pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
Moderator: Kosiarz
Re: pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
pojawił mi się problem z mocowaniem mostu tylnego do resorów. Podczas ruszania i hamowania zaczęło coś z tyłu stukać okazało się, że "stopy" przyspawane do mostu chyba przestały być płaskie bo most przekręca się lekko w stosunku do resorów na których leży. Nic się nie odkręciło nić nie pękło. Proszę o podpowiedź co można z tym zrobić. Czy dospawać coś czy dopasować jakieś podkładki czy może tam powinny być jakieś podkładki których j anie założyłem podczas wymiany resorów???
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
dociągnij cybanty
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
- Janusz2000
-
- Kontaktowanie:
Panowie, padł mi Terratrip, wiecie czy to sie w ogóle naprawia? samemu rozbierać czy oddawać do elektryka - może znacie jakiegoś wartego polecenia w Warszawie? Dzięki.
Witam,
Ma ktoś pojęcie jakie powinno być ciśnienie otwarcia wtrysków w 4M40 (2.8 TD)?
Ma ktoś pojęcie jakie powinno być ciśnienie otwarcia wtrysków w 4M40 (2.8 TD)?
Pajero 97 2,8TD wagon.
http://www.mitsubishilinks.com/fsm/paje ... diesel.pdf
Strona 11A-21-2 tego manuala powinna Ci wiele wyjasnic.
Strona 11A-21-2 tego manuala powinna Ci wiele wyjasnic.
Dzięki,
Na śmierć zapomniałem o tym dokumencie. Sorry za zawracanie głowy.
Na śmierć zapomniałem o tym dokumencie. Sorry za zawracanie głowy.
Pajero 97 2,8TD wagon.
cześć
czy resory od pajero 1 krótkiego pasują do longa???
Wofka
Jeep Grand Cherokee
V8 Hemi
Jeep Grand Cherokee
V8 Hemi
pod względem zamontowania tak - pod względem charakterystyki i nosnosci nie - maja inna ilosc piórwofka pisze:cześć
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
To zamocowanie mnie troszke zbija z tropu.Jest nieco inne niz moje .Ja mialem tylko tuleje gumowe wkładane w ucho ersorów a w tym które kupiłem od krótkiego jest tuleja gumowo metalowa z otworem na mniejszej srednicy śrubę.Wydaje mi się ze moge je wyjąc i w to miejsce włożyć swoje tuleje czyli te z pękniętego resora.Co do ilości piór to spoko-dołoże do tego z mojego z jedno pióro i będzie ok-chyba
Wofka
Jeep Grand Cherokee
V8 Hemi
Jeep Grand Cherokee
V8 Hemi
to nie jest orginalne rozwiązanie dla PIwofka pisze:jest tuleja gumowo metalowa z otworem na mniejszej srednicy śrubę.
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
skoro to jest rzeźbione a ja włoże tam swoje gumowe tuleje to będzie jak w oryginale.problem w tym że moje tuleje mają zewnętrzną średnice wiekszą niz otwór w uchu i chyba zdecyduje się je poprostu jakoś ''zeszlifowac''.niby lipny i błachy temat ale .......
Wofka
Jeep Grand Cherokee
V8 Hemi
Jeep Grand Cherokee
V8 Hemi
Nie trzeba bylo kupic polibuszy od razu ? Koszt moze i wiekszy ale ja zrobilem raz a porzadnie i mam do tej pory spokuj...
mogłem tak zrobić fakt.te gumy sa ok.Tylko podklepie resory wyczyszcze przesmaruje i powinno byc ok.zbily mnie z tropu te inne uszy na piórach głównych ale już wszystko jasne.zakładam i postaram się jakieś odboje zmotać bo oczywiście nic z tego nie zostało..mogłem uratować ten pęknięty resor bo widac bylo ze jest klapnięty ale jakoś nigdy czasu za dużo a teraz jak szlag go trafił to się jakoś znalazł
dzięki za pomoc.Kajen masz pytanie na pw

