Dokręcanie głowicy, często kół pasowych to najczęściej zupełnie inny typ dokręcania. Wchodzimy już w zakres plastyczny pracy materiału. Prócz bezpośredniej kontroli momentu, mamy jeszcze kąt.
Zaznaczyłem wyżej. Mówimy o dokręcaniu w zakresie SPRĘŻYSTYM, w zakresie obowiązywania prawa Hooke'a.
Nic się tutaj istotnie nie wyciąga, a jak zacznie to znaczy, że śruba jest dokręcona zbyt mocno.
W innych przypadkach typu koło precyzyjne określenie momentu nie jest tak istotne, gdyż przedział wartości momentu od nie ma prawa się odkręcić do może się zerwać jest na tyle szeroki, że przeciętny pan Kazio jest w stanie wstrzelić się w ten przedział bez używania klucza dynamometrycznego do każdej śrubki, zarówno jeśli dotyczy to dużego momentu jak w przypadku kół.
Jest bardzo istotne. I pokazuje życie, że wyczucia brak. Przeciętny kowalski staje po kluczu, w przeciętym warsztacie do dokręcania stosuje się klucz pneumatyczny, a potem doprawia ręcznie. Śruby się rwą, śrub nie można potem odkręcić, są pozrywane gwinty, bicie kół.
Przeciętny dokręcacz nie ma pojęcia o zachodzących zjawiskach, nie rozumie wykonywanych czynności. Dlatego tak istotne jest by nie robić tego na wyczucie, ale ściśle kontrolować to co się robi. Co gorsza robi się to zarobkowo, dla innych ! Bierze się pieniądze i ODPOWIEDZIALNOŚĆ za to co się robi.
Przedział momentu na same dokręcania koła to od ~60 Nm do blisko ~200 Nm dla różnych samochodów. Tymczasem przecięty Kazio dowali tak samo koła w tych samochodach.
Potem klient nie może odkręcić koła w lesie by zmienić na zapas.
Za to pewnym jest, że skrócony o pół ogniwa łańcuch zesra się szybko, co też miałeś okazję sprawdzić na własnej skórze.
Nie mam do nikogo pretensji. Co więcej, zostałem poinformowany, że może się nie udać.
Ale mam pretensję, kiedy klient niczego nie świadomy (bo nie musi być świadomy), jedzie na wymianę opon i wyjeżdża z niedokręconymi kołami.
Po to są określone standardy, procedury, by ich przestrzegać. Nie może być akceptacji na zaniżanie poziomu świadczenia usług. Nie chce ktoś dokręcać ? Niech nie dokręca. Ale niech informuje klienta. "Wymiana opon, bez dokręcania".