Lift Budy 2" ~ 5cm / BodyLift Pajero II / foto

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Kajen

Kontaktowanie:

Re: Lift Budy 2" ~ 5cm / BodyLift Pajero II / foto

Post autor: Kajen » pt gru 31, 2010 3:58 pm

Latwiej ja przedłuzyc przy baku - wiecej miejsca na grzebanie. W zasadzie to mozesz kupic taki krociec z toczana po obu stronach "choinką" odpowiedniej srednicy. Kosztuje pare groszy, widziałem przerozne jak potrzebowałem do webasto to dobierałem w sklepie z czesciami do ciezarowek.

Awatar użytkownika
PAJERO Driver

Post autor: PAJERO Driver » pt gru 31, 2010 4:49 pm

Aha no i wszystko gra... :)2 Teraz nic jak tylko poczekać do wiosny i można zacząć Liftować i majsterkować :wink: krótko podsumowując Przód :Chłodnica i przewody hamulcowe.. Środek: lewarek od 2H... i Tył: może być ta rura wlewowa za krótka... Reszta zostaje bez większych zmian...

A jak np potem będę chciał dodać jakieś wyższe zawieszenie np TrailMatsera to w niczym nic nie będzie wadzić np tylni stabilizator lub przedni... Bo ktoś pisał na forum ze podniósł Pajero i wywalił stabilizator z tyłu jak się nie mylę czy nawet oba.... ??
Pajero Classic 2.5 IntercoolerTurbo do przeróbki.....
GG: 4883455

Awatar użytkownika
PiRoman

Kontaktowanie:

Post autor: PiRoman » pt gru 31, 2010 4:56 pm

Nawet oba... :)21 Ale to takie moje widzimisie, bo równie dobrze można oba zostawić. Dla liftu zawieszenia pewnie różnicy nie robi, podobno robi dla wykrzyżu, ale bezpośrednio też nie miałem okazji sprawdzić.
Nie trzymam Kobiet w domu...

erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra

Awatar użytkownika
PAJERO Driver

Post autor: PAJERO Driver » pt gru 31, 2010 7:01 pm

Hmmm to czyli bez stabi. :)21 .. można robić większy wykrzyż ?? bo niby do czego ma służyć większy wykrzyż ?? :wink:

Awatar użytkownika
Murzyn
Kontaktowanie:

Post autor: Murzyn » pn sty 03, 2011 12:30 pm

Bak zawsze mozesz podniesc ;) Przy lifcie 3" nie ma zadnych innych problemów niz przy lifcie 2" - lewarki wygladaja normalnie

Awatar użytkownika
PAJERO Driver

Post autor: PAJERO Driver » pn sty 03, 2011 10:55 pm

Witam Kolegów od Liftowania Padzero :wink:

Tak sobie siedzę i szperam :)10 po Angolowskim Jebaju i znalazłem coś takiego....

http://cgi.ebay.co.uk/Mitsubishi-Shogun ... 3a61ed804a

doczego to służyć ma niby... do liftu na zwykłych sprężynach ?? Czy może ze jak się podniesie na zawieszeniu to trzeba to podłożyć pod sprężyny... ??

Pozdrawiam....

Awatar użytkownika
PiRoman

Kontaktowanie:

Post autor: PiRoman » wt sty 04, 2011 1:13 am

Jak masz wychusiane oryginalne sprężyny to se podłożyć możesz...
Nie trzymam Kobiet w domu...

erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra

Awatar użytkownika
PAJERO Driver

Post autor: PAJERO Driver » wt sty 04, 2011 3:58 pm

Aha to czyli tak lift dla tych co maja swoje furmanki na WT ?? :wink:

danielchelm

Post autor: danielchelm » śr lut 09, 2011 7:28 pm

Jeżeli chodzi i szczegóły to u mnie okazało się iż zderzak tylni jest równierz mocowany do budy jak i do ramy. Wystąpił jeszcze jeden problem z chłodzeniem, po kilku dniach okazało się że nie dokręciliśmy dolnego węża i uciekł płyn, po dolewce mam wrażenie że góra chłodnicy jest bardziej gorąca od dołu, dolny wąż jest prawie zimny, może dlatego że nie ma obudowy wiatraka i go wiatrak chłodzi?? Sam już nie wiem czy przedtem różnica w temperatur między górnym wężem a dolnym była taka duża.. Temperatura na wskaźniku w normie tj. wskazówka poziomo, ogrzewanie wew. ładnie dmucha.
Pozdrawiam

polaff

Post autor: polaff » śr lut 09, 2011 9:13 pm

danielchelm pisze:Temperatura na wskaźniku w normie tj. wskazówka poziomo, ogrzewanie wew. ładnie dmucha.
to czym się martwisz bo nie kumam o co kaman
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017

