Świece żarowe

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
ccamillo

Post autor: ccamillo » śr gru 27, 2006 11:21 pm

ernil pisze:Jak pewnie wiesz moze iskrzyc a jednoczesnie moze byc uwalona. A poza tym, jesli masz juz stare swiece, lub/i jezdzisz na czym popadnie (paliwo) to moga byc pokryte nagarem, ktory znacznie obniza ich efektywnosc. Warto sobie zmienic swiece jak rowniez warto (jesli to nie pomoze) zrobic sobia madre grzanie na przycisk. I madrze go uzywac.
Troche nie w ta strone poszła dyskusja.
Swiece są dobre. Podłączone są na krótko, czyli przycisk, przekaznik i jest OK, 7 sek i chodzi, nawet nie zakołysze. Czujnik sprawdzałem omomierzem i trzyma katalogowe wartosci. Gdyby czyjnik był walniety to wystarczy go odłaczyc i sterownik otrzymuje info ze jest -60 stropni.
Nie wychodzi napiecie na duży przekażnik ze sterownika. Rozebrałem sterownik i przekazniki w nim umieszczone i jak tam zwarłem to działa. Czyli to musi być sterownik.
K3
------------------------------
Pajero 2,5 TD'92 - był

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » śr gru 27, 2006 11:24 pm

Nie mowilbym ze MUSI. Ten uklad nie jest zbytnio prosty. Jak bedziesz chcial to moge Ci podeslac na maila rozrysowany ten uklad.
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Awatar użytkownika
Tarpi

Post autor: Tarpi » śr gru 27, 2006 11:49 pm

Ten sterownik to "pieta Achillesa" w pajero. Wykorzystaliśmy fakt, ze podgrzewanie jeszcze działało i podpieliśmy dodatkowy przekaźnik z golfa który realizuje pierwsze grzanie a dogrzewanie robi oryginał. Na razie robi OK.
Ale oczywiście podstawowy sterownik w postaci przycisku i przekaźnika nadal czuwa w pogotowiu :)21

Awatar użytkownika
ccamillo

Post autor: ccamillo » czw gru 28, 2006 12:15 am

ernil pisze:Nie mowilbym ze MUSI. Ten uklad nie jest zbytnio prosty. Jak bedziesz chcial to moge Ci podeslac na maila rozrysowany ten uklad.
Dzieki, mam ten układ od ruskich, elektryk miał po angielsku. Sprawdzał i stwierdzil to co napisałem.
K3
------------------------------
Pajero 2,5 TD'92 - był

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”