L200 2005 słabo pali ciepły
Moderator: Kosiarz
Re: L200 2005 słabo pali ciepły
Świece wyjęte i sprawdzone były i wszystkie git.
sprawdź i wyczyść egr miałem tak w kilku innych kopciuchach
2,5 TDI od dziadka najlepsze na świecie
EGR jest zaślepiony.
Na teraz jest tak - zimny pali od strzała, gorący pali od strzała, ciepły pali dużo lepiej ale jak podeprę go pedałem gazu. Ciepły na wolnych obrotach gubi zapłon co jakiś czas. Chyba ta pompa jest jednak co najmniej zasyfiona.
Na teraz jest tak - zimny pali od strzała, gorący pali od strzała, ciepły pali dużo lepiej ale jak podeprę go pedałem gazu. Ciepły na wolnych obrotach gubi zapłon co jakiś czas. Chyba ta pompa jest jednak co najmniej zasyfiona.
Zobacz czy może w śrubie dostarczającej paliwo do pompy nie ma sitka.
A jak nie ma, to początek wtrysku prawdopodobnie do ustawienia.

A jak nie ma, to początek wtrysku prawdopodobnie do ustawienia.

miałem w innych tdi przy zaślepionym naturalnie egierze sadzami i nagarem takie objawy jak TwojeHeilsberg pisze:EGR jest zaślepiony.
po czyszczeniu wszystko wróciło do normy
Sitko jest na pewno bo od nowości nikt nigdy nie odkręcał przewodów na pompie, nie wykręcał świec ani wtrysków. Tam nigdy nikt palców nie wkładał.
Jak jest to trzeba wyczyścić.
Przebieranie na wolnych obrotach wynika z zaburzeń ciśnienia wewnętrznego w pompie(nie radzi sobie z kątem wtrysku) lub ze złym ustawieniem kąta wtrysku.
Przebieranie na wolnych obrotach wynika z zaburzeń ciśnienia wewnętrznego w pompie(nie radzi sobie z kątem wtrysku) lub ze złym ustawieniem kąta wtrysku.
Ja w swoim (też 115KM) mialem problem z paleniem na ciepłym. Padł mi caly modul elekt. od pompy. Regeneracja + moduł 3500zl.
Pali teraz z pól obrotu. Czy cieply czy zimny, czy upał czy chłodniej.
Pali teraz z pól obrotu. Czy cieply czy zimny, czy upał czy chłodniej.
Wysokość liftu należy dopasować do wzrostu teściowej
L200 4d56
L200 4d56
-
Ja w swoim (też 115KM) mialem problem z paleniem na ciepłym. Padł mi caly modul elekt. od pompy. Regeneracja + moduł 3500zl.
milioner chyba !
za pincet to drugą pompę mam
VITARA 2.0 V6-24v. sprzedana
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
za te pieniadze to można cały silnik z osprzętem kupić 

Teoretycznie tak.. ale jak bym kupił też zamuloną pompe? Kupować kolejną... i kolejną... teraz wiem co mam i wiem, że jest 100% sprawne.
ps. Silnik 115KM i 136KM nie są tak tanie jak 99KM
ps. Silnik 115KM i 136KM nie są tak tanie jak 99KM

Wysokość liftu należy dopasować do wzrostu teściowej
L200 4d56
L200 4d56