dodatkowo pomogę sobie powietrzem do podparcia i unieruchomienia zaworu końcówką pod świecę z takiego zestawu

Wiem ,że można podeprzeć tłokiem w GMP ale nie chcę żeby mi zawór latał.
Co szanowni forumowicze powiedzą na taką operację ?

Moderator: Kosiarz
sznurka to se można do benzyniaka wsadzić lub ewentualnie do innych celów użyćleon zet pisze:Dawno, dawno temu...
Ktoś wspominał o sznurku
A prze tłumik się nie dalukas 78 pisze:sznurka to se można do benzyniaka wsadzić lub ewentualnie do innych celów użyćleon zet pisze:Dawno, dawno temu...
Ktoś wspominał o sznurku![]()
zwalać wtrysków nie mam zamiaru w zeszłym roku je wyciągałem i na nowych podkładkach złożone
zgadza się tylko większość macherów robi to na okrągło i zwala czapkę nie zastanawiając się nad kosztami i celowościąMarcingalloper pisze:A prze tłumik się nie dalukas 78 pisze:sznurka to se można do benzyniaka wsadzić lub ewentualnie do innych celów użyćleon zet pisze:Dawno, dawno temu...
Ktoś wspominał o sznurku![]()
zwalać wtrysków nie mam zamiaru w zeszłym roku je wyciągałem i na nowych podkładkach złożone, myślę że jak loża się postara i sypnie radami to może coś z tego wyjść
.
Kiedyś Laguna mi kopciła, mocno kopciła i pomału rozglądałem się za nowym silnikiem, ale mój mechanik twierdził że wystarczy wymienić te uszczelniacze kosztujące jakieś grosze a ja mu nie chciałem wierzyć. W końcu miałem dość dolewania oleju i tego kopcenia i oddałem na wymianę tych "gumek". Po kilku godzinach mechanior zadzwonił z hasłem przejeżdżaj zrobione - w szoku byłe że takie pierdółki kosztujące kilkanaście złotych mogą tyle w silniku zmienić. Silnik przestał całkowicie kopcić a olej znów wystarczał bez dolewek od zmiany do zmiany mimo że wcześniej dolewałem prawie 1l na każdy tysiąc przejechanych kilometrów. To tak jako ciekawostka.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość