Kupiłem niedawno Pajero 2.5 Tdi z 1990 r ale jest chyba jakiś problem z napędem

Moderator: Kosiarz
Hello Koleżko!!ap4x4 pisze:Manualne sprzęgiełka - z przodu w piastach (to co jest w środku jak patrzysz na felgę) Masz takie coś do przekręcenia i tam oprócz przesunięcia wajchy w środku musisz przekręcić na LOCK.
A jak pokręteł w piastach brak to masz automaty.
Święte słowa.Fazi pisze:A ja się tak zastanawiam, Ok ktoś jest nowy ale co tak jest nagle napalony na samochód 4x4, że od razu wydaje kasę. I nie sprawdza podstawowoej rzeczy w samochodzie terenowym jaką jest naped przód. Że co kupiłeś do jazdy po mieście - to po co Ci teraz szukac napedu ?Nie masz podstawowej wiedzy - rozumiem. Ale prosisz kogoś kto Ci może doradzić. Ale napiszę Auto Free HUB oznacza pełne automaty, tzn. same się zapną i rozepną (teoretycznie).
W moim z '95 są automatyczne i działają. (nie działają inne rzeczy)ralff pisze:a w l300 to jak jest zapinany napęd manualnie czy automatycznie?
Żadne tatusiwe jak napisałeś - napisałem co myślałem, nie z myslą by Cię karcić ale może ktoś przeczyta i bedzie miał ostrzeżenie na przyszłość. Aczkolwiek Twoje wytłumaczenie jak kupowałeś samochód - rozbaiwło mnie ! Nie będę oceniał, stało się i teraz musisz ponieść konsekwencje. Zadkładam, że da się je naprawić i tym optymistycznym akcentem POZDRAWIAMGęsior pisze:Ble ble!!
Nie myślałem że takie coś w samochodzie terenowym może wogóle nie działać. Jakieś sprzęgiełka fiu bździu. Wał most dyfer koła przegub i starczy a tu masz sprzęgiełko jakieś zasrane zjebutane. Poza tym kupowałekm w duuuuuużym mieście i nie było gdzie sprawdzić. A sprzedawca był bardzo przekonujący"teraz powinna kierownica ciężej chodzić" i takie tam. A może on sam nie wiedział bo mówił że w terenie nie jeździł i ło. Zawodowo nie handluje samochodami i nie znam tych myków psychologicznych.
Tak że ja nie mam 6 latek żeby mnie karcić tylko jak ktoś coś wie to niech napisze a jak nie to niech zamilknie i swoje tatusiowe uwagi zachowa dla potomnych. To jest forum żeby sobie pomagać a nie zjebki dawać. ZapomniałeeeeeeeeeŚŚŚŚŚ
;Ble ble!!
;Jakieś sprzęgiełka fiu bździu.
;sprzęgiełko jakieś zasrane zjebutane
Spójrz na te Twoje wyrazenia , i zastanów sie co piszeszTak że ja nie mam 6 latek żeby mnie karcić tylko jak ktoś coś wie to niech napisze a jak nie to niech zamilknie i swoje tatusiowe uwagi zachowa dla potomnych
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość