Nie pali- come back!

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
zippo68

Re: Nie pali- come back!

Post autor: zippo68 » sob paź 30, 2010 6:37 am

Kajen pisze:Moge sie wtrącic ? Kurde no chłopaki co sie z Wami dzieje ? Pompa ? Kąty jakies wtrysku, wodotrysku i wuj wi czego ? Napisał chłop ze biała chmura toz to oczywiste ze trzeba sprawdzic czy nie łapie lewego powietrza układ zasilania paliwem. Zrobic test z banką, wymienic filtr paliwa na nowy i najpierw to trzeba posprawdzac i doprowadzic do porzadku. Pompiarza to by zostawił akurat na koniec. Zima idzie chyba i niektorym juz styki nie zwierają jak Ci mowią zeby pompe wywalac na stoł. Ustalmy jedno tak ? Zaczynamy diagnozowac od najprostszych rzeczy bo i mi remont silnika zapowiadali jak rozrusznik nie miał masy. No.

On ma tylko problemy przy rozruchu i w dodatku tylko w chłodne dni. Gdyby miał nieszczelność w układzie to dymy idą cały czas. Spadek mocy, szarpanie jakieś wycieki itd. To co, nieszczelność w lecie zanika, cud jakiś?
Akurat z moimi stykami jest jak najbardziej OK. Wrzucenie pompy na stół zostawiłem na sam koniec.
Myślisz może że, pompa Made in Japan jest niezniszczalna? Ona pracuje już czternaście lat.
Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.

Awatar użytkownika
Kajen

Kontaktowanie:

Post autor: Kajen » sob paź 30, 2010 9:24 am

Moja pracowała dwadziescia, pod sam koniec lałem juz rozne cuda, rzepak, opał, nawet jak mi kiedys brakło paliwa to na stacje dojechałem na jadalnym olku z lewiatana. Pozniej wymieniłem silnik na rocznik 96. Pompa nie pada sobie ot tak.

Awatar użytkownika
asgaz

Post autor: asgaz » sob paź 30, 2010 6:52 pm

spoko pany.
Sprawdzę układ na szczelnośc żeby nie było, a potem zajade do Pompkina. Ostatnio jak mi uszczelniał pompę to bardzo nie chciał nic robic z nią bo niby z plombami jeszcze i żeby nie ruszać jak nie trza ...ale właśnie jak nie trza, a jak trza to co ?? Bedzie musiał :)13
2,8 TD`96 GLS AMD,aut.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”