Instrukcje do Pajero I , II , II
Moderator: Kosiarz
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Panowie, ponieważ nie warto ludziom pomagać, nie dość że człowiek robi to charytatywnie do mnie jeszcze niektórzy swoim postępowaniem totalnie wkór....ją, stwierdzam że zaprzestaje takiej działalności, linki do serwera gdzie zamieszczałem schematy, instrukcje, manuale wypierdalam w kosmos razem z zawartością tego serwera
pozdrawiam totalnie wkórwiony Gebels
pozdrawiam totalnie wkórwiony Gebels
Czwarte serce 

Przyda się to komuś może? Na niedzielną nudę polecam zapchanie swojego dysku tymi informacjami...
http://www.mitsubishilinks.com/

http://www.mitsubishilinks.com/

Jak coś, to dzwoń: 609 539 773
Re: Instrukcje do Pajero I , II , II
Koledzy, czy ktoś ma instrukcję użytkownika PII? Pytam nie dla zdobycia tajemnej wiedzy z zakresu operowania wycieraczkami, tylko naliczyłem 7
różnych pokrętełko-guziczko-wajcho-madafaka-dynksów przy siedzeniach (4 przy kanapie, 3 z przodu) i za wuja nie wiem do czego służą. Wszystkie napisy po japońsku - jeszcze się okaże, że któryś z nich się tłumaczy jako "eject" 
Długi misio '98, instrukcja w dowolnym języku. Oprócz japońskiego
padam do nóżek
M

padam do nóżek
M
Nysa pikap
PII 4M40
PII 4M40
na wajsze masz w dol praca przerywana pierścieniem na wajsze sobie regulujesz przerwy, dalej masz prace ciągła wolną i niżej szybką, końcówka wajchy obracasz w lewo, masz spryskiwacz + przecieranie tylnej szyby ( pokrętło jak pościsz same wraca ) przekręcasz w prawo masz prace przerywana tylnej wycieraczki, dalej praca szybka i na koniec znowu spryskiwacz ( tez powraca po puszczeniu )mcorp pisze:Koledzy, czy ktoś ma instrukcję użytkownika PII? Pytam nie dla zdobycia tajemnej wiedzy z zakresu operowania wycieraczkami, tylko naliczyłem 7różnych pokrętełko-guziczko-wajcho-madafaka-dynksów przy siedzeniach (4 przy kanapie, 3 z przodu) i za wuja nie wiem do czego służą. Wszystkie napisy po japońsku - jeszcze się okaże, że któryś z nich się tłumaczy jako "eject"
padam do nóżek
M
a pstryczki masz tylko do ogrzewania tylnej szyby, do ogrzewania przedniej i na tym się wycieraczki kończą
Jeep XJ '92 4.0 umarł
Pajero II '97 3.5 V6
Pajero II '99 2.8 TDI
Toyota LC Prado '07 dupowóz
Pajero II '97 3.5 V6
Pajero II '99 2.8 TDI

Kolego, dziękuję za dobre chęci, ale mi chodziło o pokrętełka i dźwigienki przy siedzeniach i kanapie, służace (zaprewne) do różnych funkcji... że się tak wyrażę poddupnych. Operacje specjalne z użyciem wycieraczek opanowałem podczas kursu na prawko, czyli przed wojną.
M
Nysa pikap
PII 4M40
PII 4M40
sorki nie doczytałem ze nie o wycieraczki chodzi 
A z dźwigienkami, to przy przednich fotelach z boku masz dwie, jedna to przesuwania przód tył, druga do pochylenia oparcia + do przesunięcia fotela maksymalnie do przodu w celu zrobienia "łóżka", możesz mieć jeszcze guzik zapamiętujący pozycję oparcia ( przeważnie jest w krótkich wersjach). w oparciu z boku możesz mieć jeszcze pokrętła służące do regulacji szerokości oparcia i do profilowania oparcia. W wersjach z pneumatycznymi fotelami masz od spodu przy podłodze pokrętło do twardości fotela, oraz blokadę co by fotel Ci nie podskakiwał. A na tylnych wajcha z boku przy nadkolu służy do ustawienia pochylenia tylnego oparcia, oraz przesunięcia tylnego siedzenia do przodu. U góry w oparciu dinks do wyciągnięcia pochylasz oparcie i służy jako stolik lub pochylasz, podnosisz całość i masz mega bagażnik. W trzecim rzędzie to chyba nie trzeba pisać.
Jak chcesz coś więcej to pytaj bo może o jeszcze coś innego Ci chodzi

