Witam,
Już praktycznie całe forum przeglądałem(siedzę 2tydzien

) i nie znalazłem do końca co mnie interesuje a więc tak, mam pajerko II ,3.0v6 body lift 5cm robiony,teraz zakładam podkładki 7cm pod sprężynę tylne i amorki z J90 ,tak znalazłem na forum i chyba najtańsze rozwiązanie a nie przelewa się więc kombinuje
Mam na razie oponki 265/75/16 MT hankook dynapro (pozostały po toyki

) ale czas zmienić na wymarzony błoto włazy czyli Insa turbo (wzór simex),felga mam 16" ET-40 szerokość o ile się nie mylę to 7,5" lub 8" .
Autko jeździ tylko w teren więc stabilizatory pofruną i nie patrze na wielki osiągi na asfalcie

zastanawiam się jednak nad rozmiarem,biorę pod uwagę 265/75/16 lub 265/85/16 tylko nie wiem czy bez przeróbek (podkładki itp) przodu mnie się to uda...?Tył chyba nie powinno robić problemu ale pozostaje jak zwykle przód...po za tym czy duża będzie różnica 75 czy 85 wysokość zawsze to 2cm ale jakim kosztem???
Poczytałem o łańcuchach i tym podobny i mnie troszkę zmartwili bo kosztów miałem w ciul przy toyocie więc pogoniłem dziada i celowo kupiłem w końcu auto gdzie nie będzie mnie bolał każdy wyjazd w teren.co jak na razie się świetnie sprawdzi więc wydaje mnie się ze było to dobry ruch.
To co teraz mam lekko obciera w ekstremalnych sytuacji więc wydaje mnie się jak na maksa podkręcę przód (teraz jest na 3\4 możliwości podkręcony) to te 265/75/16 insa turbo powinno się udać ale czy ktoś to przerobił??
Bo nie sztuka kupić ale z autopsji wiem ze potem sprzedać to się da ale za półdarmo więc wole się w miarę możliwości informować
Z góry dziękuję za informacje pozdrawiam i do zoba w błocie