Snorkel, czy napewno pomoże w miescie?
Moderator: Kosiarz
Re: Snorkel, czy napewno pomoże w miescie?
Najgorsze jest to że nawet jeśli złapiesz takiego patałacha i podasz go policji to i tak będzie niska szkodliwość czynu, czy coś innego... Czyli nachodzisz sie na zeznajesz a i tak będziesz musiał zrobić wszystko za swoja kasę.
# Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
po spacerze po lesie na kinetyku za nogę odechce się każdemu głupich żartówPrzemy pisze:Najgorsze jest to że nawet jeśli złapiesz takiego patałacha i podasz go policji to i tak będzie niska szkodliwość czynu, czy coś innego... Czyli nachodzisz sie na zeznajesz a i tak będziesz musiał zrobić wszystko za swoja kasę.

też jest mała szkodliwość (a sprawiedliwość musi być po naszej stronie

PII SS 2.8TD AT BFG 31/10.5/15
XJ 900 Diversion
mobile 603 265 921
XJ 900 Diversion
mobile 603 265 921
Nie w tym przypadku, koszty naprawy sprawiają, że o małej szkodliwości mówić już nie można....Tylko jak namierzyć/złapać takiego #%^@!Przemy pisze:Najgorsze jest to że nawet jeśli złapiesz takiego patałacha i podasz go policji to i tak będzie niska szkodliwość czynu, czy coś innego... Czyli nachodzisz sie na zeznajesz a i tak będziesz musiał zrobić wszystko za swoja kasę.

Muiałbyś dodatkowo przeprowadzić zapewne jakąś ekspertyzę, że faktycznie to przez tę colę silnik trafił szlak. Sprawa chyba nie do wygrania.
Dziadek 2,5TD `98
- PAJERO Driver
Sadze ze mozna by bylo go zlapac jak by sie zaparkowalo kolumne naszych maszyn z Snorklami
i taka ilosc moze by go przywabila do robienia szkod innym a napewno w weekend kiedy wracaja z baletow cwaniaki ktorzy chca udowodnic jacy to oni sa zaje#$%$&^ci i wtedy lasso z kinetyka jak to Kolega wczesniej napisal i jazda bez trzymanki 
Wiem ze temat goracy to pozowle sie zapytac delikatnie " Czy Poszkodowany Kolega wie juz cos o swoich kosztach "
i czy cos powaznego pierdlo
Pozdrawiam..

Wiem ze temat goracy to pozowle sie zapytac delikatnie " Czy Poszkodowany Kolega wie juz cos o swoich kosztach "

Pozdrawiam..
Pajero Classic 2.5 IntercoolerTurbo do przeróbki.....
GG: 4883455
Rozpacz i porażka... Głowica w pożądku ale niestety 3 korbowód wygiety.... nie naprawiam. Kupuje nowy silnik... 2000 zlociszy w plecy...
. Zastanawiam sie ile on musiał tego wlac ze wygielo korbowód!!!

Bo bez blota to nie robota 
Terrano 2.7TD 1990...

Terrano 2.7TD 1990...
Nie dużo, woda czy cola jeden gips. Nie spręża się za bardzo i dlatego wygięło. Pociągnęło akurat na ten cylinder z filtra i dup.
Dziadek 2,5TD `98
- PAJERO Driver
" Myke "
Japier!@#$$%^& Ale niefart masakra
normalnie niemam pytan
A nie oplaca sie naprawic tego co nawalilo czy az tak jest walniety ze oplaca sie drugi silnik wstawic
Pozdrawiam
Japier!@#$$%^& Ale niefart masakra

A nie oplaca sie naprawic tego co nawalilo czy az tak jest walniety ze oplaca sie drugi silnik wstawic

