Snorkel, czy napewno pomoże w miescie?

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
gri74

Re: Snorkel, czy napewno pomoże w miescie?

Post autor: gri74 » wt cze 09, 2009 7:27 am

przesadzasz ...

to pomyśl o zabezpieczeniach na koła, namierzaniu gps, autoalarmie,ukrytym przełaczniku, mechanicznej blokadzie skrzyni, i innych rzeczach bo przecież żyjemy w takim kraju ....
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
acinski

Post autor: acinski » wt cze 09, 2009 7:57 am

Tragedii nie ma. Złodzieje się wycwanili i kradną to co im potrzebne. Radia tak staniały, że gównarzeria już się za nie nie bierze, nawet zmieniara leży u mnie luzem w bałagażniku od 2 miechód bo czasu nie mam, żeby zamontować. Antenę CB mi jedynie zajumali w tzw dobrej dzielnicy. Pewnie jakiś gnojek z dobrego domu skroił mi antenę dla szpanu. Nawiasem mówiąc po 6 miesiącach się znalazła w domu sąsiada przy wiosennych porządkach. Ponoć młody znalazł blisko domu :) No może. :)
Dziadek 2,5TD `98

Awatar użytkownika
PAJERO Driver

Post autor: PAJERO Driver » wt cze 09, 2009 8:08 am

Skoro juz tak temat idzie w gore co do Snorkla :)

To mam takie pytanie ??

Majac Oryginalnego Snorkla nie robionego z rurek pcv lub z allegro za przyslowiowe " Pare stowek " lub z Biedronki...

To jak czesto Koledzy wymieniacie filtry powietrza ??

Pozdrawiam :wink:
Pajero Classic 2.5 IntercoolerTurbo do przeróbki.....
GG: 4883455

Awatar użytkownika
acinski

Post autor: acinski » wt cze 09, 2009 8:42 am

Sam snurek nie wpływa na częstotliwość wymian filtra a teren w jakim porusza się pojara (kurz, piach). Z drugiej jednak strony oryginalnie wlot umieszczony jest w nadkolu i wielu śmieci po prostu nie zaciągnie :) Sam jestem ciekaw
Dziadek 2,5TD `98

Awatar użytkownika
PAJERO Driver

Post autor: PAJERO Driver » wt cze 09, 2009 9:09 am

Co do wplywu terenu to napewno :)2 kurze piachy itp...

Tylko glownie chodzi mi o czestotliwosc wymiany filtra bo wiadomo ten bajer co zasysa powietrze ukryty pod nakolem tez czasami zaciagnie jakis kurz itp bo widze czasami jak wyjmuje filtr powietrza to mozna tam znalesc ciekawe rzeczy jakies resztki owadow kurz itp oczywiscie bez kamini i wody hehehe :wink:

Glownie chodzi mi o to ze jak zamontuje Oryginalnego Snorkla to jak czesto bedzie potzrebna wymiana filtra powietrza zwlaszcza latem itp.... ?? :)

Czy moze jest tak ze jezdzi sie jak bez snorkla i wymienia sie jak przyjdzie na niego czas ??...

Awatar użytkownika
ap4x4

Post autor: ap4x4 » wt cze 09, 2009 12:04 pm

PAJERO Driver pisze:Czy moze jest tak ze jezdzi sie jak bez snorkla i wymienia sie jak przyjdzie na niego czas ??...
Dokładnie tak.
Może i trochę wolniej ale zawsze do celu.
SUPER Y61 3.0 DIT SUPER

Awatar użytkownika
Qpa_z_polski

Kontaktowanie:

Post autor: Qpa_z_polski » wt cze 09, 2009 12:48 pm

jeszcze raz... czy uzytkownicy snorkelów zwykłych z wlotem z przodu, naprawde nie maja tych łapaczy wody przed filtrem? czy poprostu panikuje i taki filtr podczas jazdy w deszczu nie łapie wody? :)9 bo w sumie to niewiem jak to ugryść
*Pojara 2
*Vitara +most uaz
*Parchol GR...

w poszukiwaniu nowego trupa ... :)

Awatar użytkownika
PAJERO Driver

Post autor: PAJERO Driver » wt cze 09, 2009 1:57 pm

Widze ze pytania coraz lepsze sie robia co do Snorkli heheh :wink:

Awatar użytkownika
pablo200
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: pablo200 » wt cze 09, 2009 4:36 pm

gri74 pisze:przesadzasz ...

to pomyśl o zabezpieczeniach na koła, namierzaniu gps, autoalarmie,ukrytym przełaczniku, mechanicznej blokadzie skrzyni, i innych rzeczach bo przecież żyjemy w takim kraju ....
Chyba nie rozumiesz :(
Nie chodzi mi o złodzeii - zresztą wszystko co wymieniłeś daje zabezpieczenie - ale niestety dobrego samopoczucia dla właściciela.

Chodzi mi o to, że zawsze będą odważni co w nocy po cichaczu dadzą upust swojemu "twardzielstwu" Przykład :

W dwa dni po odebraniu mojego służbowego plaskacza, na osiedlu na którym od czsasu do czasu pomieszkuję, podpisały mi się ze trzy osoby - gwoździem ;))))) Ale to pewnie wina obcej rejestracji. Do momentu gdy robią to na moim służbowym samochodzie mam to gdzieś, lecz w przypadku prywatnego - nie był bym taki happisiowaty.

Traf02EK
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Traf02EK » wt cze 09, 2009 9:56 pm

a wracajac do sprawy - @Myke - zgłaszales sprawe na policje?? Fakt, że od naszej policji najlepiej trzymac sie z daleka bo to formalnosci kupa, efekt znikomy, a jeszcze problemy wymysla. ewentualnie samemu sprawdzic czy w tamtej feralnej okolicy nie ma jakichs kamer przemyslowych ktore moze uwiecznily idiote??
jakby nie bylo koszty spore poniesiesz

Awatar użytkownika
Myke

Post autor: Myke » śr cze 10, 2009 3:56 pm

Rozmawiałem z kumplem który jest psem w wawie i powiedział mi że to szkoda zachodu bo w okolicach niema zadnych kamer, ani nawet świadków. Nic to. jak pisałem wczesniej nie bede Miśka naprawiał, własnie dziś nabyłem Terrano 2.7td i po weekendzie zaczynam żezbę, a Misiek idzie na handel niestety :)16
Bo bez blota to nie robota :)
Terrano 2.7TD 1990...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”