nowe pajero - porownanie do ...

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
zu-tec

Post autor: zu-tec » pn wrz 19, 2005 10:10 am

W przeciwieństwie do Eskapady uważam, że niezależne zawieszenie jest w terenie wielką wadą, decyduje o tym ZMIENNOŚĆ prześwitu poprzecznego w odpowiedzi na wymuszenia dynamiczne ( inaczej mówiąć, odpowiedź na wyjeby pokonowane w amoku w stanie paraliżu prawej nogi) - na tą okoliczność przywracam swój poprzedni avatar: w tych samych warunkach 'lot" Vitarką z dużym prawdopodobieństwem skonczyłby sie uszkodzeniem przedniego zawieszenia i/lub belki poprzecznej (tej za silnikiem).
Dlatego - IMHO - pozostają (jeszcze), od najmniejszego do największego:
-Jimny
-TJ
-Def krótki/długi
-Patrol krótki/długi

Wielka szkoda Toy serii 7.. i Dyskoteki poprzedniej generacji :(
JimnyJeans + 2" - jeździmy bez śladów :)

Awatar użytkownika
Eskapada

Re: nowe pajero - porownanie do ...

Post autor: Eskapada » pn wrz 19, 2005 11:19 am

czarny bielsko pisze:
Eskapada pisze: @ czarny

Sugerujesz koledze min auto bez plastików i jednocześnie Patrola oraz Grand Vitare –one też mają plastikowe zderzaki i nadkola …ten plastikowy problem dotyczy wszystkich aut już od końca lat 90 – Defender jest wyjątkiem :)2
Mowiac o Parchu nie mowie o nowym tylko o starszym parchu (najlepsza opcja Y61), a mowiac o suczce nie mowilem o GV tylko o Samuraju - moze byc nawet z silniczkiem 1.9 w dizelku. Eskapada a Ty sie uczepiles jakis plastikowych, nowoczesnych i nafaszerowanych elektronika syfonow, ktore najlepiej wygladaja na asfalcie...
Czy sie uczepilem czy nie to rozmowa na inny temat !! Uważam ze jak ktos sie pyta o auto za okolo 70 - 100 tys, tak jak Nasz ktory kolega planuje kupic Pajero III to chyba alternatywa w postaci Samuraja to kiepska opcja :roll: Po drugie Y61 to własnie ten nowy Patrol ciut starszy to GR Y61 a ten co od glowic 2.8 to Y60 BTW GR Y61 oraz Y61 maja plastiki :wink:

BTW Palstikowych samochodow ( LC 95 LC 120 Patrol Y61 ect ect ) to wydaje ze jak kogos stać na takiego auto za 100 tys i chce nim popupalac bo taki ma kaprys, to chyba stac go na to zeby zrobic z niego syfa i zapodac zderzak stalowy :roll: tak wiec pitolenie czytaj radzenie nie kupuj tego czy owego bo szkoda bo sie porysuje to własnie jest pitolenie :)21
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
Altegradius
Kontaktowanie:

Post autor: Altegradius » pn wrz 19, 2005 11:37 am

zu-tec pisze: Wielka szkoda ... Dyskoteki poprzedniej generacji :(
Mnie gosc w salonie przekonywal, ze nowe disco to jest dopiero samochod terenowy..
jak to on sobie w terenie radzi.. ohoho
jakie to zawieszenie ma ohoho
i gwarancje taka, ze jak sie cos zepsuje to podjada na miejsce ohoho :)21

Pozniej caly wieczor w domu sluchalem od zony jaki to ja bylem niemily ;)

Ram
Green Hornet

don't get stuck, drive like fuck!

http://www.turystyka4x4.pl

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Re: nowe pajero - porownanie do ...

Post autor: czarny bielsko » pn wrz 19, 2005 8:18 pm

Eskapada pisze:
czarny bielsko pisze:
Eskapada pisze: @ czarny

Sugerujesz koledze min auto bez plastików i jednocześnie Patrola oraz Grand Vitare –one też mają plastikowe zderzaki i nadkola …ten plastikowy problem dotyczy wszystkich aut już od końca lat 90 – Defender jest wyjątkiem :)2
Mowiac o Parchu nie mowie o nowym tylko o starszym parchu (najlepsza opcja Y61), a mowiac o suczce nie mowilem o GV tylko o Samuraju - moze byc nawet z silniczkiem 1.9 w dizelku. Eskapada a Ty sie uczepiles jakis plastikowych, nowoczesnych i nafaszerowanych elektronika syfonow, ktore najlepiej wygladaja na asfalcie...
Czy sie uczepilem czy nie to rozmowa na inny temat !! Uważam ze jak ktos sie pyta o auto za okolo 70 - 100 tys, tak jak Nasz ktory kolega planuje kupic Pajero III to chyba alternatywa w postaci Samuraja to kiepska opcja :roll: Po drugie Y61 to własnie ten nowy Patrol ciut starszy to GR Y61 a ten co od glowic 2.8 to Y60 BTW GR Y61 oraz Y61 maja plastiki :wink:

BTW Palstikowych samochodow ( LC 95 LC 120 Patrol Y61 ect ect ) to wydaje ze jak kogos stać na takiego auto za 100 tys i chce nim popupalac bo taki ma kaprys, to chyba stac go na to zeby zrobic z niego syfa i zapodac zderzak stalowy :roll: tak wiec pitolenie czytaj radzenie nie kupuj tego czy owego bo szkoda bo sie porysuje to własnie jest pitolenie :)21

No widzisz - ostatnio mam na glowie za duzo... szukam pracy w krakowie, robie z autem bo chce go w koncu sprzedac i kupic cos do upalania i mi sie juz wszystko powoli pier..li... i mi sie juz modele myla... a do tego czytalem temat chyba niezbyt uwaznie bo nie zauwazylem o jakiej kwocie gadamy... ja juz chyba jakis dziwny sie robie ;) :)21
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » pn wrz 19, 2005 8:27 pm

@ czarny bielsko spoko ja to sam sie zglosze do forumowego darwina roku za historie z suzuka co to wedlug mnie była byc volvem :)21
BTW to juz zamieniłes Piniego na cos innego ??
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » pn wrz 19, 2005 8:36 pm

Eskapada pisze:BTW to juz zamieniłes Piniego na cos innego ??
wlasnie z pinikiem teraz robie - poprawki blacharsko lakiernicze i puszczam go dalej w obieg... czas w koncu kupic jakiegos powazniejszego sprzeta :)2 jak na razie mysle o samuraju ;)
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”