Zemsta japonczykow
Moderator: Kosiarz
Zemsta japonczykow
Prosze mi wybaczyc , albo co tam raz kozie smierc !
Jak juz Wiecie ( a moze i nie) kupilem terenowke z pod czerwonych diamentow ( powinno byc : ciemnej gwiazdy) , kupilem bo juz nie moglem wytrzymac bez terenowki ( Patrola czy Samuraja tu nie zabardzo mozna spotkac) i trafilo na : Pajero bo za psie pieniadze i an 15 rat i ze wyciagarka i ze lift zawieszenia ( chodzi ze wieszaki z tylu maja egulacje). Dokladnie w/w to wszystkie "azalety" zeczonego pojazdu, reszta to koszmar wsztystko sie sypie! wszystko doslownie ( oprocz budy ) tubo leje,elektryka, przod katastofa, tyl druga, swiece, wtryski, drazki , gumki , srumki nie wiem co jeszcze. Wykupilem ostatnio pol magazymu z JP i przedniaczesc ramy z zawartoscia (wahacze, dyfer drazki polosie, itd..) i nie jestem pewien czy mi to NCT przejdzie.
Podsumowujac Panowie mialem wczesniej Uaza i Patrola ale chyle czola przed Wami za dzielnosc iz jeszcze zaden z Was takiego postu nie wysmarowal z rozpaczy.
To bylem ja; Harry a teraz ide spac bo plakac mi sie chce
Jak juz Wiecie ( a moze i nie) kupilem terenowke z pod czerwonych diamentow ( powinno byc : ciemnej gwiazdy) , kupilem bo juz nie moglem wytrzymac bez terenowki ( Patrola czy Samuraja tu nie zabardzo mozna spotkac) i trafilo na : Pajero bo za psie pieniadze i an 15 rat i ze wyciagarka i ze lift zawieszenia ( chodzi ze wieszaki z tylu maja egulacje). Dokladnie w/w to wszystkie "azalety" zeczonego pojazdu, reszta to koszmar wsztystko sie sypie! wszystko doslownie ( oprocz budy ) tubo leje,elektryka, przod katastofa, tyl druga, swiece, wtryski, drazki , gumki , srumki nie wiem co jeszcze. Wykupilem ostatnio pol magazymu z JP i przedniaczesc ramy z zawartoscia (wahacze, dyfer drazki polosie, itd..) i nie jestem pewien czy mi to NCT przejdzie.
Podsumowujac Panowie mialem wczesniej Uaza i Patrola ale chyle czola przed Wami za dzielnosc iz jeszcze zaden z Was takiego postu nie wysmarowal z rozpaczy.
To bylem ja; Harry a teraz ide spac bo plakac mi sie chce
Wot i o to chodziMroczny pisze:No cóż przykre. Zalecam oględziny przed zakupem. Wnikliwe.

Taki to urok, że jak auto nie nowe to sie sypie

Ale jeśli z pełną świadomością kupi się takowe auto - to chyba nie ma różnicy czy misiek czy toyka czy nissan jak rozpieprzone to tak czy siak wybuch za wybuchem

Mam kolegę co ma starego merca i kupił niedawno z niemszy i też okrutnie często wybucha a przeca gwaizdy się miały nie psuć

I resorak się zepsuje jak bydzie w cięzkim stanie

I Herkules dupa gdzie żelaza kupa!!!
Panowie, wszystko mozna zrozumiec ale ze auto nie smigane w terenie (import z japoni) reduktor zadko byl zapinany; a brak lozysk na polosi przedniej ! zreszta jestem czestym bywalcem szrotu z prawie samymi Pajero i widze ze kazdy ma zasyfiony brzuch olejem !. Wiem ze moze akurat na mnie trafilo ale pamietam swojego Patrola ( teraz Koniu nim smiga) fakt ze buda przypominala cedzak ale reszta to byl ideal ( a musiala w polu u baera robic bo nagar na mostach miala z rdzy ze przecinakiem kulem) , a to scierwo tylko po czatnym robilo ( wyciagarka az zardzewiala) i w takim oplakanym stanie cala mechanika !?
Mam wrazenie ze te Pajera produkuja dla utrzymania ASO Mitsubishi.
Mam wrazenie ze te Pajera produkuja dla utrzymania ASO Mitsubishi.
-
Dokladnie , sworznie zwrotnic taki znaczek maja
Zapytam jescze o maly szczegl ; mianowicie moja to Pojara to 88 i TDI silnik 4D56 , model : N-LO44GV krotka ( jkis post mowil ze TDI szly od 89? ) bez hub's same dekle, wiec czy u mnie jest super-Select ? ( nie wysiadalem aby zobaczyc czy sie wal nie kreci ) i jeszcze jedno : musze wimienic polibusze i sworznie w resorach , czy moge prosic o wymiary ( nie mam za brdzo czasu i checi na rozkrecanie a i suwmiarki tez) . Chcialem zamowic w DRM ale Gosciu chcial abym mu podal wymiary
(czy sa rozne z 88) .
Jeszcze cos ; czy dostane odpowiedz na temat pocenia sie silnika , czy tylko uczelniacz na kole pasowym czy rowniez od stronu skrzyni i czy przy wymianie trzeba zciagac drania z ramy.
Pozdrawiam i obiecuje ze zrobie z Pojary to co z mojego Patrola , jakiem Harry

