Mosty Hybrydowe na bazie Pajero
Moderator: Kosiarz
-
- Kontaktowanie:
Re: Mosty Hybrydowe na bazie Pajero
jak tam przód - poskładany już ?
wildcat F50 w wersji rurka z IS
nic z tego na chwilę obecną nie wyjdzie
przyszły mi różne przeguby oraz półosie do pajero i nic między PII a PIII nie jest kompatybilne (inny typ frezów). W wolnej chwili złożę most z tego co mam (czyli PII z 4.88) aby "przebrnąć" przez ten temat. Jak mi fundusze pozwolą, to zakupię kompletne zwrotnice i końcówki wahaczy do PIII i złożę/założę mosty na wiosnę :/ Tymczasem aby przezimować zakładam jakieś zwykłe sztywniaki, bo szkoda tak auto na kobyłkach zostawiać. Jeździć z napędem na jedną oś w zimę to by była lekka tragedia 

Seaside Customs Garage --> seasidecustomsgarage.com
Mój blog --> seasidecustoms.blogspot.com
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Kajen pisze:Twardziele jezdzą całą zimę na 2h
mało tego na łysych oponach

Czwarte serce 

I to po przekątnej...Kajen pisze:Twardziele jezdzą całą zimę na 2h
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
tysiące użytkowników aut z napędem na jedną oś raczej się z tobą nie zgodzicodec pisze:Jeździć z napędem na jedną oś w zimę to by była lekka tragedia

w zimę w terenie na jedną oś
w płaskich na napęd na jedną oś nie narzekam, ale w las nimi nie jeżdżę

w płaskich na napęd na jedną oś nie narzekam, ale w las nimi nie jeżdżę

A jaka jest w ogóle wytrzymałość mostów Pajero II ? Wytrzymają 35" x 11.5" Silverstone ? Jakieś wzmocnione półosie można dokupić czy coś ? zmartwienie jest o przedni most... Kolega bobon śmiga równo... : ) Tylko nie wiem co on tam ma...
Jeep Wrangler 4.0|lift 5"|35" Bogger|Warn 8274 z Silnikiem od XP 6KM|...i duperele 

No pewno zapasowe polosie maKamilJeep pisze:...nie wiem co on tam ma...

Wytrzymają kwestia tylko jak dlugo, nie tylko @bobon pomyka na 35"...
co do przedniego mostu pajero II, chyba wszystko zależy które półosie i przeguby ma się założone. najmocniejsze to 28-frezowe od strony przegubu o średnicy 28.5mm na półosi. patrol GR w przednim moście ma półosie również 28-frezowe na przegubie i półoś w tym miejscu 28.5mm - czyli identyczna konfiguracja. w parchu większy dyfer
a wytrzymałość tylnych mostów pajero II - dużo mocniejsze od jeepowych danek, tylny np z 2.8TD dużo mocniejszy od dany44 (większy dyfer, grubsze półosie, większy wieloklin, w opcji blokada dyfra pneumatyczna). w sumie bym go porównał z fordem 8.8 na niekorzyść forda
a wytrzymałość tylnych mostów pajero II - dużo mocniejsze od jeepowych danek, tylny np z 2.8TD dużo mocniejszy od dany44 (większy dyfer, grubsze półosie, większy wieloklin, w opcji blokada dyfra pneumatyczna). w sumie bym go porównał z fordem 8.8 na niekorzyść forda

- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
codec pisze:co do przedniego mostu pajero II, chyba wszystko zależy które półosie i przeguby ma się założone. najmocniejsze to 28-frezowe od strony przegubu o średnicy 28.5mm na półosi. patrol GR w przednim moście ma półosie również 28-frezowe na przegubie i półoś w tym miejscu 28.5mm - czyli identyczna konfiguracja. w parchu większy dyfer
dobra posłodziłeś nam tera pisz co od nas chcesz

Czwarte serce 

hehe
więcej wiedzy