Moderator: Kosiarz
tak on zaczął w nowym temacie , że ma problem z tylnymi amortyzatorami nie chce zakładać krótszych a mocowanie oryginalne nie robi .Damian pisze:ależ jakich obelg...
wszystko wynika chyba z niezrozumienia intencji jednej strony przez drugą
na przespawywaniu amorów po SPOA się nie znam, więc zamilknę
Kto kopie WczasowiczaAdas pisze:Forum to nie ring, jak Wczasowicz zrobił tak jak zrobił to "nie kopcie upadłego " tylko on szuka podpowiedzi jak rozwiązać problem amortyzacji tyłu. Jak zobaczy , że to nie robi to przełoży resory pod mosty ,tylko to on robi przy okazji remontu całej ramy i chciał wypróbować a tu od razu stos obelg .
Tak jak mówisz,montuj lampy na dach.Tylko po ch mi one na dachu skoro i tak nie wjadę głębiej do wody niż do progu?Adas pisze:Chłopie pierd...oły opowiadasz , że aż szkoda czytać to co piszesz . Tak zamocowane halogeny to ci drogę do stodoły oświetlą. Halogeny do jazdy w terenie w Polsce montuje sie na dachy , bo jak będziesz wjeżdżał do wody w nocy wyłączasz lampy na wysokości reflektorów bo inaczej to popękaja ci onePikaś pisze:(...)
No to mnie rozbawiłeś.A po czym wnosisz że w suchy nie drzewiasty teren? po braku nadkoli ? po innych niz twoje halogenach ? czy po kolorze nadwozia ? Chłopie , facet założył lampki jakie chciał,skoro mu odpowiadają? ja tez mam założone na zderzaku i założe sie że palą sie lepiej niż twoje , więc nie wydziwiaj,brak poszerzeń - są kraje gdzie to nie jest wymagane , a skoro lubi tostać w pape błotem to jego broszka , nie widzę dla czebo to auto miałoby być badziewne.Chciałbym żeby moja dwójka była tak podrobiona jak ta jedynka ze zdjęcia.
A wracając do tematu.
Wcasowicz - a amorki montowałes po przekątnej na wale czy dałeś normalnie po jednej stronie i w jeden kierunek.Bo widziałem zrobione w K5 że rozchodziły się na dwie strony i robiło dobrze .Może byłoby stabilniej.
Widać , że auto używasz do lansu przed kościołem . Auto ,które Eskapada zamieścił po prostu rasowo wygląda , tak jak wiele innych na 33" kołach
Tobie są nie potrzebne, możesz je nawet założyć pod zderzak albo w zderzak , albo załóż sobie najlepiej całą linę halogenów na zderzaku.Pikaś pisze: Tak jak mówisz,montuj lampy na dach.Tylko po ch mi one na dachu skoro i tak nie wjadę głębiej do wody niż do progu?
Ale,pod kościołem i tak nie mam głębszych kałuż jak do mostu
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 1c1ac9ddcc![]()
Kolego pojęcia nie masz do czego używam auta , i jakie mam lampy wiec nie mierz wszystkich swoją miarką,bo jestem pewien że możesz sie w nie jednym przypadku zdziwić.Gdyby było tak jak mówisz to nikt nie miałby lamp na zderzaku lub rurach.
http://www.landroverclub.net/Club/Accid ... tainer.jpg
Masa ludzi ma lampy przy zderzakach i jakos działają ,wystarczy popatrzeć w dzianasze miśki, no ale widocznie to leszcze skoro Ty mówisz.Reespect
mam dwa auta jedno do lansu i pracy , drugie do zabawy , uwierz mi na rajdach trasa extren i wyczyn jedzie tymi samymi dojazdówkami , a miejsca na tych fotkach to są dojazdówki . Ja jeżdżę na razie w wyczynie , Wczasowicz jeździ w extremie i ta pierwsza fota to on i miał już SPOAPikaś pisze:Ok do extremu sie zgodze gdzie masz błota albo wody po szyby.Ok Ale nie wydawało mi sie że auto ze zdjęcia było do extremu.a o nim przecież rozmawiamy.BTW auto wczasowicza raczej do extremu też nie jest bo gibnie na bok przy dużych przechyłach , skoro tak wysoko ma środek ciężkości.Choc nie wiem co uważasz za extrem , skoro tylko topienie to powinien dać radę.Tylko najbardziej mnie wkurza że ktoś wciska innym swoje zdanie na siłe popierając je argumentem - skoro ty jeździsz sie lansowac pod kościół.
Kolego znam wielu ludzi którym nigdy nie dorównasz w osiągnięciach w naszej pasji czy hobby , wiec nie mów tak , oni jakoś nigdy nie zniżyli się do poziomu żeby z góry kogos traktować i powiedzieć że jezdzisz sie lansować - raczej starają się dać dobre rady bo zęby na tym zjedli. Więc polecam troche więcej skromności , może pokory.Zresztą zrobisz jak uważasz.
on sam ci napisze , ale z tego co wiem to ma tak fabrycznie jeden z przodu drugi z tyłu. One są za poziomo i nie robią , ale chyba przyspawał już mocowanie do mostów i będzie je testował , bo z tydzień jedziemy na III UP do SzczecinaPikaś pisze:No to jestem w szoku że nie położył sie na bok.Czyli można.
choc nadal nie uzyskałem odpowiedzi jak ma zamontowane amorki.Ale to nic
Po pierwsze, bezpodstawnie obrażasz kogoś i stawiasz tezę, że ma samochód do lansu - i to na podstawie tylko tego, że ma halogeny na zderzakuAdas pisze: Chłopie auto do extremu z halogenami na zderzaku, nie pisze tu o aucie do jazdy po szutrach czy do lansu tak jak ty go używasz .
Adaś ty chyba jednak z pisu jesteś i nikt ci nie przetłumaczy, że białe jest białe, a czarne czarneAdas pisze:A myślałem , że już się skończyło, na zdjęciach nie ma wszystkich imprez na ,których byłem bo tam są przeważnie zloty, na których się cyka zdjęcia bo i tak nie ma co robić .
Dobra halogeny montuje się na zderzakach i nie tylko a miejsce montaż niech sobie każdy sam wybierze ja polecam dach .
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości