Fabryczna blokada mechanizmu różnicowego w Pajero
Moderator: Kosiarz
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
no to jest rzeczywiście problem...a jakie są przełożenia w L i V - wiesz ?Kosiarz pisze: Ano trzeba zmienić:
-przedni dyfer (inne przełożenia)
to pryszcz !Kosiarz pisze: -tylny wał napędowy (inna długość, inne krzyżaki)
to też tylko kwestia kilku spawów...Kosiarz pisze: -całe inne tylne zawieszenie (jeżeli resor)
to nie to samo co poprzedni punkt ?Kosiarz pisze: -przeróbka tylnego zawieszenia (jeżeli sprężyna-rzadkość)
to nawet lepiej, nie sądzisz ? jakby nabyty most miał już tarcze, to tylko kwestia przewodów hamulcowych...Kosiarz pisze: -tylny układ hamulcowy (w moście z blokadą są z tyłu tarcze)
a co z nim ?Kosiarz pisze: -hamulec ręczny
to tylko kawałek metalu z dziurkami...ze szrotu jakiegoś można wygrzebaćKosiarz pisze: -korektor siły hamowania
a jakich np.?Kosiarz pisze: -i jeszcze wiele innych pierdół...
Pozdro,Kosiarz pisze: O konieczności dorobiebia układu sterowania blokadą nie wspomnę.
czy ona sterowana jest podobnie do ARB ?
Peter

MISIE SIĘ NIE PSUJĄ 
G 300D Turbo 460.3

G 300D Turbo 460.3
nowe pokolenie to moge zrozumieć ale jak zobaczyłem, że Banan kasztaniarstwo zwalcza to sobie pomyślałem, że czas skończyć z O-R i wziąć się za tjuningowanie golfów albo nabycie wędki - widać starszemu pokoleniu zaczyna już alzhaimer (czy jak go tam sie pisze) w dekiel dawaćczesław&jarząbek pisze:pokasztanił byś co czasem bo to nowe pokolenie poziom strasznie zaniża...CzarnySJ pisze:cześćczesław&jarząbek pisze:czee pąpąn

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
wadza demoralizuje...CzarnySJ pisze:nowe pokolenie to moge zrozumieć ale jak zobaczyłem, że Banan kasztaniarstwo zwalcza to sobie pomyślałem, że czas skończyć z O-R i wziąć się za tjuningowanie golfów albo nabycie wędki - widać starszemu pokoleniu zaczyna już alzhaimer (czy jak go tam sie pisze) w dekiel dawaćczesław&jarząbek pisze:pokasztanił byś co czasem bo to nowe pokolenie poziom strasznie zaniża...CzarnySJ pisze: cześć

każdy kolaborant tak kończy
#noichuj
durny ty...nie wiesz co tu się działo chyba...bezsmak całkowity...weź wędke i się...w czołoCzarnySJ pisze: nowe pokolenie to moge zrozumieć ale jak zobaczyłem, że Banan kasztaniarstwo zwalcza to sobie pomyślałem, że czas skończyć z O-R i wziąć się za tjuningowanie golfów albo nabycie wędki - widać starszemu pokoleniu zaczyna już alzhaimer (czy jak go tam sie pisze) w dekiel dawać

a tak wogule to już mnie to męczy i wkurrwia...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Blokada mostu
Jaki powinien byc widoczny/mierzalny/slyszalny efekt wlaczenia blokady? Jak to sprawdzic ze dziala? Jakas kontrolka? czy jak ktos kiedys napisal:Kosiarz pisze:Blokada jest mechaniczna (100%), sterowana pneumatycznie. Montowana w modelach V z układem "super select" ale też nie we wszystkich, w niektórych montowane było LSD
Pozdro,
1-postawic szwagra na zawietrznej stronie syfa
2-wlaczyc blokade, dac ognia
3-przepytac szwagra co widzial.....

Taki przycisk mam: R/D Lock, wciskam i co dalej? stac? ruszac?cofac? nic nie robic?

Dla przypomninia: wersja V46W, dlugi, rocznik 94.uklad super select (tak napisane na desce rodz.)
Spiker
pierwsze uno włacz reduktor
drugie uno zapalic sie kontrolka na desce powinna
trzcie uno da sie wyczuc lekkie stukniecie i wiadmo ze blokada robi
CZWARTE UNO ZAPINAC KIEDY KOLA MAJA POSLIZG NIGDY NA CZARNYM CZY NAWET NA SZUTROWEJ UBITEJ DRODZE, W BLOCIE JAK KOLA MAJA POSLIZG MOZNA SKRECAC
PS właczac mozna jak auto stoi jedzie i wyłaczac tez
CZWARTE UNO ZAPINAC KIEDY KOLA MAJA POSLIZG NIGDY NA CZARNYM CZY NAWET NA SZUTROWEJ UBITEJ DRODZE, W BLOCIE JAK KOLA MAJA POSLIZG MOZNA SKRECAC
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Re: Blokada mostu
Przyjdzie kiedyś taki dzień , że na jakiś wykrzyżach fura nagle przestanie jechać. Ani do przodu ani do tyłu. Wtedy będziesz wiedział jakie to szczęście mieć chociaż jedną blokadę mostu. Zdażyło mi się niejednokrotnie w ten sposób utknąć i wtedy blokada i po jabłkach ....Spiker pisze:...Dla przypomninia: wersja V46W, dlugi, rocznik 94.uklad super select (tak napisane na desce rodz.)
Spiker

- kabbbatunio
powiedz mi jaki byłby koszt np.arb na tyłEskapada pisze:pierwsze uno włacz reduktor