L200 do ciężkiej pracy....

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
wojtek_kom

Re: L200 do ciężkiej pracy....

Post autor: wojtek_kom » wt lut 03, 2009 12:11 am

damonpr pisze: ES - chyba SS :) - jedyny taki napęd w pick-up'ach
Hilux - to jaki tam motor zamiast 2.5?? bo 3.0 weszło w najnowszej odsłonie :)21
Z powyższych - tylko L200 (i nie to, że jestem jakimś fanem marki, po prostu SS)
Jedyny plus L200 - na czarnym SS, czy jakoś tak... i tylko w najnowszej odsłonie silnikowej, bo wersje mające coś koło 100 kucyków, l200 jak i Hilux - czyli te starsze... nie bardzo, trzeba być cierpliwym, zawsze bez ciśnienia, bez przyczepy... brak mi obiektywizmu od kiedy mam D22 :)21.
Nissan-y

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » wt lut 03, 2009 6:45 am

wojtek_kom pisze:L200 - małe, małe i nie mieszczę się w środku, starsze słaby silnik, nowe L200 - łatwo pogiąć, w miarę dynamiczne, jedyna zaleta to ES,
Hilux - mały, wolny, unikać 2.5 jak ognia - jak mi te Toyoty podpadły,
D22 - stary i nowy 2.5 daje rade nawet z przyczepą, największe w środku, 32'' nie trzeba przeróbek...

Terrano na zimę 33'', lato 35'' może 37'' i nic się nie urywa :)21 - w sam raz do lansu pod supermarketem Castorama :)17 :lol:
z tą rozmiarówką to się trochę mylisz , ale co tam i tak masz juz tego klamota przecież go nie zmienisz . Sprawdzaj często płyn w chłodnicy i zawsze o nim pamiętaj , wiesz ja w L200 to nawet pół roku mogę nie otwierać przedniej maski , bo żadnych zmian pod nią nie ma .

Awatar użytkownika
thorosz

Kontaktowanie:

Post autor: thorosz » wt lut 03, 2009 10:08 am

wojtek_kom pisze:L200 - małe, małe i nie mieszczę się w środku, starsze słaby silnik, nowe L200 - łatwo pogiąć, w miarę dynamiczne, jedyna zaleta to ES,
Hilux - mały, wolny, unikać 2.5 jak ognia - jak mi te Toyoty podpadły,
D22 - stary i nowy 2.5 daje rade nawet z przyczepą, największe w środku, 32'' nie trzeba przeróbek...

Terrano na zimę 33'', lato 35'' może 37'' i nic się nie urywa :)21 - w sam raz do lansu pod supermarketem Castorama :)17 :lol:
buaahaha co ty wiesz o L200 :D 32" wchodzi bez przeróbki, a nie wiem gdzie sprawdzałeś i w jakim stanie był twój silnik :) jedynia prawda to mało miejsca ale to jak w kazdym pickupie

A pod Castorama to może na cegłach z promocji stać :lol:

Awatar użytkownika
acinski

Post autor: acinski » wt lut 10, 2009 1:19 pm

Mamy w biurze Forda rangera, Navare u l200 w starej budzie.
Z tych wszystkich najwięcej ładują wszyscy na L200 bo jak mówią tego nie szkoda bo nie tyle już woził i dalej jeździ. Ze wszystkich najdynamiczniejszy silnik ma ranger, 150KM. Zapierdziela ale nikt nim nie chce jeździć bez załadowanej paki gdy deszcz pada. Najbardziej nim zamiata po drodze. Może ze względu na silnik. Najwięcej w nim też wymieniamy. Samochód ma 1.5 roku i od nowości ściąga w prawo. Cuda już wyczyniali i nic nie potrafią z tym zrobić. Navara to jedyny, którym nie jechałem. Najbardziej mi się podoba z zewnątrz. najmasywniejszy optycznie ale jak mawiają nasi pracownicy to popierdółka nie pickup. Spróbuję zagadnąc dlaczego, nigdy mnie to nie interesowało.
Tak czy inaczej coś w tym jest, że wszyscy wolą L200. Najmniej pali Ranger, najwięcej navara ale tylko trochę więcej niż L200 z tym, że ten ostatni jest poważnie katowany. Do Pajeraka nie wsadzi się tyle co do L200 na pakę ale rogówka z IKEA w dwóch częściach wchodzi z zamknięciem klapy i dwoma osobami wygodnie jadącymi z przodu. Dla informacji ja mam 185 żona 180cm wzrostu :) Osobiście wziąłbym Navarę bo jakas taka fajna. Ale nie potrzebuję jej do pracy.
Dziadek 2,5TD `98

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”