lift budy pojara I na resorach ...help

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Maqlinka

Post autor: Maqlinka » pt sie 10, 2007 9:22 am

Drążki Ci się skrócą - najwyżej trzeba będzie podciąć podłogę - kolumne kierownicy wyciągniesz na wieloklinie (powinno starczyć) pamiętaj tylko żeby ją odkręcić przed podnoszeniem budy. Generalnie wszystko co jest połączone z budą i z ramą lub elementami do niej przykręconymi - jest do przejrzenia na okoliczność czy wystarczy :)21
Life's Too Short For A Full Time Job

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » pt sie 10, 2007 11:50 am

– zobacz na zdjęciu podnosisz kabinę a lewarek opiera się o podłogę.

Obrazek
Najprościej jest podciąć podłogę

Zostaje potem kwestia obniżenia mocowań zderzaków no chyba że 5 cm szpara Ci nie przeszkadza
:roll:
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
lookamil
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: lookamil » pt sie 10, 2007 11:53 am

dzieki za info ,generalnie to ja jutro wszystko odlaczam od budy bo zamierzam ja zdiac wcelu renowacji ramy jeszcze niewiem czy paskiem pojade czy jakos inaczej zobaczy sie jak zdejmiemy bude co tam slychac, a dopiero po czyszczeniu zalorze spowrotem bude juz na dystansach , szukalem tego ertanolu na necie i chyba tylko jedna firme znalazlem coby to produkowala ale oni 60cm mi nie sprzedadza , mozna to gdzies zamowic w tak malej ilosci ? ...

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » pt sie 10, 2007 12:30 pm

– idz do sklepu elektrotechnicznego czy innego z narzędziami i sobie zanabądź : 8 tuleji razy 5 cm = 40 cm plus odpad na ciecie ymm za 50 centymetrowy wałek zapłacisz mniej stówke...

tuleje mogą byc szersze niz orginalne poduszki - u mnie wygląda to tak:

Obrazek
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
Maqlinka

Post autor: Maqlinka » pt sie 10, 2007 12:33 pm

Idź do najbliższego sklepu z metalami kolorowymi. Policz ile masz mocowań - pomnóż to przez wysokość jaką chcesz uzyskać, dodaj jeden krążek na zapas i uwzględnij szerokość noża tokarskiego. Ertalon czarny lub żółty chyba najlepszy (kolory oznaczają różne twardości materiału).
Life's Too Short For A Full Time Job

Awatar użytkownika
lookamil
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: lookamil » pt sie 10, 2007 1:50 pm

znalazlem umnie w bialym :) troche zeszlo ale jest bialy i czarny po 140pln/mb czyli czarny jest twardszy mam rozumiec ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”