viair, literowkaMiskiller pisze:co to jest vair ?Qbartx pisze: Np z vaira jest ladny maly reduktorek.
Czujnik blokady Pajero II
Moderator: Kosiarz
Re: Czujnik blokady Pajero II
Xj renix 4.0 pickup 2door,springi tyl, besterlocker, 35"
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
No i kupiłem kompresorek od Pajero 3 i wpiąłem w stary układ i działa 

Mówi się SŁUCHANY CHŁOPCZYKbobon pisze:Dobry chłopczyk![]()
![]()

Jutro testy na łonie ( niestety ) natury

No i to wszystko działa co prawda trzeba parę sekund poczekac dłużej na załączenie blokady- w ARB jest to natychmiast no ale coś za coś.
używam radykalnie tylnej blokady z pajero, po prostu załączasz w locie i wyłączasz, nie musisz czekać, nawet sprawdzane na pełnym gwizdku, wytrzymuje wiele, ale lej dobry olejonasz pisze:No i to wszystko działa co prawda trzeba parę sekund poczekac dłużej na załączenie blokady- w ARB jest to natychmiast no ale coś za coś.
Ostatnio zmieniony ndz lis 25, 2012 10:57 am przez Adas, łącznie zmieniany 1 raz.
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
No to jest oczywiste -zawsze z pierwszego tłoczeniaAdas pisze: ale lej dobry olej

-
- jestem tu nowy...
O. Bardzo ciekawa inicjatywa. Kolega byłby łaskaw coś szerzej o tej operacji?argomn pisze:Witam.
Założyłem do L300 most z Pajero II z blokadą. Przełóżenie 4,875
R100GS Combat Cow + L300 4WD
Świątynia Betoniarek
Świątynia Betoniarek
- maciek ttl
-
Adas pisze:używam radykalnie tylnej blokady z pajero, po prostu załączasz w locie i wyłączasz, nie musisz czekać, nawet sprawdzane na pełnym gwizdku, wytrzymuje wiele, ale lej dobry olejonasz pisze:No i to wszystko działa co prawda trzeba parę sekund poczekac dłużej na załączenie blokady- w ARB jest to natychmiast no ale coś za coś.
jak ją bedzieszzałącać w czasie jazdy to dłygo nie pohula.
sam swoją tak zabiłem, koło talerzowe straci zęby i tyle będzie po blokadzie
Pozdrawiam
Maciek
Maciek
ojoj, ja się załącza blokadę na zakręcie, to tak się robi ... wszystko należy robić z głową i najważniejsze wiedzieć jak to działamaciek ttl pisze:jak ją bedzieszzałącać w czasie jazdy to dłygo nie pohula.Adas pisze:używam radykalnie tylnej blokady z pajero, po prostu załączasz w locie i wyłączasz, nie musisz czekać, nawet sprawdzane na pełnym gwizdku, wytrzymuje wiele, ale lej dobry olejonasz pisze:No i to wszystko działa co prawda trzeba parę sekund poczekac dłużej na załączenie blokady- w ARB jest to natychmiast no ale coś za coś.
sam swoją tak zabiłem, koło talerzowe straci zęby i tyle będzie po blokadzie
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
odgrzeję trochę kotleta, ale potrzebuję na szybko informację, a na komórkę nie ściągnę manuala.
Gdzie znajduje się kompresor do załączania tylnej blokady w Pajero 2 (93r. 7 miejsc) ?
Kupiłem niedawno takowe i niby kiedyś blokada działała, ale teraz już nie, a chciałbym zdiagnozować problem
Gdzie znajduje się kompresor do załączania tylnej blokady w Pajero 2 (93r. 7 miejsc) ?
Kupiłem niedawno takowe i niby kiedyś blokada działała, ale teraz już nie, a chciałbym zdiagnozować problem
SJ413 z 86r. po kilku drobnych modyfikacjach... zwany Żółtasem
Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
W krótkim jest za lewym tylnym nadkolem. W długim jeszcze nie znalazłem dla niej miejsca
Po przewodzie ciśnienia szukaj...

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
już pobrałem instrukcję i wg. niej jest w jakimś schowku pod tylnym prawym siedzeniem.
Jak wrócę do domu, to będę szukał
Jak wrócę do domu, to będę szukał

Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
już sprawdzone, kompresor na krótko działa, blokada też i chyba właśnie tak zostanie podłączony, że będzie odpalany bezpośrednio, nowym pstryczkiem.
Najwyraźniej padł ten moduł przy kompresorze, ale domyślam się, że nie jest on potrzebny, skoro działa z jego ominięciem
Najwyraźniej padł ten moduł przy kompresorze, ale domyślam się, że nie jest on potrzebny, skoro działa z jego ominięciem

Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
Odgrzeję kotleta, jak sprawnie i skutecznie wymienic czujnik blokady bez rozbierania mostu?
Moj kolega to robil i twierdzi ze przeebane.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
- bilans
- Kontaktowanie:
z serca radzę i z całą powagą olej ten pier.... czujnik
wymiana tego jest delikatnie wkur.... wiająca
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/
http://www.firmabilans.pl/
Bardzo delikatni jesteście. Też przerabiałem. Jakimś cudem, z pomocą drucików daliśmy radę, ale gdybym to miał robić drugi raz to zdecydowanie wyprułbym główkę mostu.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
To zostawie w takim razie na jakas grubsza robote ten czujnik.