Osłona reduktora
Moderator: Kosiarz
Osłona reduktora
Macie moze jakis konkretny patent na oslone reduktora
Po kazdym konkretnym przejezdzdie , przykleja mi sie do reduktora (wypracowany material) i rezonans w kabinie jak w ruskim czolgu.

-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
- Ml_Kruszka18
-
- jestem tu nowy...
ale oryginalna jest z blachy 2x3mm. Mam obecnie dwie takie osłony, jedną oryginalną, drugądostałem wraz z nabytym szmelcem zamiennym. Kiedyś po kazdym terenie zdejmowałem i klepałem osłonę, ale jakiśczas temu moj mechanik poszedł na łatwiznę i zaproponował mi zestaw naprawczy w postaci łomigłówki i odpowiednio dobranego klicka. Wsadza się to odpowiednio między osłonę, reduktor i ramę bez podnoszenia samochodu. staje na końcu łomigłówki i osłona jużnie dobija do reduktora do kolejnej wkleji w terenie.
krótkie kanciaste Pajero 2,5TD -było, ale się skończyło
-
- jestem tu nowy...
- Jomy
- jestem tu nowy...
Witam ja mam u siebie osłone zrobioną z blachy czarnej ryflowanej grubosc 5 albo 6 mm. Powiecie za gruba???? ale wystajace pienki albo klękają albo sie na nich wieszam a blacha nic jak była prosta tak jest dalej. acha mam tez taką samą blache z przodu pod kątem od drązka do zderzaka przez co drązek, "most" itp pod spodem są zabezpieczone na amen
Ekipa 4x4 Karkonosze
Misiu 2.6 L na simexas
Misiu 2.6 L na simexas
a reduktor juz robiJomy pisze:Witam ja mam u siebie osłone zrobioną z blachy czarnej ryflowanej grubosc 5 albo 6 mm. Powiecie za gruba???? ale wystajace pienki albo klękają albo sie na nich wieszam a blacha nic jak była prosta tak jest dalej. acha mam tez taką samą blache z przodu pod kątem od drązka do zderzaka przez co drązek, "most" itp pod spodem są zabezpieczone na amen

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- Jomy
- jestem tu nowy...
Witaj Bartek
To chyba nie reduktor u mnie puka. Juz miałem go ściągać bo przestał ciągnac przód. Ale przypadkowo wjechałem do wujka na pole i o mało nie rozwaliłem mu sracza jak sie zakopałem, mówie lipa nie wyjade bo przód nie ciągnie a na tyle samym nie dam rady, no i próbuje tylko na tyle ,nic, a mówie spróbuje : załączam reduktor iiiiii zadziałał!!!! przód wyjezdzam z hasioka???!! zagadka: co to puka??? napewno nie jest to łańcuch bo gdy przód przestał ciągnąć to nic nie stukało a jak "sie naprawił" to znowu wali!! no ale chyba łancuszek by sie nie urwał a następnie nękany wyrzutami sumienia sam sie naprawił. Ostatnio słyszałem opinie że może to być sprzęgiełko, bo ja mam automaty a one sie psujom podobno bardzo chetnie. Zobacze to w sobote bo sie umówiłem z " mechanikiem na naprawe "
To chyba nie reduktor u mnie puka. Juz miałem go ściągać bo przestał ciągnac przód. Ale przypadkowo wjechałem do wujka na pole i o mało nie rozwaliłem mu sracza jak sie zakopałem, mówie lipa nie wyjade bo przód nie ciągnie a na tyle samym nie dam rady, no i próbuje tylko na tyle ,nic, a mówie spróbuje : załączam reduktor iiiiii zadziałał!!!! przód wyjezdzam z hasioka???!! zagadka: co to puka??? napewno nie jest to łańcuch bo gdy przód przestał ciągnąć to nic nie stukało a jak "sie naprawił" to znowu wali!! no ale chyba łancuszek by sie nie urwał a następnie nękany wyrzutami sumienia sam sie naprawił. Ostatnio słyszałem opinie że może to być sprzęgiełko, bo ja mam automaty a one sie psujom podobno bardzo chetnie. Zobacze to w sobote bo sie umówiłem z " mechanikiem na naprawe "
Ekipa 4x4 Karkonosze
Misiu 2.6 L na simexas
Misiu 2.6 L na simexas
- skipper
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
I jak z ta oslona? bo sam sie przymierzam 
Blache mam ale zastanawiam sie jak (do czego) to przykrecic (co prawda jeszcze nie wycieta i nie pogieta). Wiercenie otworow w ramie to chyba nie najlepszy pomysl. Trzeba poszukac ktore z istniejacych moznaby wykorzystac.
Ktos cos zrobil? Czy nadal pomysl w fazie projektow ?

Blache mam ale zastanawiam sie jak (do czego) to przykrecic (co prawda jeszcze nie wycieta i nie pogieta). Wiercenie otworow w ramie to chyba nie najlepszy pomysl. Trzeba poszukac ktore z istniejacych moznaby wykorzystac.
Ktos cos zrobil? Czy nadal pomysl w fazie projektow ?

Skipper
Ufok (Vitara X90), bye bye Disco TD5, bye bye Pajero 3.0 V6
Ufok (Vitara X90), bye bye Disco TD5, bye bye Pajero 3.0 V6