Teren i Pajero

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » pn lip 09, 2007 2:40 pm

gebels pisze:
to jest bardzo elitarne autko do motania, wiec mało kto się na to decyduje

ceny części jak w "MAYBACHU" :)21

tak dla przykładu ceny dla zwykłych miśków

przepływomierz 6,5k
antena elektryczna 1,8k
szklanka popychacza 240zeta
"bardzo elitarne autko do motania" :o :lol:

Jeździłem kiedyś kiedyś rok pajero LO40, w terenie również. Lubiłem tym jeździć, ale słabe możliwości przedniego zawiasu, nawet po zastosowaniu full kitów nie umywa się do sprawności i wytrzymałości sztywnego mostu...

Jeżeli uważasz że ceny części do mitsu są kosmiczne, to nie miałeś chyba nigdy landcruisera. Z tym że w land cruiserze wiem za co płacę :)2

Do mitsu jest też spory rynek części używanych.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » pn lip 09, 2007 3:14 pm

znam ograniczenia łamańca z przodu, mam dwa, motać można ale drogo wychodzi przedni zawias

a co do cen części to jak zwykle w ASO można dostać zawału, i to dotyczy też zwykłych osobówek
Czwarte serce :cry:

Adamo

Post autor: Adamo » pn lip 09, 2007 3:18 pm

gebels pisze:znam ograniczenia łamańca z przodu, mam dwa, motać można ale drogo wychodzi przedni zawias

a co do cen części to jak zwykle w ASO można dostać zawału, i to dotyczy też zwykłych osobówek
Do jeepa ostatnio kupuję w ASO i sporo części mają taniej niż sklepy sprzedające na alegro :)21

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » czw lip 12, 2007 3:54 pm

Adamo pisze:
gebels pisze:znam ograniczenia łamańca z przodu, mam dwa, motać można ale drogo wychodzi przedni zawias

Do jeepa ostatnio kupuję w ASO i sporo części mają taniej niż sklepy sprzedające na alegro :)21
ostatnio to ceny używek na allegro zbliżyły się do tych nowych w ASO
Czwarte serce :cry:

Awatar użytkownika
BooBoo

Post autor: BooBoo » czw lip 12, 2007 5:03 pm

Mi za używaną pompę paliwa z rozbiórki wołali 180 zeta :o :evil: popier.oleńcy.

Nową kupiłem za 150.

Allegro to w większości p.... handlarze szukający jelenia, niestety.
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.

shamanus
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: shamanus » czw lip 12, 2007 11:09 pm

BooBoo pisze:Mi za używaną pompę paliwa z rozbiórki wołali 180 zeta :o :evil: popier.oleńcy.

Nową kupiłem za 150.

Allegro to w większości p.... handlarze szukający jelenia, niestety.
Co do cen to wydaje mi się,że jeden patrzy na drugiego, bo różnice między cenami są coraz mniejsze.

W serwisie Mitsu powiedzieli mi ciekawą rzecz, podobno ceny części do starszych modeli (I i II) w zachodnich magazynach są niższe dużo od krajowych-przeceny i "czyszczenie magazynów, a to nasz krajowy MitsuPoland tak trzyma 'wyświrowane' ceny.
Dla porównania np. do Astry G /OPEL/ ceny wielu części (oryginały) są w serwisie tańsze od używek czy zamienników (wyzbywanie się z zapasów).
Myśle,że jeśli to prawda, to jest to dopiero skurczysyństwo...Rodacy-rodakom?

Pytanie jak złożyć zamówienie w serwisie zachodnim

:wink: :roll:
D22 2.5 King Cab Calmini 3'
Vitara 1.6 94r cabrio
RAV4 II 2.0 (RIP)
Pajero II 2.5 (RIP)

Awatar użytkownika
BooBoo

Post autor: BooBoo » pt lip 13, 2007 6:30 am

Co do Opla to by się zgadzało - czujnik temperatury w ASO był prawie dwa razy tańszy niż zamiennik :o
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.

Awatar użytkownika
Pikaś

Post autor: Pikaś » sob lip 14, 2007 5:44 am

Co do zamowienia w aso np w Faszystowie,to jak bede we Franku to popytam,Kiedys kupowałem części do opla,były od ręki a nie jak u nas za dwa tyg. no i tansze o jakies 15%.Warto zapytać.Jak się czegoś dowiem to napiszę.
gsm 501 736 409

shamanus
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: shamanus » sob lip 14, 2007 11:16 pm

Każde ASO stosuje triki, jeśli część wymienna jest za tania (np czujnik, dioda)-uwaga nie występuje osobno tylko z całym mechanizmem (kołem zamachowym, obudową etc.) podraża to znacznie ceny części i robocizny.

Coś na zasadzie "nie kupi pan jednej śruby do koła, gdyż produkowane są i sprzedawane razem z całym kołem"

Może koledzy rozeznani w temacie wskażą jakie zagrywki stosuje Mitsu.
D22 2.5 King Cab Calmini 3'
Vitara 1.6 94r cabrio
RAV4 II 2.0 (RIP)
Pajero II 2.5 (RIP)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”