Wofka
Jeep Grand Cherokee
V8 Hemi
Jeep Grand Cherokee
V8 Hemi
Podczas wczorajszego wypadu do kopalni piasku - jazda po stromych wzniesieniach brodzenie w dość głębokiej wodzie zdarzyło mi dosłownie jeden raz dziwne zjawisko: wpadł mi dosłownie jeden raz pedał hamulca i zapaliła się kontrolka hamulca. po puszczeniu pedału i ponownym wciśnięciu wszystko wróciło do normy macie może pomysł co się mogło stać?
Mam niedawno (jesienią) wymienione klocki układ szczelny, płyn na full. Jedyna co mi przychodzi do głowy to brak podciśneinia bo mam zjechane paski klinowe i czasem się ślizgają ale brak serwa to raczej twardy a nie wpadający pedał...
Mam niedawno (jesienią) wymienione klocki układ szczelny, płyn na full. Jedyna co mi przychodzi do głowy to brak podciśneinia bo mam zjechane paski klinowe i czasem się ślizgają ale brak serwa to raczej twardy a nie wpadający pedał...
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
Mysle ze dobrze kombinujesz. Podciagnij pasek na alternatorze.
jakiego hebla użyć do głównego wyłącznika prądu w PII? bo kiedyś mnie w końcu trafi....
przez ten uciekający prąd i ściąganie klemy... to się nada?? http://allegro.pl/item1001387657_wylacz ... hebel.html

Pajero 2.5 93r. było i nigdy więcej!!
Suzuki Samurai 88r. 1.3 gaznik , sprezyna
Ride or Die ]:->
czy może taki wystarczy ? http://allegro.pl/item974533117_glowny_ ... lucze.html
Pajero 2.5 93r. było i nigdy więcej!!
Gdzie jest bezpiecznik od sterownika grzania świec w PII 2,5TDi??
Zielony Autobus 2,7TDi
od samego grzania świec to masz bezpośrednio przy akumulatorze. 80A. A jesli sterownik ma osobne zabezpieczenie to zapewno pod kierownica na dole.
# Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
DziękiPrzemy pisze:od samego grzania świec to masz bezpośrednio przy akumulatorze. 80A. A jesli sterownik ma osobne zabezpieczenie to zapewno pod kierownica na dole.

Zielony Autobus 2,7TDi
Po dzisiejszym upalaniu odkręciła mi się śruba od wiskozy
Nie wiem jakim cudem to się stało, lecz faktem jest jebitnie rozrypana chłodnica. I tu moje pytanie, od czego bez zbędnego przerabiania podejdzie? Czy 2.5td i 2.6B mają taką samą?

placek...
Mają taką samą kolego
Pajero 2,5TD,87r 100KM
Niestety juz sprzedane, ale napewno jeszcze bedzie miś ale już II
Niestety juz sprzedane, ale napewno jeszcze bedzie miś ale już II
Witam,
1) Czy ktoś wie gdzie można zanabyć uszczelkę/podkładkę pod przelew na wtryskiwacz (silnik 4m40)?
2) Na rysunku silnika apropo wtrysków widać że pod wtrysk (od strony silnika) idą 2 uszczelki - duża pod "obudowę" wtrysku i mała jakby pod samą końcówkę. Czy tak faktycznie jest? Gdzie znaleźć albo jakie ma parametry ta mała podkładka (u mnie po wykręceniu 2 wtrysków nie znalazłem czegoś takiego - no chyba że zintegrowało się z silnikiem
)
1) Czy ktoś wie gdzie można zanabyć uszczelkę/podkładkę pod przelew na wtryskiwacz (silnik 4m40)?
2) Na rysunku silnika apropo wtrysków widać że pod wtrysk (od strony silnika) idą 2 uszczelki - duża pod "obudowę" wtrysku i mała jakby pod samą końcówkę. Czy tak faktycznie jest? Gdzie znaleźć albo jakie ma parametry ta mała podkładka (u mnie po wykręceniu 2 wtrysków nie znalazłem czegoś takiego - no chyba że zintegrowało się z silnikiem

Pajero 97 2,8TD wagon.
AD 1 ASO lub każdy dobry spec od układów wtryskowych ewentualnie w sklepach motoryzacyjnych po wymiarach.pio13 pisze:Witam,
2) Na rysunku silnika apropo wtrysków widać że pod wtrysk (od strony silnika) idą 2 uszczelki - duża pod "obudowę" wtrysku i mała jakby pod samą końcówkę. Czy tak faktycznie jest? Gdzie znaleźć albo jakie ma parametry ta mała podkładka (u mnie po wykręceniu 2 wtrysków nie znalazłem czegoś takiego - no chyba że zintegrowało się z silnikiem)
AD2 TAK - właśnie dziś rozbierałem swoje wtryskiwacze i po wyjęciu z bloku ślinka malutkie podkładki zostały w środku. Po wykręcaniu wtryskiwaczy i przed ponownym ich zamontowaniu winno się wymienić 3 podkładki dwie od strony końcówki wtryskiwacza i jedną od od strony przelewu.
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
do odcięcia masy wystarczy ten ...mcs0 pisze:czy może taki wystarczy ? http://allegro.pl/item974533117_glowny_ ... lucze.html
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33