A z dźwigienkami, to przy przednich fotelach z boku masz dwie, jedna to przesuwania przód tył, druga do pochylenia oparcia + do przesunięcia fotela maksymalnie do przodu w celu zrobienia "łóżka", możesz mieć jeszcze guzik zapamiętujący pozycję oparcia ( przeważnie jest w krótkich wersjach). w oparciu z boku możesz mieć jeszcze pokrętła służące do regulacji szerokości oparcia i do profilowania oparcia. W wersjach z pneumatycznymi fotelami masz od spodu przy podłodze pokrętło do twardości fotela, oraz blokadę co by fotel Ci nie podskakiwał. A na tylnych wajcha z boku przy nadkolu służy do ustawienia pochylenia tylnego oparcia, oraz przesunięcia tylnego siedzenia do przodu. U góry w oparciu dinks do wyciągnięcia pochylasz oparcie i służy jako stolik lub pochylasz, podnosisz całość i masz mega bagażnik. W trzecim rzędzie to chyba nie trzeba pisać.
Jak chcesz coś więcej to pytaj bo może o jeszcze coś innego Ci chodzi
Jeep XJ '92 4.0 umarł
Pajero II '97 3.5 V6
Pajero II '99 2.8 TDI
Pajero II '97 3.5 V6
Pajero II '99 2.8 TDI
Dzięki, to już bliżej
Najbardziej mi zależy na dwóch tajemniczych przy tylnej kanapie:
Zrobię fotosy i wkleję, może i przy tych coś poradzisz.
Wspomnę tylko dla porządku o pasach za tylną kanapą (stawianie kanapy do pionu za przednimi fotelami) i pedale, który pozwala ją znów położyć
Padam do nóżek
M

- pod podłokietnikami są na obu bokach kanapy okrągłe guziczki (widać je tylko po przesunięciu podłokietników)
- z tyłu jest jeszcze mała wajcha ("zerojedynkowa", czyli albo w górę albo w dół), opisana japońskim Arialem

Wspomnę tylko dla porządku o pasach za tylną kanapą (stawianie kanapy do pionu za przednimi fotelami) i pedale, który pozwala ją znów położyć

Padam do nóżek
M
Nysa pikap
PII 4M40
PII 4M40
no porób foty bo nie wiem o jakie guziczki chodzi, a co do trzeciego rzedu to tam masz z boku wajche ( taka kostka ) pochyla oparcie do przodu z lekkim przesunieciem tego oparcia ( do wsiadania ) mozna tez wsiadac od strony tylnych drzwi, ale to juz gorsze rozwiazanie, wogole trzeci rzad mozna uznac jako foteliki dla dzieci.
Jeep XJ '92 4.0 umarł
Pajero II '97 3.5 V6
Pajero II '99 2.8 TDI
Pajero II '97 3.5 V6
Pajero II '99 2.8 TDI
wajcha z boku do ustawienia pochylenia oparcia, jak oparcie dasz do przodu na maxa to siedzenie podjedzie do przednich foteli co ułatwi wsiadanie tym na trzeci rząd, ta stopka od tylu służy pasażerom na trzecim rzędzie do przesunięcia tylnej kanapy co ułatwi im wysiadanie, a ten guzik to nie wiem, ale przypuszczam ze to coś do podłokietników, albo nie masz od góry takich kołeczków do podnoszenia żeby zrobić stolik.
Jeep XJ '92 4.0 umarł
Pajero II '97 3.5 V6
Pajero II '99 2.8 TDI
Pajero II '97 3.5 V6
Pajero II '99 2.8 TDI
Jeep XJ '92 4.0 umarł
Pajero II '97 3.5 V6
Pajero II '99 2.8 TDI
Pajero II '97 3.5 V6
Pajero II '99 2.8 TDI
Dzięki za ten pedałek, ma sens. Ale wajcha z boku nie jest tą do pochylania oparcia. Ta na zdjęciu jest tylko po stronie kierowcy (te do regulacji oparcia są po obu stronach) i widać ją w zasadzie tylko przy podniesionej do pionu kanapie. Wielka japońska zagadka.Richat pisze:wajcha z boku do ustawienia pochylenia oparcia, jak oparcie dasz do przodu na maxa to siedzenie podjedzie do przednich foteli co ułatwi wsiadanie tym na trzeci rząd, [...]

