Pajero III 3.2 do turystyki OFF-ROAD

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » czw gru 18, 2008 4:51 pm

Mroczny, że Ci się chce.

Nazwijmy rzecz po imieniu. Pajero 3 do wypraw (nie wycieczek po zach, Europie) nadaje się jak krowa do ciągnięcia karocy. Da się, ale ani będzie sprawnie, ani stylowo :)21

Awatar użytkownika
DamnIt!

Post autor: DamnIt! » czw gru 18, 2008 5:00 pm

Damian pisze:Mroczny, że Ci się chce.

Nazwijmy rzecz po imieniu. Pajero 3 do wypraw (nie wycieczek po zach, Europie) nadaje się jak krowa do ciągnięcia karocy. Da się, ale ani będzie sprawnie, ani stylowo :)21
po tym kambeku strasznie ofensywny się zrobiłeś... :)21
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » czw gru 18, 2008 5:06 pm

spojrzałem z dystansu na forum :)21

jutro znowu znikam na trochę, zobaczysz co będzie po kolejnym kambeku :)21

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » czw gru 18, 2008 5:46 pm

Mroczny pisze:ee tam winowajca (...)
eeee, ja nie o tym, że odradzasz Pajero :)21

w swoim pierwszym poście w tym temacie (kiedy jeszcze nie zszedł na psy) napisałem: "(...)Dlatego ja bym stawiał na Patrola" wisi jak byk na pierwszej stronie.

zarzuciłeś koledze Adasiowi, że troche sie zapędza w tym co pisze i ze to nie ten poziom dysputy. Specjalnie więc rzuciłem pare granatów zaczepnych bo znam mentalność niektórych posiadaczy Nissanów, jakie byly efekty, widać na poprzedniej stronie, krzykacze jak zwykle nie zawiedli.

skrytykowałeś Adasia, że łączy posiadanie pajera z posiadaniem mózgu a za chwile inny użytkownik nissana pisze, że patrol nie dla kompletnych debili. To jest ten wyższy poziom w argumentacji/dysputy?? :)21

ale zabawa była przednia :)2
PIV 3,2DiD

Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » czw gru 18, 2008 5:50 pm

Damian pisze:Mroczny, że Ci się chce.

Trochę zły przykład , ale sens dobry.
Podczepiasz krowę do karocy , jedziesz na przejażdżkę , doisz sobie mleko , jest miło i przyjemnie , krowa daje radę uciąga karetę , ale trochę głupio wygląda .
Patrol to ogier , ciągnie karetę aż miło , tylko co górkę sadzi kierowcy gazy w twarz , co jakiś czas ze zmęczenia wali kloca na buty woźnicy, ale daje radę

:)21

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » czw gru 18, 2008 5:52 pm

Videlec pisze: To jest ten wyższy poziom w argumentacji

ale zabawa była przednia :)2
:)2 Pajero auto dla elit :)2

:)23 :)21

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » czw gru 18, 2008 6:11 pm

@Videlec, nudny jestes, ze coś :)21 Czepiasz sie usilnie tych debili, to moze Ci wyjasnie (zrobil to juz wczesniej ktos inny) - zeby uszkodzic sprawnego patrola przy w miare normalnym uzytkowaniu to (w przeciwienstwie do pajero) trzeba sie wykazac chwilowym wylaczeniem rozumu (moze sie zdarzyc kazdemu, zwlaszcza w amoku). Oczywiscie norma w pietnastoletnim syfie beda rozne usterki - bo nie psuje sie to, czego nie ma. I tu wlasnie chyba jest istota roznica - w pajero jest wiele elementow, w dodatku delikatnych. Wzrasta wiec szansa, ze cos Ci sie zesra (zwlaszcza, ze jesli moze sie zesrac, to zesra sie na pewno). A jako ze przyroda jest wesola, to zesra Ci sie to cos w najmniej oczekiwanym momencie :)
W patrolu, bedacym autem prostym (a k160 to nawet prostackim) ryzyko przygody jest mniejsze (nie zepsuja Ci sie rozne ciekawostki, ktorych w tym aucie NIE MA). A jesli juz sa, to w wersji duzo bardziej pancernej niz w pajero (nawet biorac pod uwage mase obu aut i ich podzespolow).
Naturalnie mozna zwybuchowac wszystko, ale trzeba wylaczyc na chwile umysl lub po prostu miec pecha.
Nie wspomne juz, ze duzo latwiej naprawia sie Patrola niz Pajero, chociazby z uwagi na latwiejszy dostep i stosowanie srub o fi trudniejszym od ukrecenia :)21

Oczywiscie odbieglismy troche od tematu (tradycja zobowiazuje :)21 ), ale jak patrze na ewolucje Patrola i ewolucje Pajero, to nie mam watpliwosci ktore auto wybralbym dla siebie (decydujac sie na zakup auta mlodego rocznikowo).
A autor tematu kupi co zechce i bedzie zadowolony (bo to jego pierwsze 4x4 z tego co zrozumialem). Ja tez bylem zadowolony jak kupilem sobie kiedys Pajero :)21 Do czasu... :)21
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » czw gru 18, 2008 6:38 pm

nie no karwa rece mi opadły :)21

nie robie quizu na najwiekszego cisnieniowca z działu nissana, nie masz co liczyć na nagrody - wyluzuj :)2 :wink:
PIV 3,2DiD

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » czw gru 18, 2008 6:44 pm

Ehh, a mialem nadzieje, ze dzisiejszy dzien przed monitorem nie bedzie dniem straconym... 8)
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » czw gru 18, 2008 7:04 pm

ernil dobrze gada, mi się nie chce

też kiedyś miałem pajero

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » czw gru 18, 2008 7:10 pm

nie no ernil co ja ci mam jeszcze napisać??

Szczerze i uczciwie zgodnie z sumieniem poleciłem autorowi tematu Patrola, nigdzie ale to przenigdzie w tym temacie nie pisałem o wyższosci Pajera nad Patrolem w kwestii zdolności terenowych, nigdzie tez nie pisałem o wyższości jesli chodzi o bezawaryjność. Na poprzedniej stronie urządziłem sobie małą farse o czym pozniej jasno i klarownie napisałem.

Naprawde nie musisz mi niczego udowadniać bo ja nie kwestionuje tego co piszesz. Halo?? Kumasz chłopie?? :wink:
PIV 3,2DiD

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » czw gru 18, 2008 7:18 pm

No przeciez nawiazalem do tego, co napisales o konkursie, ze mialem nadzieje wygrac, ale rozwiales moje watpliwosci i przez to stracilem caly dzien... Tylko nie zacytowalem Twojej wypowiedzi i moze sie nie zrozumielismy... :)
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » czw gru 18, 2008 7:22 pm

:)2
PIV 3,2DiD

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » czw gru 18, 2008 7:24 pm

takie dysputy kończą się zawsze tak samo :)21
SuperPatrolSuper :wink:

Och , ale monotonia :roll:

Awatar użytkownika
grzes

Kontaktowanie:

Post autor: grzes » czw gru 18, 2008 7:53 pm

Videlec pisze: oooo, witamy kolejnego ciśnieniowca :)21
jak zawsze 120/80
Videlec pisze: I po coś tyś sie biedaku tyle opisał, rozumiem chciałeś zablysnąc, no i git, merytoryka az sie przelewa w każdym zdaniu... a może to woda... hmmm nie ważne :)21
Tak chcialem Ci zaimponowac :) :wink: :wink:
Videlec pisze: to jest tak, choć byś napisał prowokacyjnego posta, ktorego treść całkiem wyraźnie wskazuje na taki charakter, mało tego, gdybyś pod spodem wyraznie napisał, że ironizujesz (karwa no, musze sam siebie zacytować) "posiadacze Pytrola szybko dostają białej grączki gdy tylko ktoś zadrwi (w tym przypadku celowo)" to i tak gary będą sie buzowały, ślepo broniąc czci Patrola jak niepodległości :wink: nie wiem czy mam podziwiać czy współczuć :roll:
Nie mam co komentowac...
Videlec pisze: Dla Ciebie Grzesiu dodam, ze terano też jest do doopy o czym ci napisali nawet twoi wspolbratyncy z dzialu nissana co z trudem przelknąłeś :wink:
Paszczak, :)2
Widzisz ja mam w doopie czy ktos mi powie ze Terrano jest cacy czy jest chooojowe, ja nim lubie jezdzic, bo mnie pasuje do tego do czego go wykorzystuje, nastepny bedzie Patrol bo ... takie mam widzi misie, a jak masz inne to mozesz jak dla mnie rowerem jezdzic... albo na wrotkach

:)21 :)20 :)20
Konczymy dyskusje, bo donikad nas nie zaprowadzi...

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » czw gru 18, 2008 7:58 pm

:o k u r w a następny :)21

mówiłem już że quizu nie ma :)20
PIV 3,2DiD

Awatar użytkownika
grzes

Kontaktowanie:

Post autor: grzes » czw gru 18, 2008 8:12 pm

Videlec pisze::o k u r w a następny :)21

mówiłem już że quizu nie ma :)20
i kto tu ma cisnienie :)24 :)25 :)25 :)20 :)20 :)20

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » czw gru 18, 2008 8:18 pm

:)9
PIV 3,2DiD

Zablokowany

Wróć do „Mitsubishi”