L 200!!!

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Bartolomeo

Re: szukam

Post autor: Bartolomeo » pt sie 12, 2005 1:45 am

Kiełbasa pisze:dołączam do szukających L200,

w Polsce są do sprzedania obecnie kilka...
Albo jak dla mnie "padaki" - za stare
Albo 2 drzwiowe (odpada)
albo drożyzna jak 100 ten-tego...

czy ktoś z Was sprowadzał L200 od unitów? (Niemcy itd)
oszacowawszy mało opłacalne chyba na legalu - za nie nówkę akcyza "dowala"
Witam serdecznie!

Taki maly comment - przy samochodach ciezarowych sprowadzanych z zagranicy (UE) nie placi sie akcyzy... O ile mi wiadomo, podatek akcyzowy stosuje sie tylko w przypadku sam. osobowych i osobowo-ciezarowych (kombi). No a L200 to przeciez ciezarowka 'pelna geba' ;)

I tak przy okazji to sie pochwale, ze wlasnie wciagnalem sobie takie cos:

http://gratka.pl/moto/zdjecia_new.phtml ... =706&num=1
No padaka, jak kolega wspomnial :wink: , bo z 96r, ale jeszcze sie trzyma jakos.
I wlasnie byl sprowadzony z DE pare miesiecy temu, choc nie przeze mnie - kupilem juz po zarejestrowaniu w Polsce.

A co do potrzeby posiadania pickupa - otoz L200 ma ta wyzszosc nad Patrolem czy prawie kazdym innym 4WD, ze jest ciezarowka z punktu widzenia polskiego prawa (nawet tych durnych nowych przepisow) i pozwala mi placic o 22% mniej za paliwko. Wiec widok businessmanow w pickupach bedzie coraz bardziej czesty i glownie bedzie to znaczylo, ze chlopaki dobrze kombinuja :wink:

Pozdrowionka!
Bartek[/url]

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » pt sie 12, 2005 8:10 am

Witamy serdecznie na forum i na kanale Mitusbishi :)2 Stan technicznego sie nie da określić ale po zdjęciach moge powiedziec że zadbany ten Twoj sztrucel jest :)21
Jakie masz z wiazane z tym pickupem ?? na bulwar, do pracy czy do turystki bedziesz go wykożystywał ??

pozdrawiam rowniez B... :wink:
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
Bartolomeo

Post autor: Bartolomeo » pt sie 12, 2005 10:57 am

No faktycznie, w niezlym jest stanie, chociaz zdaje sie, ze kiedys sie na boczek gibnal, bo z prawej strony troszke jest rdzy na slupkach miedzy szybami, porysowana szyba (piasek w drzwiach?) i chyba wymieniony prawy blotnik... W kazdym razie nie sadze, zeby ktos nim bardziej off-road'owo niz do domu na wsi jezdzil ;)

A moje plany co do tego potworka sie dopiero wyklaruja - jak szukalem samochodu to mial spelnic 2 warunki:
- 2 rowery wejsc do tylu bez zadnej gimnastyki
- byc ciezarowka, zeby bylo taniej i bez jakis kilometrowek itd. (prowadze dzialalnosc).

Tak sie sklada, ze chwilowo mieszkam sobie w Monachium i uprawiam tu MTB wiec taka furka jak znalazl:) Do pracy to raczej mi sie nie przyda, biorac pod uwage, ze jestem programista ;)

Pozdrowionka!
Bartek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”