Zapytam jescze o maly szczegl ; mianowicie moja to Pojara to 88 i TDI silnik 4D56 , model : N-LO44GV krotka ( jkis post mowil ze TDI szly od 89? ) bez hub's same dekle, wiec czy u mnie jest super-Select ? ( nie wysiadalem aby zobaczyc czy sie wal nie kreci ) i jeszcze jedno : musze wimienic polibusze i sworznie w resorach , czy moge prosic o wymiary ( nie mam za brdzo czasu i checi na rozkrecanie a i suwmiarki tez) . Chcialem zamowic w DRM ale Gosciu chcial abym mu podal wymiary

Jeszcze cos ; czy dostane odpowiedz na temat pocenia sie silnika , czy tylko uczelniacz na kole pasowym czy rowniez od stronu skrzyni i czy przy wymianie trzeba zciagac drania z ramy.
Pozdrawiam i obiecuje ze zrobie z Pojary to co z mojego Patrola , jakiem Harry
Re: Zemsta japonczykow
I wszystko w temacie.Harry pisze: za psie pieniadze
Tanie mięso to psy jedzą.

MISIE SIĘ NIE PSUJĄ 
G 300D Turbo 460.3

G 300D Turbo 460.3
-
-
-
- heniu w berecie
-
-
-
Po pierwsze; Nie smigane w terenie ( nie znajdziecie klubow off-road w Irlandi; nie liczac "Land Rover Club Irland" , ktorego czlonkiem nieformalnym zostalem ) i mimo ogromnej ilosci terenowek kraj ten to off-road'owa pustynia .
Po drugie; widzialem co kupuje ( wolalbym jak juz wspomnialem Patrola czy Samuraja ale tego tu jak na lekarstwo )
Po trzeczie ; nic nie mam do sprzedajacego
Po czwarte; wybralem Pajero tylko z uwagi na dostepnosc czesci ze szrotow ( ceny nizsze jak w polsce)
Po piate i ostatnie; wkurnia mnie to ze musze motac to scierwo na podjezdzie przed domem .
Ale dam rade bo zaciety jestem
Pozdrawiam i zycze milego dlugiego weekend'u
Po drugie; widzialem co kupuje ( wolalbym jak juz wspomnialem Patrola czy Samuraja ale tego tu jak na lekarstwo )
Po trzeczie ; nic nie mam do sprzedajacego
Po czwarte; wybralem Pajero tylko z uwagi na dostepnosc czesci ze szrotow ( ceny nizsze jak w polsce)
Po piate i ostatnie; wkurnia mnie to ze musze motac to scierwo na podjezdzie przed domem .
Ale dam rade bo zaciety jestem

Pozdrawiam i zycze milego dlugiego weekend'u
-
-
Nie należę do żadnego klubu, a zajeździłem samochód - bardzo solidnej marki ( subaru) jeżdżąc pięć lat nie po extremalnym błocie, tylko po kamienistej i nie odśnieżanej drodze do domu. Czasem po łące. Holując gości, odwożąc codziennie dzieci do szkoły leśną drogą, dowożąc zaopatrzenie do swojego pensjonatu. Pojęcie śmigania w terenie jest BARDZO WZGLĘDNE. Chciałbym kupić samochód jeżdżony w terenie, ale od kogoś, kto ma czas i kasę, żeby o niego dbać na bieżąco. Kto powie uczciwie: to zrobiłem, a to zrób ty, bo ci się sypnie
Rozmarzyłem się... Jestem na etapie wymieniania prawie wszystkiego w nowym starym samochodzie. Założyłem, że nie wsadzę w niego więcej, niż za niego dałem, ale nie wiem, czy to nie zbyt napięty program
W Irlandii chyba jest gdzie pojeździć?

Rozmarzyłem się... Jestem na etapie wymieniania prawie wszystkiego w nowym starym samochodzie. Założyłem, że nie wsadzę w niego więcej, niż za niego dałem, ale nie wiem, czy to nie zbyt napięty program

W Irlandii chyba jest gdzie pojeździć?
Nie za bardzo, choc tereny wspaniale do rock crawling'u ( niezliczone kamieniolomy , "ksiezycowe pola" , gory nieporosniete lasami , ) oraz morza torfowisk . Problem w tym ze jak nie park lub rezerwat to teren prywatny. Lasow tutaj jak na lekarstwoW Irlandii chyba jest gdzie pojeździć?