co powiecie o L200 2,5 TD ?
Moderator: Kosiarz
co powiecie o L200 2,5 TD ?
bardzo jestem ciekawy czy to auto jest warte grzechu
Widziałem takowe z rej. POS... i naklejką www.rajdy4x4.pl Czyje to ?

- Bartolomeo
-
To zalezy jaki grzech chcesz popelnic
To nie moje bylo, tak gwoli scislosci - pewnie zreszta nowszy model widziales...
A co do autka, to ja moglbym dla niego troche nagrzeszyc - a jak by mial tak ze 20 koni wiecej i 6. bieg... oo to juz bylaby pelna rozpusta

To nie moje bylo, tak gwoli scislosci - pewnie zreszta nowszy model widziales...
A co do autka, to ja moglbym dla niego troche nagrzeszyc - a jak by mial tak ze 20 koni wiecej i 6. bieg... oo to juz bylaby pelna rozpusta

Jest: Jeep Cherokee 95r. 4.0L, śliczny 
Byl: L200 Magnum 2.5TD K34T 96r.

Re: co powiecie o L200 2,5 TD ?
Zależy do czegożeber pisze:bardzo jestem ciekawy czy to auto jest warte grzechuWidziałem takowe z rej. POS... i naklejką www.rajdy4x4.pl Czyje to ?

Mam takowy od 4 lat. Kupiłem od Piotrka Krajeńskiego z Wawki i nieco przerobiłem

Generalnie to wół roboczy do pracy. I do tego jest w porzo.
Do terenu tak jak każdy pick-up. Klasa turystyczna i tyle.
W klasach ex i wyczyn trzeba sie sporo namachać kilforem lub jeździć na windzie ( Za długie to Panie no i te kąty natarcia ). Choć kiedyś na MW znienacka wykręciliśmy bodajże 15 miejsce w wyczynie, na kółkach 30 cali MT

Do podróży i wojaży. Dla 2 osób w porzo.Dla więcej udręka i ekstaza.

Mechanicznie jak każdy japoniec drążkowachaczowy-przód wylatuje co chwilkę po wjeździe w teren, resory klękają a silniczek i alternator i reduktorek to miłe zaskoczenia w terenie i na wyprawach

Generalnie trochę za mało mocy jak na takiego woła

No i przy obecnej promocji na ON ciut dużo przypala

Ot i tyle. Ale w sumie a może i w karpiu lubię tego swego Miśka.
Może nie aż tak jak MAniek lub Zbig

Higway to hell
- dark_zdzich
bardzo fajny samochód ale zależy do czego go chcesz
-wół do roboty jest wolny ale solidny i silnik nie do wydupczenia
-jest wygodny i w zasadzie mozna by ze jezdzi sie nim komfortowo
(tak mowili inni o nim którzy nim jechali nie ja ocena obiektywna)
-poza tym najpiękniejszy japoński picup
-laski na niego lecą
ale pamiętaj ze jest dość cięzko go rozpędzić
Vmax wycisnołem ponad 170 (mam świadka) ale długo to trwało
także po czarnym nie poszalejesz
aaa i jaki rocznik
-wół do roboty jest wolny ale solidny i silnik nie do wydupczenia
-jest wygodny i w zasadzie mozna by ze jezdzi sie nim komfortowo
(tak mowili inni o nim którzy nim jechali nie ja ocena obiektywna)
-poza tym najpiękniejszy japoński picup

ale pamiętaj ze jest dość cięzko go rozpędzić
aaa i jaki rocznik

Pain is temporary, pride is forever
- dark_zdzich
Re: co powiecie o L200 2,5 TD ?
e przesadzasz pięcio drzwiowy wygodniejszy niz golf III np w 4 osoby sie fajnie jezdziFrancek pisze: Do podróży i wojaży. Dla 2 osób w porzo.Dla więcej udręka i ekstaza.![]()
zalezy jak sie jezdzi i w jakim stanie jest autko mi średnio pali 10 lFrancek pisze:[:
No i przy obecnej promocji na ON ciut dużo przypala![]()
O w mordeczkę to masz po tuningu chybadark_zdzich pisze: Vmax wycisnołem ponad 170 (mam świadka) ale długo to trwało
aaa i jaki rocznik

Ja swoim l-200 95 2,5 TD. Jak miałem normalne zawieszenie i cywilne opony to po godzinie trzymania stopy w podłodze uzyskałem 155 km/h
Teraz po lifcie 3cala i 33 BFG MT jak czasami mi się uda 120 zrobić to jest git

