Blokada w Pajero II jaki koszt ?
Moderator: Kosiarz
Re: Blokada w Pajero II jaki koszt ?
LSD to tylko w nissanach działa, więc maniaki "mituwisi" muszą dowartościowywać się blokadami.

Blokada tylnego mostu poprawia dzielność terenową każdego auta i tutaj sie chyba zgodzisz.Mroczny pisze:mogę nieśmiało spytać o celowość fetyszyzowania blokady? oraz o kierunek i kolejność tjuninku?
Od mniej więcej dwóch lat ceny używanych podzespołów z anglików do Pajero są porównywalne za podzespoły do samuraja. Dziś wystarczy kupić główkę mostu z blokadą za 200 zł i masz blokadę. To mniej niż jeden amortyzator, to mniej niż jedna opona i masz już odpowiedź czemu taka a nie inna kolejność tjuningu

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
kolega ma przycisk R/D LOCK ale po wciśnięciu nic się nie dzieje tzn. nie ma żadnego dzwięku itd. Czy blokada w Pajero II uruchamiana jest elektrycznie?? Ja mam taką samą wersję i u mnie nawet szybkim przełożeniu jak wcisne to słychać jakby coś się załączało ale po przeczytaniu waszych postów przyznam ze mam szczere wątpliwości czy faktycznie była włączona. Powiedzcie jak sprawdzić czy działa oraz jak dojśc do problemu jesli nie działa. Eska dzięki za instrukcje załączania blokady. Człowiek uczy sie cale życie.
Qbala
Misiek 94, 3.0 v6 zagazowany krótki
Misiek 94, 3.0 v6 zagazowany krótki
Jarek, a włącza Ci się w ogóle na innym przełożeniu niż 4LLc? Bo mnie TYLKO na tym...Heilsberg pisze:Ale na pewno w Pajero nie da się blokady włączyć przy większej prędkości nawet na 4LLc.
Pozdro
Marcus
GG: 483578, V6 3500 24V DOHC, 1996
Pajero Owners Club Polska
Pajero Owners Club Polska
I tak i nieQbala pisze:Czy blokada w Pajero II uruchamiana jest elektrycznie??

Przycisk R/D Lock włącza kompresor, który to powoduje załączenie się blokady. Kompresor słychać przez chwilę. Robi trrrrrrrrr

Podnieść po załączeniu się blokady auto, pokręcić kołem z tyłu. Jak drugie kręci się w tą samą stronę, to blokada działa. jak w przeciwną, to nie. Można też inaczej, ale tak jest wyraziścieQbala pisze:Powiedzcie jak sprawdzić czy działa

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
- PAJERO Driver
Witam Wszystkich Blokadomaniaków
Mam takie pytanie:
Czy ktoś może montował do Swojego Pajero II blokady Tył / Przód Firmy ARB + Kompresor.....
Pozdrawiam
Damian N.

Mam takie pytanie:
Czy ktoś może montował do Swojego Pajero II blokady Tył / Przód Firmy ARB + Kompresor.....

Pozdrawiam
Damian N.
Pajero Classic 2.5 IntercoolerTurbo do przeróbki.....
GG: 4883455
GG: 4883455