Pozdrawiam
Silnik nie jest młody, ma ponad 350 tys. więc przydał by mu sie generalny remont. a w ogóle mój Misiek to angol. Rozgladalem sie zeby go przebudowac przy okazji. Ale niestety nie moge nikogo znalesc a jak jednego znalazłem to mi krzyknął 6000 z czesciami do tego nowy silnik, i skrzynia cos zaczeła szwankowac. wiec podjelismy z Kobieta życia mojego decyzje o zmianie samochodu. Misiek fajny był ale niestety nie stac mnie na jego pelna odbudowe, jak i kasowo tak i czasowo. Potrzebuje samochodu do roboty. Zegnam sie z nim z ciezkim sercem i musze go sprzedac na przeszczepy
Rozgladam sie za czyms juz europejskim, niestety nie stac mnie na Miska II a jedynka niestety nie do konca mi pasuje, tym bardziej w zakresie mojej gotówki (7000) to tylko raczej wiaderko rdzy jest dostepne. Rozgladam sie za Terrano lub cherokee (mialem jeepa kiedys i tez go lubie) tak ze chyba opuszcze grono Miśkowców na jakis czas...
Bynajmniej dzieki wszystkim!!!

Bynajmniej dzieki wszystkim!!!
Ostatnio zmieniony pt cze 05, 2009 11:12 pm przez Myke, łącznie zmieniany 1 raz.
Terrano 2.7TD 1990...

Terrano 2.7TD 1990...
- PAJERO Driver
" Myke " oooo qrde to widze ze sytuacja naprawde nie ciekawa
Tak nieco na wesolo aby smutow nie bylo to:
Gdzies widzialem temat wtopa miesiaca jest Hi-Lift do wygrania od Eskapady o ile sie nie myle
tylko tzreba zamiescic fotke i opis...
Oczywiscie zartuje sobie bo Zycze Tobie jak NajjjjjLepiej
Mam nadzieje ze bedzie dobrze
Pozdrawiam Damian

Tak nieco na wesolo aby smutow nie bylo to:
Gdzies widzialem temat wtopa miesiaca jest Hi-Lift do wygrania od Eskapady o ile sie nie myle

Oczywiscie zartuje sobie bo Zycze Tobie jak NajjjjjLepiej

Mam nadzieje ze bedzie dobrze

Pozdrawiam Damian
A to może być ciekawe
wtopa na coli. Może będę miał lifta na otarcie łez!

Terrano 2.7TD 1990...

Terrano 2.7TD 1990...
- PAJERO Driver
Wiec wiesz " Myke " co robic
Przynajmniej do nowej terenowki bedziesz mial na dobry poczatek i jako powrot do wpsomnien patrzac na Lifta jaka to przygoda Ciebie spotkala ze go wygrales pokonujac innych z jakimis fotkami gdzie z Pojarki widac tylko dach w blocie

Przynajmniej do nowej terenowki bedziesz mial na dobry poczatek i jako powrot do wpsomnien patrzac na Lifta jaka to przygoda Ciebie spotkala ze go wygrales pokonujac innych z jakimis fotkami gdzie z Pojarki widac tylko dach w blocie

@Myke nie zazdroszczę

XJ jestMyke pisze:Rozgladam sie za Terrano lub cherokee (mialem jeepa kiedys i tez go lubie)

- SzczesnyLR
a pisali " coca cola to jest to "
mieli racje
mieli racje

alkohol , brawura , wypadek
D1,D3...
D1,D3...
Zdecydowanie wolę Pepsi , teraz mam więcej argumentów zaSzczesnyLR pisze:a pisali " coca cola to jest to "
mieli racje

@Myke przykra sprawa

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
żal to był wczoraj na Zbyniowym cmentarzysku za garażem - łza ci sie w oku pojawiłaAdas pisze: żal jak misiek umiera

aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
zamieniam sie w słuch...andrzej:) pisze:@Myke nie zazdroszczę
XJ jestMyke pisze:Rozgladam sie za Terrano lub cherokee (mialem jeepa kiedys i tez go lubie)
Terrano 2.7TD 1990...

