Osłona reduktora

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
1darek1

Osłona reduktora

Post autor: 1darek1 » czw paź 06, 2005 5:34 pm

Macie moze jakis konkretny patent na oslone reduktora ?? Po kazdym konkretnym przejezdzdie , przykleja mi sie do reduktora (wypracowany material) i rezonans w kabinie jak w ruskim czolgu.

JAKUB PAJERO 2,5TD
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: JAKUB PAJERO 2,5TD » czw paź 06, 2005 6:01 pm

W moim mam to samo i planuję zrobić osłonę z grubej blachy i zamocować ją do poprzecznych belek pod skrzynią.

Awatar użytkownika
1darek1

Post autor: 1darek1 » czw paź 06, 2005 6:07 pm

jaka grubosc bachy zastasujesz ?? bedziesz spawal do starej oslony ??

Awatar użytkownika
misiu

Post autor: misiu » czw paź 06, 2005 6:08 pm

ja niebawem bede montowal blache alu 5-6mm na sruby
suczę...robi się
gg: 1658948
plock4x4.pl

JAKUB PAJERO 2,5TD
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: JAKUB PAJERO 2,5TD » pt paź 07, 2005 7:45 am

Stalowa blacha 5mm. Może uda mi się ją zamocować między belkami pod skrzynią.

Awatar użytkownika
Ml_Kruszka18

Post autor: Ml_Kruszka18 » pt paź 07, 2005 2:46 pm

jest jeszcze opcja zeby wywalic reduktor :)21 :lol:
4x4 Full Gass Kaszuby
była 300 Potęga Diesla :) teraz obserwator

JAKUB PAJERO 2,5TD
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: JAKUB PAJERO 2,5TD » sob paź 08, 2005 1:24 pm

Najprostrzym rozwiązaniem jest wzmocnić oryginalną. Należałoby wyprostować ją i micowania na przedniej belce, a potem wzmocnić boki blachą 2mm i utworzy się wtedy mocny, przestrzenny element.

Awatar użytkownika
byczy

Kontaktowanie:

Post autor: byczy » pn paź 10, 2005 10:45 am

ale oryginalna jest z blachy 2x3mm. Mam obecnie dwie takie osłony, jedną oryginalną, drugądostałem wraz z nabytym szmelcem zamiennym. Kiedyś po kazdym terenie zdejmowałem i klepałem osłonę, ale jakiśczas temu moj mechanik poszedł na łatwiznę i zaproponował mi zestaw naprawczy w postaci łomigłówki i odpowiednio dobranego klicka. Wsadza się to odpowiednio między osłonę, reduktor i ramę bez podnoszenia samochodu. staje na końcu łomigłówki i osłona jużnie dobija do reduktora do kolejnej wkleji w terenie.
krótkie kanciaste Pajero 2,5TD -było, ale się skończyło

JAKUB PAJERO 2,5TD
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: JAKUB PAJERO 2,5TD » wt paź 11, 2005 7:45 am

Nie zdajesz sobie sprawy z tego, jak mocny będzie element przestrzenny. Będzie to dużo mocniejsze od blachy pod zderzakiem, która osłania drążek stabilizatora. Moja blacha z przodu przeżywa ciężkie chwile i nieznacznie się tylko odkrztałciła. Jak wykonam ją u siebie to prześle fotkę.

Awatar użytkownika
Jomy
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Jomy » wt paź 11, 2005 1:30 pm

Witam ja mam u siebie osłone zrobioną z blachy czarnej ryflowanej grubosc 5 albo 6 mm. Powiecie za gruba???? ale wystajace pienki albo klękają albo sie na nich wieszam a blacha nic jak była prosta tak jest dalej. acha mam tez taką samą blache z przodu pod kątem od drązka do zderzaka przez co drązek, "most" itp pod spodem są zabezpieczone na amen
Ekipa 4x4 Karkonosze
Misiu 2.6 L na simexas

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » wt paź 11, 2005 8:26 pm

Jomy pisze:Witam ja mam u siebie osłone zrobioną z blachy czarnej ryflowanej grubosc 5 albo 6 mm. Powiecie za gruba???? ale wystajace pienki albo klękają albo sie na nich wieszam a blacha nic jak była prosta tak jest dalej. acha mam tez taką samą blache z przodu pod kątem od drązka do zderzaka przez co drązek, "most" itp pod spodem są zabezpieczone na amen
a reduktor juz robi :)21 ??
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
Jomy
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Jomy » czw paź 13, 2005 11:13 am

Witaj Bartek
To chyba nie reduktor u mnie puka. Juz miałem go ściągać bo przestał ciągnac przód. Ale przypadkowo wjechałem do wujka na pole i o mało nie rozwaliłem mu sracza jak sie zakopałem, mówie lipa nie wyjade bo przód nie ciągnie a na tyle samym nie dam rady, no i próbuje tylko na tyle ,nic, a mówie spróbuje : załączam reduktor iiiiii zadziałał!!!! przód wyjezdzam z hasioka???!! zagadka: co to puka??? napewno nie jest to łańcuch bo gdy przód przestał ciągnąć to nic nie stukało a jak "sie naprawił" to znowu wali!! no ale chyba łancuszek by sie nie urwał a następnie nękany wyrzutami sumienia sam sie naprawił. Ostatnio słyszałem opinie że może to być sprzęgiełko, bo ja mam automaty a one sie psujom podobno bardzo chetnie. Zobacze to w sobote bo sie umówiłem z " mechanikiem na naprawe "
Ekipa 4x4 Karkonosze
Misiu 2.6 L na simexas

Awatar użytkownika
skipper
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: skipper » pn lis 07, 2005 11:22 am

I jak z ta oslona? bo sam sie przymierzam :)
Blache mam ale zastanawiam sie jak (do czego) to przykrecic (co prawda jeszcze nie wycieta i nie pogieta). Wiercenie otworow w ramie to chyba nie najlepszy pomysl. Trzeba poszukac ktore z istniejacych moznaby wykorzystac.
Ktos cos zrobil? Czy nadal pomysl w fazie projektow ? :)
Skipper
Ufok (Vitara X90), bye bye Disco TD5, bye bye Pajero 3.0 V6

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”