motanie mojego miska

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
lookamil
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: lookamil » ndz sie 19, 2007 8:06 am

cos fotka nie laduje sie :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » ndz sie 19, 2007 11:40 am

Jak sie juz uparłeś na te swój blog rodem z punktu skupu metali - to chodziaż zapododawaj zdjęcia w takiej rodzielczości żeby było coś widać :)21
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » ndz sie 19, 2007 11:49 am

Te zdjęcia wyglądają jakby były robione w obszarze po jakimś kataklizmie
, ruiny , zgliszcza , sama rama od auta chyba ?

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » ndz sie 19, 2007 2:17 pm

lookamil pisze:bardzo ladny misiek i ten sam rocznik co moj daze do czegos takiego wlasnie tylko jeszcze kilka sprawek chcem dodac do swojego
Chłopaku, ale tamten to już nie jest misiek, tylko buda z miśka została :)21 reszta to chevy blazer, chyba s10
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
lookamil
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: lookamil » ndz sie 19, 2007 2:52 pm

chlopaku damianie a skad ja mam wiedziec co jest pod maska skoro widze sama bude :) a zdiecia sa robione zwyklym telefonem w okolicach czarnobyla moze dlatego taki klimat na nich :) i dobre wnioski , tak to jest rama od miska z samym silnikiem :)

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » ndz sie 19, 2007 3:00 pm

lookamil pisze:chlopaku damianie a skad ja mam wiedziec co jest pod maska skoro widze sama bude :)
Bo pod zdjęciem słowem pisanym stoi jak wół :)

Moje byłe pajero, również rocznik 1987, również wyjątkowo paździerzowate było. Trafiło za cenę 10 tysięcy (w owych czasach średnia cena była 2x wyższa) do farmerów z okolic Gorlic, bo żona na wiosnę i na jesieni musiała do wsi traktorem jechać po zakupy, bo polonez nie robił :)21

Gorole rozebrali do limentu (rdza zeżarła budę strasznie, ramie też się dostało), wyspawali, ładnie pomalowali, nawet zadzwonili się pochwalić że odnowili i jest piękny. No i wyjechali nim ze stodoły...i wtedy nastąpił wybuch silnika :)21

to tak off-topic, ale nie do końca ;)

LR

Awatar użytkownika
lookamil
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: lookamil » ndz sie 19, 2007 5:23 pm

moj silniczek tez moze szlak trafic ale do glowy nie biore co ma byc to bedzie :) pozatym przeplaciles ostro za trupa i dotego jeszcze za robote zaplaciles sporo cie to kosztowalo ale teraz sie cieszysz fajnym samochhodzikiem :)
silnik zawsze mozna wymienic takze podbudowales minie troszke bo jeszcze sporo pracy mnie czeka ale to nie to co przyjsc po odbior gotowego i zaplacis :P

Awatar użytkownika
Fazi

Post autor: Fazi » ndz sie 19, 2007 5:49 pm

Eskapada pisze:Jak sie juz uparłeś na te swój blog rodem z punktu skupu metali
Ubawiłeś mnie do łez :)22
Patrol G-60 3,5D '75 => prawdopodobnie jedyny w PL ;-)

Awatar użytkownika
lookamil
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: lookamil » ndz sie 19, 2007 7:39 pm

nie gadam z bananowymi frajerzynkami co to nie oni itp jak sie nie podoba to wypad podziwiac inne bababowe furki a nie robic sobie ubaw z czyjejsc zajawki ktora moge wkocu urzeczywistnic i tak widze ze co poniekturzy nie zrozumieja tematu bo w glowach sie porzerwracalo albo zapomnieli jak to bylo kiedys chyba ze mama i tata sypneli tematem i teraz CO TO NIE JA hehe
real life hard life ... nie kazdego stac jak ktos tego nie czai i szuka rozrywki to wypad na bloga typu "dalem 4000pln za wyciagarke ...jest ekstra " a jaka ma byc niby skoro tyle kosztuje ....

Awatar użytkownika
BooBoo

Post autor: BooBoo » ndz sie 19, 2007 7:41 pm

Ciekawe, poobserwujemy, zobaczymy co będzie :-?
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.

Awatar użytkownika
Fazi

Post autor: Fazi » ndz sie 19, 2007 7:53 pm

Stary (chociaż pewnie młody jesteś), tak Cię czytam i mi się nie chce odpisywać, Podziwiam Eskapadę, że ma jeszcze czas i energię... A Twoja gramatyka wiele ma do życzenia. Naucz się pisać, zmotaj auto i pokaż efekty. A najlepiej pokaż się w błocie !!!
Patrol G-60 3,5D '75 => prawdopodobnie jedyny w PL ;-)

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » ndz sie 19, 2007 8:30 pm

Czasami nie rozumie złudnych oszczędności, kupujesz trupa , zapożyczasz sie , wkur... asz się robiąc go , zapożyczasz sie aby go doprowadzić do ładu , na koniec wychodzi ci cena 4X większa niż na starcie i na koniec masz 20-letniego odnowionego trupa . Nie lepiej najpierw zapożyczyć się, kupić młodszego w dobrym stanie pojeździć, pocieszyć sie nim a później naprawiać , albo motać .
To moja sprawdzona rada i radzę Ci ucz się na cudzych błędach a nie stawaj okoniem ! :wink:

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » ndz sie 19, 2007 8:58 pm

Fazi pisze:Stary (chociaż pewnie młody jesteś), tak Cię czytam i mi się nie chce odpisywać, Podziwiam Eskapadę, że ma jeszcze czas i energię... A Twoja gramatyka wiele ma do życzenia. Naucz się pisać, zmotaj auto i pokaż efekty. A najlepiej pokaż się w błocie !!!

Fazi napij się browara :)23 potem wypij jeszcze jednego i jeszcze jednego a dopiero potem czytaj i naskakuj na naszego forumowego "kolege" :)21

jak tak dalej pójdzie to się zniechęci i u dziadka na podwórku nowy kurnik dla kur będzie :)21
Czwarte serce :cry:

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » ndz sie 19, 2007 10:22 pm

Ehh, ja kupilem Pajero II za 16'500. W przeciagu roku dolozylem do niego jakies 10'000 nie motajac nic, poza wymiana amorow na Koni. Sprzedalem go za 18'500 i nie wierze, zeby nastepy Wlasciciel nie musial do niego nadal dokladac.
Byc moze rozni ludzie maja rozne pojecie "dobrego" i "sprawnego" auta. Niemniej nikt mi nie powie, ze totalna odbudowa samochodu ma jakis sens... Chyba, ze to jakis Laplander jest czy inny wszędołaz.
Zgodze sie - moza robic bude od podstaw, jesli mechanicznie wszysto inne jest iglaste. Mozna tez wymieniac zawieche, jesli blacha i motorownia jest ok. Ale czytajac wypowiedzi autora tematu nie widzie (mimo wysilkow) ekonomicznego uzasadnienia jego poczynan... :)21
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Awatar użytkownika
+ AND +

Post autor: + AND + » ndz sie 19, 2007 10:57 pm

ernil pisze: Ale czytajac wypowiedzi autora tematu nie widzie (mimo wysilkow) ekonomicznego uzasadnienia jego poczynan... :)21

to pozostaje jeszcze jedna mozliwosc i i wtedy tez jest ciezko z ekonomicznym uzasadnieniem - ......milosc ..... :)23 :)23 :)23
Nissan GR - era motania
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...

Awatar użytkownika
KrzysiekP
Kontaktowanie:

Post autor: KrzysiekP » pn sie 20, 2007 1:05 am

Koledzy dajcie chlopakowi spokoj... nie kazdy mysli ekonomicznie :)21 Ja chetnie poczytam co on tam sobie grzebie a jeszcze chetniej poogladam zdjecia - z czystej ciekawosci :) Wiec nie ma co pierdzielic... poczekamy, zobaczymy, moze bedzie fajnie, a moze nie :lol: :)2
Land Rover Discovery II V8

KOM:785-043-512

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » pn sie 20, 2007 5:29 am

Tak tylko chłop może nie wytrzymać do końca, może mu żyłka pęknąć, szkoda Go, bo dobry z Niego naleśnik :lol:

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » pn sie 20, 2007 7:12 am

KrzysiekP pisze: Ja chetnie poczytam co on tam sobie grzebie a jeszcze chetniej poogladam zdjecia - z czystej ciekawosci
No ale które zdjecie ty chcesz pooglądać :roll: Te na których nie wiadaomo czy widać Białą Damę czy Mitsubishi Zombi :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » pn sie 20, 2007 9:13 am

lookamil pisze: pozatym przeplaciles ostro za trupa i dotego jeszcze za robote zaplaciles sporo cie to kosztowalo ale teraz sie cieszysz fajnym samochhodzikiem :)
Czytać ze zrozumieniem.
Ja sprzedałem za 10 tysięcy tym góralom co to sobie go odremontowali. Na dodatek było to 6 lat temu, więc skąd wiesz czy cena wygórowana czy nie? Wtedy takie pojary chodziły po 15-18 tysi.

Ukryty (może za bardzo) sens mojej wypowiedzi był taki, że samochód zużywa się w większości równomiernie.

Ja tam życzę Ci powodzenia, bo sam znam przypadki kompletnego odnowienia starego grata i doprowadzenia go do idealnego stanu wizualnego i jako takiego technicznego ;)

LR

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » pn sie 20, 2007 10:27 am

lookamil pisze:nie gadam z bananowymi frajerzynkami co to nie oni itp jak sie nie podoba to wypad podziwiac inne bababowe furki a nie robic sobie ubaw z czyjejsc zajawki ktora moge wkocu urzeczywistnic i tak widze ze co poniekturzy nie zrozumieja tematu bo w glowach sie porzerwracalo albo zapomnieli jak to bylo kiedys chyba ze mama i tata sypneli tematem i teraz CO TO NIE JA hehe
.
A kogo nazywasz bananowym frajerem tych co nie klaszczą na widok zdjęć w kiepskiej jakości na których guzik widać tych i nie podzielają Twojego zachwytu nad Twoim starym autem które mimo wieku klasykiem nie jest i nie będzie. Tych ludzi co mają więcej doświadczenia nazywasz tymi którymi się w głowach poprzewracało tych którzy wiedzą co ma sens a co nie nazywasz frajerami ?? bo jeśli tak to w Twoim innym temacie o body lifcie o którym nie masz bladego pojęcia odpowiedzieli Ci sami bananowi frajerzy .

Ja kolego podziwiam Twój upór i wiarę ale jeśli oczekujesz jeszcze pomoecy na tym forum - a na pewno będziesz potrzebował jakis rad pomocy to nie nazywaj nikogo bananowym frajerem tylko dla tego że ktoś ma więcej doświadczenia, tylko dla tego że jest lepiej usytuowany – nie wiesz czy ktoś ciężko zapier…przez 12 godzin dziennie na dwa etaty . Nikt tutaj nie nazwał Cie biednym wieśniakiem którego nie stać na auto – prawda. Wiec i ty nie oceniaj ludzi tylko dla tego że maja inne zdanie lepsze auta

lookamil pisze:
real life hard life ... nie kazdego stac jak ktos tego nie czai i szuka rozrywki to wypad na bloga typu "dalem 4000pln za wyciagarke ...jest ekstra " a jaka ma byc niby skoro tyle kosztuje ....
Ja wychodzę z założenia że na stare strucle nie stać tych co nie mają pieniędzy Jeśli chodzi o wyciągarkę to mój drogi za TYLE czyli za 4 tys. złotych można kupić taką sobie wyciągarkę może chińskiego Tmaxa 15000 tys. może lepszego SW EP 15
Ekstara wyciągarka kosztuje drugie 4 tys złotych 8)

I ponawiam nie sugestie co prośbe - zapodawaj lepsze zdejcie albo w ogóle :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » pn sie 20, 2007 10:37 am

No właśnie.

Mi tatełe zawsze powtarzał: "nie stać nas synku na tanie rzeczy" ;)

LR

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » pn sie 20, 2007 11:16 am

A w ogóle to lookamilowi nerwy puściły jak zobaczył swojego parcha* od środka :)21 A zdjęć lepszych nie potrafi zapodać bo to wymaga trochę techniki i chłopak sie gubi :)23 A w ogóle to polecam tekst z Biblii - Księga Przysłów:
"Nauczać głupiego, to jak tłumaczyć śpiącemu, który w końcu zapyta się - a o co chodzi?"

No i pokora - ale to nabywa się z czasem - dotyczy wszystkich bananowych też :)21

PS * - parch, strucel, złom - pieszczotliwe określenia swojego autka po zapoznaniu sie z jego faktycznym stanem technicznym - przypis autora :)21 :)21
Zbowid

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » pn sie 20, 2007 2:32 pm

Zbowid :)2 ,Eskapada :)2 ,lookamil :oops:

powa

Post autor: powa » pn sie 20, 2007 3:41 pm

Zbowid pisze:[...]
PS * - parch, strucel, złom - pieszczotliwe określenia swojego autka po zapoznaniu sie z jego faktycznym stanem technicznym - przypis autora :)21 :)21
ja mam Parchero :)21

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » pt sie 24, 2007 9:05 am

coś cisza w temacie :roll: Czyżby Konserwator Zabytków wstrzymał parcę :)21
GSM 501 44 66 33

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”