Awatar użytkownika
PAJERO Driver

Post autor: PAJERO Driver » śr lut 09, 2011 11:38 pm

danielchelm pisze:Jeżeli chodzi i szczegóły to u mnie okazało się iż zderzak tylni jest równierz mocowany do budy jak i do ramy. Wystąpił jeszcze jeden problem z chłodzeniem, po kilku dniach okazało się że nie dokręciliśmy dolnego węża i uciekł płyn, po dolewce mam wrażenie że góra chłodnicy jest bardziej gorąca od dołu, dolny wąż jest prawie zimny, może dlatego że nie ma obudowy wiatraka i go wiatrak chłodzi?? Sam już nie wiem czy przedtem różnica w temperatur między górnym wężem a dolnym była taka duża.. Temperatura na wskaźniku w normie tj. wskazówka poziomo, ogrzewanie wew. ładnie dmucha.
Pozdrawiam

Witam
A chłodnice obniżałeś czy zostawiłeś razem na wysokości budy...?? Ja teraz w weekend liftowałem swojego P-II na dniach zamieszczę fotki co i jak poszło :wink:

Pozdrawiam
Damian

Awatar użytkownika
BUŁA
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: BUŁA » pt lut 11, 2011 1:52 pm

danielchelm pisze:Jeżeli chodzi i szczegóły to u mnie okazało się iż zderzak tylni jest równierz mocowany do budy jak i do ramy. Wystąpił jeszcze jeden problem z chłodzeniem, po kilku dniach okazało się że nie dokręciliśmy dolnego węża i uciekł płyn, po dolewce mam wrażenie że góra chłodnicy jest bardziej gorąca od dołu, dolny wąż jest prawie zimny, może dlatego że nie ma obudowy wiatraka i go wiatrak chłodzi?? Sam już nie wiem czy przedtem różnica w temperatur między górnym wężem a dolnym była taka duża.. Temperatura na wskaźniku w normie tj. wskazówka poziomo, ogrzewanie wew. ładnie dmucha.
Pozdrawiam

Trmostat żadko otwiera się całkowicie. silnik nie zawsze wydziela tyle temp. aby ogrzac duży obieg. Termostat cały czas pracuje, czyli otwiera i zamyka duzy obieg przez chłodnicę, czujnik od tem. płynu chłodzącego umieszczony jest w bloku a nie w chlodnicy. jak sie gotuje to od razu widzisz.
olej temat jesteś trochu przewrażliwiony.
Ja liftowałem swojego bez przenoszenia chłodnicy(nie było potrzeby podciąłem 5cm obudowy na dole i gra)

Buła

danielchelm

Post autor: danielchelm » pt lut 11, 2011 6:39 pm

PAJERO Driver pisze:
Pozdrawiam

Witam
A chłodnice obniżałeś czy zostawiłeś razem na wysokości budy...?? Ja teraz w weekend liftowałem swojego P-II na dniach zamieszczę fotki co i jak poszło :wink:

Pozdrawiam
Damian
Narazie jest jeszcze na dole, ale zobaczymy

Awatar użytkownika
PAJERO Driver

Post autor: PAJERO Driver » wt lut 15, 2011 2:31 pm

Witam.... :wink:

I jak tam " danielchelm " zestaw kol sie sprawdza w terenie nie obcieraja o nic w maksymalnym skrecie.... lub na sporych nierownosciach....??

Pozdrawiam
Damian

Awatar użytkownika
uczniak

Post autor: uczniak » wt lut 15, 2011 5:28 pm

rozumiem że budę po rozpięciu z podwoziem podnosiliście w całości podnośnikiem? takim warsztatowym? bo to inaczej będzie ciężko :]

Awatar użytkownika
DamnIt!

Post autor: DamnIt! » wt lut 15, 2011 5:31 pm

Hi-liftem
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell

Awatar użytkownika
PAJERO Driver

Post autor: PAJERO Driver » wt lut 15, 2011 5:47 pm

Ja zwyklym lewarkiem jak do podnoszenia samochodu... tylko wczesniej uformowalem stabilna konstrukcje pod ten caly lewar i szlo bez zadnych klopotow..... :)2

Koncze opisywac fotki i postaram sie wrzucic je wieczorem na ten dzial to bedzie widac ze zwyklym lewarkiem z odrobina fantazji mozna tez podniesc.... :wink:

artmit
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: artmit » wt lut 15, 2011 7:44 pm

