Uploaded with ImageShack.us
Moderator: Kosiarz
te dzięcioł, czytaj ze zrozumieniem swoje teksty,қzh pisze:sam jestes kabel !Adas pisze:kabel ! bo chyba nie światłowódқzh pisze: (...) ja sie pytam co odpowiada za podawanie pradu pod zarufke rezerwy.
podczas gdy termistor nie jest zanurzony - wzrasta jego temperatura przez przeplywajacy prad. stad podczas zanurzenia w paliwie temperatura sie zmniejsza.rudypajero.koszalin pisze:Nigdy tego nie rozkminiałem, ale termistor to chyba nie bo paliwo ma temperaturę otoczenia i skąd termistor miałby "wiedzieć" czy jest zanurzony czy nieNa mój gust to zwykły banan jest nie Chiquita, znaczy pływak
tylko malutki
ja wiem ze ty myslisz ze na wszystkim sie znasz. niestety prawda jest zupelnie inna.Adas pisze: te dzięcioł, czytaj ze zrozumieniem swoje teksty,
bo chyba chodzi ci co inicjuje impuls, który powoduje zaświecenie kontrolki ... żaden termistor, to zwykła krańcówka zwarciowa,
rudy:rudypajero.koszalin pisze:No jasne grzałka w zbiornikuPojęcia bladego nie mam jak to działa, ale grzałka odpada bo jest tylko jeden kabel ( takie nie przyjemne słowo) żeby grzało termistor a jednocześnie uruchamiało żarówkę? Niby jak?
Ale ja się nie znam na prundzie, dla mnie w alternatorze siedzą dwa pijane krasnoludki, napierdzielają młoteczkami i stąd mamy prund![]()
![]()
popelnilem kolejny raz blad najpierw pytajac na tym forum a potem szukajac. ot i cala filozofijarudypajero.koszalin pisze: Ale skoro ty wiesz, to po co pytasz? Przecież układ z termistorem jest prosty jak budowa cepa.
Jedna mała żaróweczka a tyle krzyku
No, strzeliłeś FOCHAқzh pisze:
popelnilem kolejny raz blad ...
czyli, że co termistor jest na stałe rozwarty, bo go chłodzi paliwo, jak jest suchy to bimetal się rozchyla i staje się zwarty, więc skoro to takie proste to wpływ na działanie ma przepływ paliwa przez obudowę i przewód, no i stan styku, pewnie zapyział się.қzh pisze:ja wiem ze ty myslisz ze na wszystkim sie znasz. niestety prawda jest zupelnie inna.Adas pisze: te dzięcioł, czytaj ze zrozumieniem swoje teksty,
bo chyba chodzi ci co inicjuje impuls, który powoduje zaświecenie kontrolki ... żaden termistor, to zwykła krańcówka zwarciowa,
poczytaj
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic22847.html
i przepros za dzieciola.
қzh pisze:cusz zrobisz, takje rzycie !
.... tak ze nie ruszam tego gowna a kontrolka w sumie mi nie potrzebna poki co
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość