Moderator: Kosiarz
RL_LOL pisze:taaa biora buahahah. ciekawe ile musialby zrobic rozrzadow zeby zarobic na wymiane silnika po padnietym pasku
a ceny mamy srednie rynkowe a i podwyzszyc zamierzam bo roboty jest az za duzo
Z ciekawości ile bierzesz za wymianę sprzęgła w pajero II?RL_LOL pisze:mam wrazenie ze rozmawiam z mieszkancami jakichs wichur w pakistanie normalnie. rozrzad za stowke.... heh bajkopisarze
RL_LOL pisze:400
w przebiegi 200kkm w 20letnim sznyclu tez wierzysz?Kabal pisze:Załóż, że przynajmniej część z nich potrafi lepiej zarządzać swoim przedsiębiorstwem i może ponosi mniejsze koszty i stąd niekoniecznie zarabia mniej niż Ty, niekoniecznie też odmawia uznania swojej odpowiedzialności za źle wykonaną usługę,
Nie, nie wierzę, ale jakieś porównanie mam, bo serwisowałem pajero w jednym ze znanych we Wrocławiu serwisów 4x4. Po drodze zaliczyłem wymianę rozrządu, sprzęgła i paru innych rzeczy. I jak cenę 400 zł za wymianę sprzęgła w terenówce jestem w stanie zaakceptować, tak wymiana rozrządu za tyle samo lub więcej w bądź co bądź prostym silniku jest w mojej ocenie wygórowana. Celowo nie piszę, że to zdzierstwo, bo to Twój kram i mamy wolny rynek, ale obrażanie tych, którzy potrafią robić tą samą robotę taniej i również dobrze (w moim pajero nic nie wybuchało po naprawach) jest bardzo niestosowne. Aha, serwis na brak pracy nie narzekał, rzekłbym, że w ich przypadku podniesienie ceny usług dwukrotnie urealniłoby terminy napraw...RL_LOL pisze:jak dla ciebie to w Dinarach Kuwejckich.
w przebiegi 200kkm w 20letnim sznyclu tez wierzysz?Kabal pisze:Załóż, że przynajmniej część z nich potrafi lepiej zarządzać swoim przedsiębiorstwem i może ponosi mniejsze koszty i stąd niekoniecznie zarabia mniej niż Ty, niekoniecznie też odmawia uznania swojej odpowiedzialności za źle wykonaną usługę,
RL_LOL pisze:400
zdaje się, że zakończyłem chorobliwe polemiki...polaff pisze:RL_LOL pisze:400
moim zdaniem w tym przypadku porównanie ceny i nakładu pracy (rozrząd <> sprzęgło) jest ewidentnym dowodem ściemy autora tejże wypowiedzi![]()
![]()
nie zakończyłeś - nasz interlokutor pewnie udał sie nakręcać swoje przejachane kliometry którymi uwielbia sie chwalić wiec nie może w tej chwili ubliżać innym uzytkownikom forum - i sposób prowadzenia dyskusji przez naszego znawce wszsytkich zagadnień jest problemem a nie ile faktycznie kosztuje wymiana rozrządu w miśkupolaff pisze:zdaje się, że zakończyłem chorobliwe polemiki...polaff pisze:RL_LOL pisze:400
moim zdaniem w tym przypadku porównanie ceny i nakładu pracy (rozrząd <> sprzęgło) jest ewidentnym dowodem ściemy autora tejże wypowiedzi![]()
![]()
majcher pisze: nie zakończyłeś - nasz interlokutor pewnie udał sie nakręcać swoje przejachane kliometry którymi uwielbia sie chwalić wiec nie może w tej chwili ubliżać innym uzytkownikom forum - i sposób prowadzenia dyskusji przez naszego znawce wszsytkich zagadnień jest problemem a nie ile faktycznie kosztuje wymiana rozrządu w miśku
według niego to tez jestem druciarz i to wielokrotny po planowych wymian rozrządów zaliczył w moich miskach juz ze trzy razy a oprócz tego kilkukrotnie ściąganie i ustawianie rozrządu przy wymianach uszczelniaczy i pompy wody - wiem ze podjąłbym się tego z pełna odpowiedzialnoscią
natomiast co do ceny - nie należy sie gorączkowac ile który warsztat bierze bo to bardzo indywidualne przypadki jak każdy wie wynikajace z lokalizacji, wyposażenie, wielkosci, koniunktury - nie pasuje ci nie korzystasz z usługi - ja bym tp zrobił za dwa piwabo nie miałbym kosztów stałych, zusów, pitów, rachunków za prąd i czego tam jeszcze
natomiast co do jakości - nie nalezy sztywno wiazać jakosci usług z ceną niestety w tym kraju jak i łatwosci dochodzenia odpowiedzialności za błędy
RL_LOL pisze:jak dla ciebie to w Dinarach Kuwejckich.
k-> standardowy skrót od tysiąc po innemu kiloromekw pisze: a co to jest za jednostka miary kkm bo nieznam,
to ty magik jesteś, skoro cie takich skrótów uczyli w 4 klasie, to się wróć do tej klasy posuchaj ponotuj, a później się wypowiadaj,lbl78 pisze:k-> standardowy skrót od tysiąc po innemu kiloromekw pisze: a co to jest za jednostka miary kkm bo nieznam,czyli tysięcy kilometrów
szkoła podstawowa klasa 4
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość