@ Majcher, BooBoo - teoria o snorklu wyporowadzonym na blotniku co sie do NAWET do turystyka nie nadaje jest lekko kontrowersyjna

a tutaj

Moderator: Kosiarz
No to projekt ma rekomendacje wystarczającePiernik pisze:nie ma sie czym zanadto chwalic... ogolny plan oceniam jako dobry. wykonanie zas - mialo byc tylko na jedna impreze.. i jak zwykle rozwiazania prowizoryczne najdluzej dzialaja... w stosownym momencie pewne sprawy poprawie.
co do zakonczenia snorka - tu ktos co mowil ze powinno miec zakonczenie odpowiednie mial duzo racji - w filtrze znalazlem nawet liscie kasztanowca ;P
slady blota rowniez byly, ale mysle ze to po pamietnej zelaznej - jak sie nam pewna kaluza przez dach przelala..
ta sama kaluza inny samochod skutecznie zatrzymala...
pamietam - bo potem 350 km go na sznurku 2 m holowalem...
może w innych stronach Polski się obracamy , wiem ,że snorkel jest po to aby robić , ale w niektórych przypadkach dobrze by było aby też wyglądał , bo przyznaj ,że lubisz ładne kobiety a facet w garniturze, głupio wygląda w białych adidasach .BooBoo pisze:
Ile mądrych od gadania na forum a na rajdach coś mało ich widać
W zeszłą sobotę urwałem gałąź o średnicy 50-mm – to że jej nie zauważyłem to błąd ale ze Safari nie pękł to fakt a przy…przy prędkości ponad 30 km / h – Dam sobie …obciąc ze każdy laminatowy shit był by połamany – według mnie są tylko słuszne 3 drogi:BooBoo pisze:
Może być z pcv może z laminatu, ważne aby robił.
Czarodziej pisze:w jednym sie zgadzamy ze musi robic i wody niepuszczac i to jest najważniejsze, w terenie nikt niepatrzy z czego to jest zrobione ma działac i już.nawet pcv jakby mialo mi wytrzymac jeden wyjazd w teren to i tak dobrze.nieorietuje sie jaki jest koszt rur pcv z metra ale napewno wmiare tani interes.a wogóle każdy ma sprzet na miare swoich możliwosci.pozdrawiam wszystkich motających.![]()
![]()
I to jest dobra odpowiedźAdas pisze:ok , ten ,który w linku załączyłeś nie wygląda źle , lepiej niż rura PCV czy spiro , ale musisz go dobrze zamocować , bo waży trochę a laminat jest twardy ale kruchy i nieelastyczny .
Eskapada pisze:W zeszłą sobotę urwałem gałąź o średnicy 50-mm – to że jej nie zauważyłem to błąd ale ze Safari nie pękł to fakt a przy…przy prędkości ponad 30 km / h – Dam sobie …obciąc ze każdy laminatowy shit był by połamany – według mnie są tylko słuszne 3 drogi:BooBoo pisze:
Może być z pcv może z laminatu, ważne aby robił.
1. TJM Airtec lub Safari Snorkel
2. Rura stalowa nie rdzewna
3. Rura elastyczna wprowadzona do kabiny
A wymiana uszkodzonych elementów szybka i tania.Balu-Balu pisze:Czarodziej pisze:w jednym sie zgadzamy ze musi robic i wody niepuszczac i to jest najważniejsze, w terenie nikt niepatrzy z czego to jest zrobione ma działac i już.nawet pcv jakby mialo mi wytrzymac jeden wyjazd w teren to i tak dobrze.nieorietuje sie jaki jest koszt rur pcv z metra ale napewno wmiare tani interes.a wogóle każdy ma sprzet na miare swoich możliwosci.pozdrawiam wszystkich motających.![]()
![]()
Ja mam z pcv i robi w terenie, Wałcz wytrzymał i OP również.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości