Resory nad most - czyli SPOA w Pajero I

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » sob sty 26, 2008 10:22 am

Balu-Balu, czemu miał służyć Twój post?
Dyskusja może i zaczyna być męcząca, ale przynajmniej jest nadal merytoryczna. A Twoje posty nic nie wnoszą - nie widziałem ani jednego argumentu Twojego autorstwa w tym temacie, a udzielasz się chyba najczęściej.

Nie będę też wspominał, że oburzasz się wielce na złośliwości innych kolegów w innych tematach.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
Balu-Balu

Kontaktowanie:

Post autor: Balu-Balu » sob sty 26, 2008 10:41 am

A jak tam wakacje nad morzem Czarnym? Widziałeś tam merytorykę to zobacz i tu. :)21 :)21

Wiesz to ja Ci tu wytłumaczę jeśli nic nie "zakumałeś" (tak mówią moje dzieci).

Ten dział robi się coraz bardziej, że tak powiem za przeproszeniem, "pedalski" Jeden pieprzy a inni mu dupę liżą a inny widzi łódki na wietrze. Tobie to nie przeszkadza ?? Mi tak. I tak jak drażnią Cię moje wypowiedzi tak samo wyglądają odpowiedzi tych, do których ja je kieruję. Zasada belki i drzazgi. Starczy ?? ?? !! :)23 :)23

A bekę można z każdego kręcić, pamiętaj.
Ostatnio zmieniony sob sty 26, 2008 10:43 am przez Balu-Balu, łącznie zmieniany 1 raz.
Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"

Awatar użytkownika
Pikaś

Post autor: Pikaś » sob sty 26, 2008 10:41 am

Adas pisze:
Eskapada pisze:...
widać auto robione w suchy i nie drzewiasty terem
- halogeny lipa
- brak poszerzeń nadkoli
No to mnie rozbawiłeś.A po czym wnosisz że w suchy nie drzewiasty teren? po braku nadkoli ? po innych niz twoje halogenach ? czy po kolorze nadwozia ? Chłopie , facet założył lampki jakie chciał,skoro mu odpowiadają? ja tez mam założone na zderzaku i założe sie że palą sie lepiej niż twoje , więc nie wydziwiaj,brak poszerzeń - są kraje gdzie to nie jest wymagane , a skoro lubi tostać w pape błotem to jego broszka , nie widzę dla czebo to auto miałoby być badziewne.Chciałbym żeby moja dwójka była tak podrobiona jak ta jedynka ze zdjęcia.
A wracając do tematu.
Wcasowicz - a amorki montowałes po przekątnej na wale czy dałeś normalnie po jednej stronie i w jeden kierunek.Bo widziałem zrobione w K5 że rozchodziły się na dwie strony i robiło dobrze .Może byłoby stabilniej.
Ostatnio zmieniony sob sty 26, 2008 10:45 am przez Pikaś, łącznie zmieniany 1 raz.
gsm 501 736 409

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » sob sty 26, 2008 10:43 am

Balu-Balu pisze:Starczy ?? ?? !! :)23 :)23
Starczy.
Jadę w teren.
Trzymaj się.

LR

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » sob sty 26, 2008 10:47 am

dziwni są ludzie na forum , Wczasowicz robi coś co może komuś kiedyś się przydać jest pionierem w temacie i wszyscy go gnoją . Ostatnio stało moje auto obok Jego , mój wyglądał jak jamnik , a jest tylko 4cm niższy a Wczasowicz nie ma podciętych nadkoli

Wczasowicz jeździ w Exterem ja w wyczynie (plombuje wyciągarkę ) robiąc te same pieczątki on wyjeżdża sam a jak zostaję na dłużej i to nie jest kwestia umiejętności tylko sprzętu

Proponuje zamknąć temat bo i tak nikt poważny się nim nie interesuje a zostanie dla innych chcących eksperymentować !!

