mam w zmocie most tylny od PAJERO II uwaliłem półośkę prawą długą i za cholere nie mogę NIGDZIE takiej namierzyć, czy trafił mi się jakiś dziki most

Moderator: Kosiarz
300zł jakieś półtora miecha temu. Kupione po wydzwonieniu z OLX od gościa co miał graty do Pajero.kedek pisze:Mam gruchę na środku, poka mi most z blokadą z tym przełożeniem w cenie złomu to sobie kupię i wyciągnę półoś bo ja już nie mam nerwów.
P.S. 700-800zł to dla mnie nie cena złomu, żeby nie było
Ta rozpieprzona główka od PiRomana to było 4.625kedek pisze:może powinienem w swojej pochwie mieć główkę na 31 zębów a nie 28 i wtedy było by ok? możliwe, że zamieszałem bebechami za bardzo? główkę mam od piromana dostałem od niego z wydupconym przełożeniem 4,875 , założyłem przełożenie 4,625 które miałem z mostu bez blokady poskładałem wszystko i jakoś zagrało i półośka była ok ale teraz dupa
Jak szybko jechałeś czy wolno.jradek pisze:Jak ja sie ciesze, ze mam seryjne auto.
Jak wczoraj jezdzilem to dosc regularnie co 50-100 metrow podloga wpadala w dziwne drzenie na ok 1 sekunde? Ki diabel?
Musisz znaleźć prędkość kiedy to występuje i zobaczyć czy cichnie po dodaniu lub puszczeniu gazu. Albo bujnięciu kierownicą prawo lewo (łożysko koła).jradek pisze:Powiedzmy 60 po rowniutkim asfalcie.
W terenie fotel zaglusza wszystko...
Nie, w piaście z przodu jest wewnątrz łożysko igiełkowe, niejako za łożyskiem piasty. Timken kosztuje ok 80 zł i chyba nawet ma uszczelniacz w zestawie jeśli się nie mylę. Tylko nie pogub igiełek jak będziesz z pudełka wyciągał, lubią się rozlecieć po całym warsztaciejradek pisze:Zakładam, że z tym łożyskiem to do mnie.
Jakie łożysko igiełkowe? Zgaduję, że na wale do tylnego mostu w reduktorze?
Do zrobienia na parkingu pod blokiemKabal pisze:Nie, w piaście z przodu jest wewnątrz łożysko igiełkowe, niejako za łożyskiem piasty. Timken kosztuje ok 80 zł i chyba nawet ma uszczelniacz w zestawie jeśli się nie mylę. Tylko nie pogub igiełek jak będziesz z pudełka wyciągał, lubią się rozlecieć po całym warsztaciejradek pisze:Zakładam, że z tym łożyskiem to do mnie.
Jakie łożysko igiełkowe? Zgaduję, że na wale do tylnego mostu w reduktorze?![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość