Problem z automatem w PIII 3.2did
Moderator: Kosiarz
Re: Problem z automatem w PIII 3.2did
Goszen ja Cię szanuję ale dlaczego mam facetowi nie wierzyć? To, że jemu tak "kazano" nie znaczy przecież, że w znanych Ci 70% jest podobnie więc gdzie bzdura? 

Dziadek 2,5TD `98
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
goszen pisze:Bzdura totalna, znam 70 % serwisów w Polsce i każdy dysponuje wszystkimi rodzajami olejów. Kłopot w tym, ze są znacznie droższe.acinski pisze:Wiecie co jeździłem Ci ja do ASO po różne rzeczy ale tydzień temu spotkałem faceta który tam pracował jako mechanik zaraz po otwarciu. Zwolnił się nad czym ubolewałem (kumaty był bardzo) bo kazano mu lać do wszystkich automatów Dextrona II bo nie bedą trzymać kilku beczek z róznymi oliwami. Zatem nie jeździmy na wymiany oleju do ASO. Jesli tak robią wszędzie to automaty u nas nigdy nie będa popularne.

taaa znacznie droższy jakieś 3,5 zeta netto na litrze, jeśli to jest znacznie to .................
Czwarte serce 

Bo nawet facet nie odróżnia Dextron II od III. w automatach pajero I i II jest dex II a w p III dex III i nie mozna trgo mieszać. Nie wierze że w serwisie tego nie wiedza. Koleś ci to powiedział bo se klientów w ten sposób napędza.acinski pisze:Goszen ja Cię szanuję ale dlaczego mam facetowi nie wierzyć? To, że jemu tak "kazano" nie znaczy przecież, że w znanych Ci 70% jest podobnie więc gdzie bzdura?
GG 3597101 tel. 602-673-905
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
goszen pisze:Bo nawet facet nie odróżnia Dextron II od III. w automatach pajero I i II jest dex II a w p III dex III i nie mozna trgo mieszać. Nie wierze że w serwisie tego nie wiedza. Koleś ci to powiedział bo se klientów w ten sposób napędza.acinski pisze:Goszen ja Cię szanuję ale dlaczego mam facetowi nie wierzyć? To, że jemu tak "kazano" nie znaczy przecież, że w znanych Ci 70% jest podobnie więc gdzie bzdura?
jak lejesz dextrona III do pajero III to ja bym cię omijał z daleka

do Pajero III i => ma byc olej który spełnia takie normy
Mitsubishi SP-III
JASO M315-2003 1A
a to już jest dextron IV, najmniejsze opakowanie tego oleju dostępne u nas w kraju od ręki to 20L, można też dostać w opakowaniach 1L ale ciężko i cena z deka nie teges
ja polecam REPSOL ATF MATIC DIAFLUID cena przystępna, produkt dostępny
ew. Esso ale ten jest w takim samym opakowaniu o 20% droższy
ew. co tam stryjenka uważa

Czwarte serce