Spala 12 trasa/ 16 miasteczko jak spokojnie .Jak podłoga to i pod 18 potrafi podejść

Z tyłu jest koszmarnie mało miejsca. Szczególnie na dłuższą trasę.
Pewno, że się da jechać, ale w Suzie też się da i co z tego

A laski lecą

Bo zostawiają ślady ślimaka

Higway to hell
- dark_zdzich
z tyłu jest tyle samo miejsca co w nowym patrolu
!!(co jest jakims paradoksem chyba albo innym trudnym słowem)
Vmax ....sam bym nie uwiezył gdyby nie qmpel który to pamięta
ale było to na A4 i jakieś dobre wiatry musiały być
pali od 9l na trasie (spokojna jazda) do nieskończoności
a co do lasek to zmiękcza nawet te o których byś nigdy nie powiedział ze blachary

Vmax ....sam bym nie uwiezył gdyby nie qmpel który to pamięta
ale było to na A4 i jakieś dobre wiatry musiały być
pali od 9l na trasie (spokojna jazda) do nieskończoności

a co do lasek to zmiękcza nawet te o których byś nigdy nie powiedział ze blachary

- Bartolomeo
-
O kurde, mowicie, ze laski leca? To jade na miasto zaraz
U mnie miejsca w kabinie jest duzo (Double Cab) to jedna gruba obok i 3 szczuplejsze wejda dosc komfortowo... A na pake to i Gruba Berta wejdzie...
A Panowie, jaki tunning mam poczynic, bo mnie sie udalo na autostradzie (z gorki!) tylko 130km/h wyciagnac?

U mnie miejsca w kabinie jest duzo (Double Cab) to jedna gruba obok i 3 szczuplejsze wejda dosc komfortowo... A na pake to i Gruba Berta wejdzie...
A Panowie, jaki tunning mam poczynic, bo mnie sie udalo na autostradzie (z gorki!) tylko 130km/h wyciagnac?

- Bartolomeo
-
a co do spalania - to mam bardziej optymistyczne wiesci: miasto i autostrada z maks. predkoscia - 11l, trasa (po zadupiach, duzo ograniczen ze srednia tak ok 70-80km/h) - niecale 9l, krete drogi gorskie (Dolomity wloskie) ponad 12l.

mozesz napisac co robiles zeby te 33 cale weszly?Francek pisze: Teraz po lifcie 3cala i 33 BFG MT jak czasami mi się uda 120 zrobić to jest git![]()
na drazkach do polowy i lift budy czy cos jeszcze innego?
mnie na 31 calowych ATkach spalal 10-12 (jazda do 110km/h) przed remontem silnikaFrancek pisze: Spala 12 trasa/ 16 miasteczko jak spokojnie .Jak podłoga to i pod 18 potrafi podejść![]()
po remoncie - dam znac po weekendzie

[/quote]
Szczerze to szukam auta by zgrzeszyć VAT-owo. Sztuka która mnie zainteresowała jest z 99roku. W teren nie będę przerabiał choć pewnie MT-ka założę
Czy silnik 2,5TD miał jakieś istotne zmiany od 1985 roku ? Jak jest z zawieszeniem ? Słyszałem, że jest duży problem z częściami do niego ? Jakie ceny części eksploatacyjnych ?

- Bartolomeo
-
ee... to ja myslalem, ze sie tych 16l przestraszysz...no i ciekawie piszecie o spalaniu. Pewnie zależy to od stanu technicznego i opony. W tym momencie przemieszczam się Grandem V8 i co tankowanie to wychodzi 28l/100km.

Poki co wymienialem tylko filtr paliwa, filtr powietrza, klocki hamulcowe. Cen dokladnie nie pamietam ale nie bylo problemu z dostepnoscia a cena zadnego z tych elementow nie przekroczyla jakis 100zl.Słyszałem, że jest duży problem z częściami do niego ? Jakie ceny części eksploatacyjnych ?
Ja mam silnik o symbolu 4D56 TD, z tego co wiem to byl montowany jeszcze w kilku innych Miskach (Pajero, Shogun, chyba L100 i L300) wiec czesci nie powinno specjalnie brakowac. Ew. moze byc problem zeby wykminic ze cos pasuje z innego samochodu.
Oryginalne czesci w serwisie Mitsu sa masakrycznie drogie - np. za migacz przedni chcieli zlodzieje ok. 500zl (na szczescie sobie sam posklejalem

Cena tlumika tez mnie zabili (nie pamietam juz kwoty, widocznie moj organizm w odruchu obronnym wymazal to z pamieci), ale zawsze mozna pokombinowac cos nieorginalnego.
Generalnie to serwisu Mitsu nie polecam (przynajmniej w Gorzowie Wlkp., z innymi sie nie zetknalem) - jak moj ojciec pojechal zeby poogladali silnik i turbine to podobno przez dobre 20 minut kombinowali jak podlaczyc go do komputera diagnostycznego po czym stwierdzili, ze przeciez w tym samochodzie nie ma komputera!

