Wybija reduktor na luz przy wbijaniu wstecznego (!?)

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Gołąb
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Wybija reduktor na luz przy wbijaniu wstecznego (!?)

Post autor: Gołąb » czw gru 29, 2005 3:28 pm

Witam wszystkich, jestem od niedawna posiadaczem longa 2.3 TD pierwszej generacji i zauważyłem problem - podczas wrzucania wstecznego przy przełożeniu 4L wybija reduktor na luz i odwrotnie - jak mam wbity wsteczny i wbije 4L to wybija z wstecznego na luz. To samo tyczy sie też biegu czwartego. Reszta biegów bez zarzutu. Dzieje się tak niezależnie od tego, czy silnik pracuje, czy nie. Może komuś zdarzyło się coś podobnego i poradzi jak z tego wyjść? Pewnie skończy się na wypruciu skrzyni z reduktorem ale zawsze lepiej spytać.
Pajero Long 2.3 TD

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Re: Wybija reduktor na luz przy wbijaniu wstecznego (!?)

Post autor: LR_Olek » czw gru 29, 2005 3:49 pm

Gołąb pisze:Może komuś zdarzyło się coś podobnego i poradzi jak z tego wyjść? Pewnie skończy się na wypruciu skrzyni z reduktorem ale zawsze lepiej spytać.
Nie ma mozliwosci naprawy ani nawet diagnozy konkretnej skrzyni ani reduktora bez podstawowej operacji....wyjecia z auta. :)23

Awatar użytkownika
Gołąb
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Wybija reduktor na luz przy wbijaniu wstecznego (!?)

Post autor: Gołąb » czw gru 29, 2005 3:56 pm

LR_Olek pisze:
Gołąb pisze:Może komuś zdarzyło się coś podobnego i poradzi jak z tego wyjść? Pewnie skończy się na wypruciu skrzyni z reduktorem ale zawsze lepiej spytać.
Nie ma mozliwosci naprawy ani nawet diagnozy konkretnej skrzyni ani reduktora bez podstawowej operacji....wyjecia z auta. :)23
Przy zblokowanym reduktorze w SJ udało się wywiedzieć przez neta i bez prucia się obyło. Pomógł śrubokręt...:-), więc jednak możliwość jest. Łatwiej zapytać niż od razu pruć flaki :-)
Pajero Long 2.3 TD

Awatar użytkownika
bojach
Kontaktowanie:

Post autor: bojach » czw gru 29, 2005 11:35 pm

zobacz sworznie na popychaczach od dzwigni , przwdopodobnie sie wysunął , możesz to sprawdzic zdejmujac osłonę z lewarkami od góry :)2
pozdrawiam Marek
offpoje team

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”