Guziki też tajemnicze, bo podłokietniki się wysuwają bez naciskania niczego, ale mogą być po prostu rozjechane...
Walczymy dalej?

M
p.s. Może by przenieść ten kawałek o siedzeniach do nowego wątku?
Nysa pikap
PII 4M40
PII 4M40
Z tego co widzę to masz "anglika". Pedałek ma być za pasażerem, rączka także, a w twoim przypadku jest za kierowcą, no i napisy japońskie świadczą o "angliku". Co do rączki to może do podnoszenia poddupka?
Zrób foto jak siedzenie jest ustawione normalnie i te wajchy i od tyłu
Zrób foto jak siedzenie jest ustawione normalnie i te wajchy i od tyłu
Jeep XJ '92 4.0 umarł
Pajero II '97 3.5 V6
Pajero II '99 2.8 TDI
Pajero II '97 3.5 V6
Pajero II '99 2.8 TDI
Oryginalny holender
ale kanapa faktycznie z UK. Oto widok tajemniczej wajchy przy normalnej pozycji kanapy:

M

M
Nysa pikap
PII 4M40
PII 4M40
Masz od góry kołeczki do składania siedzenie w celu powiększenia bagażnika?
Może to jest wajcha do ustawiania poddupnika?
Może to jest wajcha do ustawiania poddupnika?
Jeep XJ '92 4.0 umarł
Pajero II '97 3.5 V6
Pajero II '99 2.8 TDI
Pajero II '97 3.5 V6
Pajero II '99 2.8 TDI
Kołeczki mam, czyli to nie to. Kręcenie wajchą też niczego nie zmienia ani nie uruchamia.
Snu mi to nie odbiera, ale fajnie byłoby wiedzieć
Chyba jutro odkręcę dół kanapy i lukne.
M
Snu mi to nie odbiera, ale fajnie byłoby wiedzieć

M
Nysa pikap
PII 4M40
PII 4M40
sam Ciekawy jestem, a może to jest wajcha do przesuwania siedzenia przód - tył?
Jeep XJ '92 4.0 umarł
Pajero II '97 3.5 V6
Pajero II '99 2.8 TDI
Pajero II '97 3.5 V6
Pajero II '99 2.8 TDI
- McIsland
- jestem tu nowy...
Wprawdzie to już to dawno, ale dla potomnych, ta czarna wajcheczka pod siedziskiem po lewej stronie służy do blokowania przesuwu kanapy w pozycji przedniej, tak żeby z tej pozycji można było położyć oparcie do tyłu i zrównać je z siedziskami 3 rzędu i zrobić wyro
Zaskakująco czesto z tego korzystamMcIsland pisze:Wprawdzie to już to dawno, ale dla potomnych, ta czarna wajcheczka pod siedziskiem po lewej stronie służy do blokowania przesuwu kanapy w pozycji przedniej, tak żeby z tej pozycji można było położyć oparcie do tyłu i zrównać je z siedziskami 3 rzędu i zrobić wyro

- McIsland
- jestem tu nowy...
To w jedynce też tak jest z trzecim rzędem (chyba nie?), bo ja na bieżąco jeszcze nie jestem, ale z ava i tego co czytałem tutaj masz jedynkę ? Ja mam zamiar z tego korzystać, na razie spanie "w aucie" a nie na aucie 

- Murzyn
- Kontaktowanie:
Ja mam 2ke i nie moge znalesc tej wajchy - byly wersje bez? Swoja dorga odchylajac fotel do tylu podlokietnik haczy o nadkole i nijak nie da sie go rozlozyc na plasko