- Bartolomeo
-
na luzie (800obr) to jak traktor, az mi galka zmiany biegow lata, ale mozliwe ze to kwestia wybitych poduszek pod silnikiem albo cos w tym stylu.W sumie to jak on pracuje ? Jak traktor ? Czy japońska kulturka ?
Przy 2000 pracuje slicznie i po japonsku

Aczkolwiek po V8 to mozesz miec ciezkie chwile zanim sie przyzwyczaisz...

Tą puszką 170 to chyba z Góry Św.Anny na A4 wycisnąłeś ale tam każde auto tyle polecidark_zdzich pisze: ale pamiętaj ze jest dość cięzko go rozpędzić

Tam Astrą 1.4 90KM jechałem 210

Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21
Rzeźba bracie pancerna to jest.mozesz napisac co robiles zeby te 33 cale weszly?
na drazkach do polowy i lift budy czy cos jeszcze innego?
Trza wstawiać dystanse podwyższające pakę i kabinę, wycinanie błotników, dorabianie gumek bo 33 wystają poza obrys, przedłużenie wszystkich przewodów itp itd

Generalnie to bez sensu. Mądry Polak po szkodzie.
W Mitsu L-200 moim zdaniem aby fajnie posuwał w lajtowym terenie wystarczy dobry MT-ek 31/10,5/15, avm zamiast tego automatycznego badziewia i snorkelek.
Ponadto dobry zderzaczek i wyciągarka. I tyle
Wersja dla bogatych
5* MT = 3000 zł
Snorkelek 1800 zł
Warn 5600zł
AVM 800 zł
Zderzak z płytą 3500 zł

Wersja dla średnio zamożnych
5* MT ( nalewka Hercules lub inna ) 1200 zł
Snorkelel ( podróbka ) 600 zł
T-max 11000 Ew. Chermol ma dobrą cenę 2800??
Zderzak. Porządna rzeźba u dobrego speca około 1200 zł
AVM bez zmian

I tyle i w teren i na laski i do roboty i w ogóle będzie git

Pzdr
Higway to hell
- Bartolomeo
-
Jako, zem laikonik ofroldowy, prosze o wybaczenie za glupie pytania:
1. co to jest AVM?
2. co znaczy 'nalewka Hercules' odnosnie opon MT?
3. rozumiem ze "Porządna rzeźba u dobrego speca" to znaczy dobra konstrukcja u fachowca - moje pytanie: jakiego typu rzemieslnika/warsztat mozna zatrudnic do skonstruowania zderzaka? Ktos ma jakies plany moze?
1. co to jest AVM?
2. co znaczy 'nalewka Hercules' odnosnie opon MT?
3. rozumiem ze "Porządna rzeźba u dobrego speca" to znaczy dobra konstrukcja u fachowca - moje pytanie: jakiego typu rzemieslnika/warsztat mozna zatrudnic do skonstruowania zderzaka? Ktos ma jakies plany moze?

- dark_zdzich
dokładnietechmark pisze: Tą puszką 170 to chyba z Góry Św.Anny na A4 wycisnąłeś ale tam każde auto tyle poleci
Tam Astrą 1.4 90KM jechałem 210

dzisiaj jechałem do wrocławia i próbowałem znowu i tylko 160
prawie dotknoł i ani ićka więcej i kosztowało mnie to jakieś 13 l /100
- dark_zdzich
- dark_zdzich
moim zdaniem mój pracuje jak marzenieżeber pisze:no i ciekawie piszecie o spalaniu. Pewnie zależy to od stanu technicznego i opony. W tym momencie przemieszczam się Grandem V8 i co tankowanie to wychodzi 28l/100km. Nie wiem czy wytrzymam tylko grzechot silnika na gnojówkę. W sumie to jak on pracuje ? Jak traktor ? Czy japońska kulturka ?

lubie jego dzwięk ale to jest 2001 rocznik i ja bardzo lubie swojego miśka

nie wiem jak sie silniki różniły do 99 a;e wiem ze od 98-2001 to były te same dokładnie a powyzej 2001 juz sie różniły doszedł sterownik silnika

- Bartolomeo
-