Awatar użytkownika
gossy

Post autor: gossy » sob sty 26, 2008 1:27 pm

Balu-Balu pisze: Skoro nie ma już mądrych pytań :)20 :)20 w temacie to ja zadam pytanie poza tematem. Jak się udała wycieczka? Czy te przechyły boczne źle wpływały na uczestników "eskapady" :)21 :)21 ? Bardzo mi zależy na tej odpowiedzi bo nigdy nie byłem obsadą łodzi która "buja się na wietrze". Nawet mieszkańcem też nigdy nie byłem, znaczy się "Łodzi" i nawet w łódzkim też nigdy nie mieszkałem. Czy musiałeś stosować "Aviomarin" ? Jeśli tak to w jakich ilościach? Czy wypowiedzi tu na forum wprawiły cię w "zadumkę i żałujesz, że jechałeś na tą wycieczkę?
Pomimo tego, że zapytałeś Wczasowicza - ja zapytam ciebie:
CZY TY NAPRAWDĘ JESTEŚ TAKI, CZY TYLKO PRZY KOMPIE COŚ CI ODBIJA ??

Jechałem długo za Wczasowiczem tego dnia - i zacytuję szwagra siedzącego obok mnie w momencie jak SPOA nas wyprzedziło:
"zobacz debila, zaraz pierdo..lnie w bandę"

Czy ty uważasz, ze Wczasowicz powinien tylko brać aviomarin? Czy cos do ciebie dociera wogole? Moze wszyscy powinniśmy ci opisywac w sposob stricte (trudne słowo) techniczny ---> "zaburzył swoją statyczną równowagę i pod kątem 30st zbliżał się dynamicznie do bandy wykonując harmoniczne ruchy wzdłuż swojej osi wzdłużnej" ??

Troche wiecej pokory, mały zakompleksiony człowieczku .....
------------
Jarek po trupach do celu ...

Awatar użytkownika
gossy

Post autor: gossy » sob sty 26, 2008 1:31 pm

Balu-Balu pisze:Jeden pieprzy a inni mu dupę liżą a inny widzi łódki na wietrze. Tobie to nie przeszkadza ?? Mi tak.
Jak ci to przeszkadza to zawsze mozesz przeniesc sie na forum druciarstwo.onet.pl -- wolny kraj.
------------

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » sob sty 26, 2008 2:25 pm

Pikaś pisze:(...)
No to mnie rozbawiłeś.A po czym wnosisz że w suchy nie drzewiasty teren? po braku nadkoli ? po innych niz twoje halogenach ? czy po kolorze nadwozia ? Chłopie , facet założył lampki jakie chciał,skoro mu odpowiadają? ja tez mam założone na zderzaku i założe sie że palą sie lepiej niż twoje , więc nie wydziwiaj,brak poszerzeń - są kraje gdzie to nie jest wymagane , a skoro lubi tostać w pape błotem to jego broszka , nie widzę dla czebo to auto miałoby być badziewne.Chciałbym żeby moja dwójka była tak podrobiona jak ta jedynka ze zdjęcia.
A wracając do tematu.
Wcasowicz - a amorki montowałes po przekątnej na wale czy dałeś normalnie po jednej stronie i w jeden kierunek.Bo widziałem zrobione w K5 że rozchodziły się na dwie strony i robiło dobrze .Może byłoby stabilniej.
Chłopie pierd...oły opowiadasz , że aż szkoda czytać to co piszesz . Tak zamocowane halogeny to ci drogę do stodoły oświetlą. Halogeny do jazdy w terenie w Polsce montuje sie na dachy , bo jak będziesz wjeżdżał do wody w nocy wyłączasz lampy na wysokości reflektorów bo inaczej to popękaja ci one

Widać , że auto używasz do lansu przed kościołem . Auto ,które Eskapada zamieścił po prostu rasowo wygląda , tak jak wiele innych na 33" kołach

Awatar użytkownika
Balu-Balu

Kontaktowanie:

Post autor: Balu-Balu » sob sty 26, 2008 2:39 pm

gossy napisał:
Kolega @Wczasowicz już mosteczek z tyłu przełożył - widziane na własne oczy dzisiaj na trasie Kraków - Łódź

Jak się jeździ? Po czarnym dawałeś nieźle rade

To nie ty pisałeś ?? ??

:)21 :)21 :)21

Zachowaj twarz i nie rób z siebie pośmiewiska !! !! !!

Awatar użytkownika
Balu-Balu

Kontaktowanie:

Post autor: Balu-Balu » sob sty 26, 2008 2:47 pm

gossy napisał:
Miałem ten zaszczyt widzieć Wczasowiczowe SPOA w akcji - gierkówka, razem wracaliśmy z południa Polski 01/01/2008.
Wiesz dlaczego samochody ustępowały mu drogę przy zmianie pasa ruchu? Bały się, że się na nie położy; mnie też wyprzedzał może ze dwa razy - widziałem tył Pajero i SPOA - dla mnie --- auto buja się jak łódka na wietrze, w/g mnie przesadził z wysokością budy (wysoko środek ciężkości).

Ja mam inne określenie na taką "lekkomyślność" ......
Tak dla przypomnienia bo masz rozdwojenie jaźni i osobowości. Dobrze, że to nie boli :)2 :)2

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » sob sty 26, 2008 3:00 pm

auto buja się jak łódka na wietrze,
jak seryjna dyskoteka? :)21

Awatar użytkownika
gossy

Post autor: gossy » sob sty 26, 2008 4:04 pm

Balu-Balu pisze:gossy napisał:
Kolega @Wczasowicz już mosteczek z tyłu przełożył - widziane na własne oczy dzisiaj na trasie Kraków - Łódź

Jak się jeździ? Po czarnym dawałeś nieźle rade

To nie ty pisałeś ?? ??

:)21 :)21 :)21

Zachowaj twarz i nie rób z siebie pośmiewiska !! !! !!
To że zapierda.lal nieźle to nie znaczy, że bezpiecznie. Naucz się odczytywać emotikony - np tą :o
Pośmiewisko robisz z siebie ty sam - i mysle ze nie jestem z ta opinia odosobniony :)3 :)3 :-? :-?

PS - niech ci ktos przetlumaczy emotikony.
------------

Awatar użytkownika
gossy

Post autor: gossy » sob sty 26, 2008 4:07 pm

Adas pisze: Halogeny do jazdy w terenie w Polsce montuje sie na dachy , bo jak będziesz wjeżdżał do wody w nocy wyłączasz lampy na wysokości reflektorów bo inaczej to popękaja ci one
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
B-B tak montuje??
@Adas - nie miales nigdy szczelnych halogenow ??
------------

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » sob sty 26, 2008 4:13 pm

Nie pamiętam jak się nazywał ten kolega co zrobił takie patyczkowe zwieszenie - obcięta rama, półresor itp itd...znaczy się, że można no ale propagowanie tego powinno być zakazane. No ale ludzi i gustów jest mnóstwo, tyle tylko, że różowe spodnie nie są niebezpieczne w użytkowaniu. Nie mam nic do Wczasowicza ale jeżeli już jakaś dyskusja to na argumenty a nie odczucia, przypuszczenia i inne emocjonalne. To jest opinia emocjonalna - ja nie widziałem auta, zastrzeżenia mam ale to nie powód by koniecznie krytykować...kolejny raz cytuję moje przysłowie :)21
"Nauczać głupiego, to jak tłumaczyć śpiącemu, który w końcu zapyta - A o co chodzi?" - ciekawostka jest to z Biblii :)23
Zbowid

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » sob sty 26, 2008 4:40 pm

gossy pisze:
Adas pisze: Halogeny do jazdy w terenie w Polsce montuje sie na dachy , bo jak będziesz wjeżdżał do wody w nocy wyłączasz lampy na wysokości reflektorów bo inaczej to popękaja ci one
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
B-B tak montuje??
@Adas - nie miales nigdy szczelnych halogenow ??
one sie nagrzewają :wink: i po wjechaniu do wody nagle schładzają i dla tego pękają

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » sob sty 26, 2008 4:46 pm

No chyba nie do końca, bo wtedy w czasie mgły która osiada na szkłach też by pękały... czy nie ?? :)21
Zbowid

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » sob sty 26, 2008 4:59 pm

Zbowid pisze:No chyba nie do końca, bo wtedy w czasie mgły która osiada na szkłach też by pękały... czy nie ?? :)21
dobra poddaję sie , montujcie halogeny na zderzaku a w szczególności żeby wystawały poza jego linię , świcą najlepiej wtedy .
Ciekawe jak będziesz oświetlał sobie świat w nocy jak ugrzęźniesz w dziurce przodem , wiem po to jest czołówka , na wszystko jest jakaś odpowiedź , ale halogeny na zderzaku to na asfalcie robią najlepiej i to jak najniżej tuż nad ziemia to kamyczki można omijać .

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » sob sty 26, 2008 5:02 pm

Ja "piłem" nie do tego gdzie powinny być halogeny tylko kwestia dlaczego powinny być na dachu...
Zbowid

Awatar użytkownika
Balu-Balu

Kontaktowanie:

Post autor: Balu-Balu » sob sty 26, 2008 5:16 pm

i mysle
Nie myślisz. !! !! !! !!
Masz sens wyciągać z wypowiedzi nie emotków.

A co do reszty to :

ziew......

Awatar użytkownika
Balu-Balu

Kontaktowanie:

Post autor: Balu-Balu » sob sty 26, 2008 5:17 pm

Rzeźnik zderzak gotowy? Jutro upalasz? :)23 :)23

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » sob sty 26, 2008 6:55 pm

Damian pisze:(...)
Starczy.
Jadę w teren.
Trzymaj się.
:o :o :o w zimę kosisz trawę kosiarką . :)21

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » sob sty 26, 2008 7:32 pm

Adas pisze:
Starczy.
Jadę w teren.
Trzymaj się.
Ach, wyszukane poczucie humoru! Pomyśl nad jakimś kabaretem, bo talent marnujesz.

Chcę tylko na spokojnie zauważyć, że jesteście głusi na argumenty, konkretne argumenty techniczne przeciwko. Nikt z Was nie spróbował nawet rzucić kontrargument przemawiający za tym rozwiązaniem.

Jedyne co robicie to pienicie się i szydzicie. Tak chyba nie postępują dorośli ludzie?

Choć może ja rzeczywiście się nie znam (choć topiłem samochód po klamki kiedy Ty, Adasiu, jeździłeś jeszcze na zabawy maluchem), bo mam reflektory na zderzaku, a nie jak cała profi off-roadowa Polska - na dachu :)21

LR

Awatar użytkownika
gossy

Post autor: gossy » sob sty 26, 2008 7:40 pm

Damian pisze:mam reflektory na zderzaku, a nie jak cała profi off-roadowa Polska - na dachu :)21
@Damian - ja tez mam na zderzaku :cry:
Profi jest tylko Pajero I a najciezszy teren na Pomorzu. Zaraz połowa Pajeraków I bedzie miala SPOA bo standard resor to już nie PROFI.

Pozdrawiam wszystkich "PROFESJONALISTÓW" z halogenami na dachu, drążkami podkreconymi na maksa, niebulwarowym lansem i oczywiście SPOA.
------------

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » sob sty 26, 2008 7:43 pm

No...nie dość że mam nie po polsku założone halogeny, to jeszcze mam pedalskie zawieszenie dedykowane, kupiłem bo jest żółte i ładnie się komponuje z zielonym samochodem :)21

LR

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » sob sty 26, 2008 7:58 pm

Damian pisze:
Adas pisze:
Starczy.
Jadę w teren.
Trzymaj się.
Ach, wyszukane poczucie humoru! Pomyśl nad jakimś kabaretem, bo talent marnujesz.

Chcę tylko na spokojnie zauważyć, że jesteście głusi na argumenty, konkretne argumenty techniczne przeciwko. Nikt z Was nie spróbował nawet rzucić kontrargument przemawiający za tym rozwiązaniem.

Jedyne co robicie to pienicie się i szydzicie. Tak chyba nie postępują dorośli ludzie?

Choć może ja rzeczywiście się nie znam (choć topiłem samochód po klamki kiedy Ty, Adasiu, jeździłeś jeszcze na zabawy maluchem), bo mam reflektory na zderzaku, a nie jak cała profi off-roadowa Polska - na dachu :)21
Chłopie a może dziadku grabisz sobie , nie należę do ludzi , którzy się szybko wkur..ją , ale twoja pewność siebie mnie drażni , takich jak ty mistrzów to ja już niejednego z guw.. a wyciągałem swoim bulwarem , jak chcesz argumentów to sobie je sam stwórz , bo SPOA w Pajero nie ma sensu jak masz z przodu zawiasy , ale Wczasowicz to zrobił i nie jest to niemożliwe tylko pewnie dorośnie do tego za chwilę , że zamontuje z przodu most , ale jest pionierem więc na razie testuje .
Wszystkim prześmiewcą i mistrzuniom idźcie lepiej pojeździć w ternie ---- zabudowanym .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”