Zamienność amortyzatorów
Moderator: Kosiarz
Zamienność amortyzatorów
Czy amortyzatory przednie z Pajero II pasują do Pajero III i na odwrót?
Re: Zamienność amortyzatorów
Pasują. Jeden taki mój znajomy zakładał. Pół dnia się męczył a na koniec zadzwonił do mnie i mówi, że spasował. Ale jakiś zły był przy tym.
-
-
No, i do tego tylnelukas 78 pisze:słyszałem ,że pasują od c360

Ja nie wiem Panowie czy piszecie serio czy sobie zwałkę robicie:). Nie mam pajero i mieć nie będę, siedzę w kompletnie innych maszynach. Chodzi mi o to czy amortyzatory od Pajero III są takie same jak w II lub czy po ewentualnych przeróbkach będą takie same.
-
-
Ja mam tylko jedno zajebiście proste pytanie które właśnie zadam: po cosp200 pisze:Ja nie wiem Panowie czy piszecie serio czy sobie zwałkę robicie:). Nie mam pajero i mieć nie będę, siedzę w kompletnie innych maszynach. Chodzi mi o to czy amortyzatory od Pajero III są takie same jak w II lub czy po ewentualnych przeróbkach będą takie same.

Ani Pajero III ani tym bardziej Pajero IV nie są autami niszowymi do których brakuje części i trzeba stosować jakieś kombinacje w zamiennikach. Naprawdę nie jestem w stanie zrozumieć po co kupować i kombinować zamiast od razu zamówić coś co pasuje i jest przystosowane pod konkretny model.
Chyba że jeszcze czegoś nie rozumiem

Ok, wytłumaczę o co loto: szukam tańszej alternatywy dla bilsteinów b6 do poloneza. Wiem, że pasują od isuzu troopera(używki nie do zdobycia) oraz od Pajero mark II. Znalazłem używki od pajero III, stąd moje pytanie.
To se kup nowe od Pajero II.
Dziękuję za tę cenną poradę, ale to nie jest odpowiedź na moje pytanie.
Przecież na twoje pytanie odpowiedziałem w drugim poście.
Czyli pasują po pewnych przeróbkach tak?
Nie pasują.