Oj foty się przydadzą . Gumy już zmienione na 33'' . dystanse 2'' wytoczone ( nawet dorwałem czarny poliamid ) i tylko wypada na wiosne czekać :)21 . Pytanie tylko do tych co już to zrobili - czy śruby mocujące fi 10 o długości 130mm wystarczą czy muszą być dłuższe?
Pozdro
Arturos Pajeros tri zeros litros
Arturos Pajeros

Awatar użytkownika
PAJERO Driver

Post autor: PAJERO Driver » wt lut 15, 2011 7:55 pm

artmit pisze:Oj foty się przydadzą . Gumy już zmienione na 33'' . dystanse 2'' wytoczone ( nawet dorwałem czarny poliamid ) i tylko wypada na wiosne czekać :)21 . Pytanie tylko do tych co już to zrobili - czy śruby mocujące fi 10 o długości 130mm wystarczą czy muszą być dłuższe?
Pozdro

Powiem na swoim przypadku ze 130 moga okazac sie za krotkie liczac plus podkladki i nakretka samokontra...
Ja mialem dlugosc 140mm twardosc 10.9 i powiem ze miejscami po zalozoeniu nakretki troszke wyszly za nia wiec lepiej niech bedzie nieco dluzsza niz ma sie okazac w trakcie robot ze jest za krotka i brakuje gwintu aby dobrze zlapac... :wink:

Zmiescila sie u Ciebie guma 33' przed liftem.... :wink:

Pozdrawiam
Damian N.

danielchelm

Post autor: danielchelm » wt lut 15, 2011 9:19 pm

PAJERO Driver pisze:Witam.... :wink:

I jak tam " danielchelm " zestaw kol sie sprawdza w terenie nie obcieraja o nic w maksymalnym skrecie.... lub na sporych nierownosciach....??

Pozdrawiam
Damian
Nie nigdzie nie obcierają, wszystko jest ok. W końcu to tylko niby 31" no może 32", wcześniej miałem Matadora AT też 31" i bez liftu, bez podkręcania było ok. Jeżeli chodzi o właściwości terenowe tych opon to jestem pod wrażeniem co pajero teraz potrafi :D

danielchelm

Post autor: danielchelm » wt lut 15, 2011 9:21 pm

uczniak pisze:rozumiem że budę po rozpięciu z podwoziem podnosiliście w całości podnośnikiem? takim warsztatowym? bo to inaczej będzie ciężko :]
E tam ciężko... Ja też zwykłym lewarkiem podnosiłem i jakoś bez problemu spełnił rolę :D

Awatar użytkownika
PAJERO Driver

Post autor: PAJERO Driver » wt lut 15, 2011 10:11 pm

danielchelm pisze:
PAJERO Driver pisze:Witam.... :wink:

Pozdrawiam
Damian
Nie nigdzie nie obcierają, wszystko jest ok. W końcu to tylko niby 31" no może 32", wcześniej miałem Matadora AT też 31" i bez liftu, bez podkręcania było ok. Jeżeli chodzi o właściwości terenowe tych opon to jestem pod wrażeniem co pajero teraz potrafi :D

Ale numer :)2
Czy opony kupowałeś na tej stronie : www.opony-4x4.pl ??
Jak bym podał Tobie maila czy mógłbyś wysłać mi fotki jak wygląda w realu na tych gumach z boku itp... bo zaczynam powoli myśleć nad takim drugim zestawem bo widziałem też filmik na youtube jak gość lata na takich laczkach w terenie Pojarką I
http://www.youtube.com/watch?v=WfU6_xk6RSw

artmit
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: artmit » śr lut 16, 2011 7:36 pm

33" weszły bez problemu, być może że wcześniej tył był podniesiony 1" (spręzyny i amory przód i tył Dobinsons) a drążki podkręcone. No i czeka mnie jeszcze wymiana drążków na OME bo oryginały chyba długo już nie pożyją ale lekko wk....jące jest to że trzeba drążek wyjąć i obmierzyć przed zamówieniem bo nie chcę zamawiać w ciemno. Co do długości śrub ... dobrze że ASMET blisko w razie co

Pozdro
Arturos Pajeros

Awatar użytkownika
DamnIt!

Post autor: DamnIt! » śr lut 16, 2011 7:51 pm

opony 32", bez liftu żadnego:
Obrazek
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell

Awatar użytkownika
PAJERO Driver

Post autor: PAJERO Driver » śr lut 16, 2011 8:04 pm

DamnIt! pisze:opony 32", bez liftu żadnego:
Obrazek

"DamnIt"

Nie zaczepiaja przednie gumu o wnetrze nadkoli przy 32' bez liftu itp... ??

Ale felgi to kozackie jak by mialy sie zazebiac aby moc jechac heheheh :)2 :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”