eskapada - wszystko z czasem. To byl 1 wyjazd po zamontowaniu opon i jako ze ori chlapaczoposzerzenia musialy zostac w garazu to wygladalo to jak wygladalo. Jakas tasma transportowa czy inne poszerzenie bedzie.
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- Murzyn
- Kontaktowanie:
Panowie jakie skoki maja dedykowane amory do LC 90? Cos typu trial master iroman itd itd.
Moze to sie jeszcze lepiej nada do liftu 3" niz ori od LC90?
Moze to sie jeszcze lepiej nada do liftu 3" niz ori od LC90?
Witam, obniżam swojego misia, więc bede miał do sprzedania podkładki 5cm oraz śruby. Podkładki najlepsze jakie miał pan z alledrogo, kolor czarny. Nawiercone wiertłem 10,5mm. Śruby 140mm. Zainteresowanych zapraszam na priv.