Terrano 2.7TD 1990...
- SzczesnyLR
było takie powiedzenie :
lepsi piją pepsi
a robole coca cole
a tak wogle
terrorystom 4x4 mówimy kategoryczne NIE
lepsi piją pepsi
a robole coca cole

a tak wogle
terrorystom 4x4 mówimy kategoryczne NIE
alkohol , brawura , wypadek
D1,D3...
D1,D3...
No w sensie, że są OK, popatrz na jeeporgu, jest kilka na sprzedaż, z pewnością można znaleźć jakiegoś godnego uwagiMyke pisze:zamieniam sie w słuch...andrzej:) pisze:@Myke nie zazdroszczę

- Qpa_z_polski
-
- Kontaktowanie:
a pozatym to tak jak kolega wyzej napisał rorowy robiony snorkel z wyjsciem do dołu i gra na przyszłosc! a zastanawia mnie ogolnie , przyn jeździe w mocny deszcz, szybkie kałuze itd... nie nalewa sie z załozenia tamwoda? czy jak to jest robione? bo widziałem kiedys mądry rysuneczek ze rura ze snorkela wpada najpierw w pojemniczek z przegródkami, tam jest spustowy kranik, a dopiero z tego wyzej pociagniete do filtra. Jak to jest naprawde z uzytkowania?
*Pojara 2
*Vitara +most uaz
*Parchol GR...
w poszukiwaniu nowego trupa ...
*Vitara +most uaz
*Parchol GR...
w poszukiwaniu nowego trupa ...

No właśnie Panowie, jest mega rożnych filtrow, sit, skraplaczy etc. Czy ktoś stosował. Niestety w naszym kraju zawsze jest szansa....... Co do bajania co bym zrobił, gdybym złapał etc. get real;)))) Twardziele nie mówią tylko robiąQpa_z_polski pisze:a pozatym to tak jak kolega wyzej napisał rorowy robiony snorkel z wyjsciem do dołu i gra na przyszłosc! a zastanawia mnie ogolnie , przyn jeździe w mocny deszcz, szybkie kałuze itd... nie nalewa sie z załozenia tamwoda? czy jak to jest robione? bo widziałem kiedys mądry rysuneczek ze rura ze snorkela wpada najpierw w pojemniczek z przegródkami, tam jest spustowy kranik, a dopiero z tego wyzej pociagniete do filtra. Jak to jest naprawde z uzytkowania?

Peace.
Po co ? zdarzenie jedno na 10 lat ...
zastanawiam się tylko, ile tam musiało być nalane tego płynu , bo widziałem nieraz filtry tak zamoczone ,ze mozna było je wyciskać i auta jeżdzą cały czas...
zastanawiam się tylko, ile tam musiało być nalane tego płynu , bo widziałem nieraz filtry tak zamoczone ,ze mozna było je wyciskać i auta jeżdzą cały czas...
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
co innego mgiełka ze zmoczonego filtra a łyknięcie większej wody do cylindra
co do zabezpieczenia
jak robimy akumulator powietrza, zrobić wyjście do silnika wyżej (nie osiowo w puszce) i spust wilgoci w najniższym miejscu
kilka razy widziałem takie patenty u szkotów
a oni wiedzą coś o ujowej pogodzie 
co do zabezpieczenia

jak robimy akumulator powietrza, zrobić wyjście do silnika wyżej (nie osiowo w puszce) i spust wilgoci w najniższym miejscu

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
- Damian
-
- Kontaktowanie:
w miśku jest trochę inaczej rozwiązana pucha niż w LR czy np. w toyocie, wystarczy myślę litr coli i załatwionegri74 pisze:Po co ? zdarzenie jedno na 10 lat ...

strasznie przykra sprawa, rzecz w sumie niewyobrażalna dla mnie, choć ja naiwny idealista...
u siebie mam grzybek landrowerowski zaszczepiony do rury safari
polecam rozwiązanie, nie da się do niego nalać
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
gri74 bo niestety, żyjemy w kraju miłości i ogólnego zrozumienia;))) Zawsze znajdą się dobrzy chrzescijanie, którzy w ramach frajdy, że Cię stać na samochód z półki inszej aniżeli Lanos, dadzą upust swojemu zdowoleniu, że parkujesz w miejscu dla nich przeznaczonym;)))))gri74 pisze:Po co ? zdarzenie jedno na 10 lat ...