Wybija reduktor na luz przy wbijaniu wstecznego (!?)
Moderator: Kosiarz
- Gołąb
- jestem tu nowy...
Wybija reduktor na luz przy wbijaniu wstecznego (!?)
Witam wszystkich, jestem od niedawna posiadaczem longa 2.3 TD pierwszej generacji i zauważyłem problem - podczas wrzucania wstecznego przy przełożeniu 4L wybija reduktor na luz i odwrotnie - jak mam wbity wsteczny i wbije 4L to wybija z wstecznego na luz. To samo tyczy sie też biegu czwartego. Reszta biegów bez zarzutu. Dzieje się tak niezależnie od tego, czy silnik pracuje, czy nie. Może komuś zdarzyło się coś podobnego i poradzi jak z tego wyjść? Pewnie skończy się na wypruciu skrzyni z reduktorem ale zawsze lepiej spytać.
Pajero Long 2.3 TD
Re: Wybija reduktor na luz przy wbijaniu wstecznego (!?)
Nie ma mozliwosci naprawy ani nawet diagnozy konkretnej skrzyni ani reduktora bez podstawowej operacji....wyjecia z auta.Gołąb pisze:Może komuś zdarzyło się coś podobnego i poradzi jak z tego wyjść? Pewnie skończy się na wypruciu skrzyni z reduktorem ale zawsze lepiej spytać.

- Gołąb
- jestem tu nowy...
Re: Wybija reduktor na luz przy wbijaniu wstecznego (!?)
Przy zblokowanym reduktorze w SJ udało się wywiedzieć przez neta i bez prucia się obyło. Pomógł śrubokręt...LR_Olek pisze:Nie ma mozliwosci naprawy ani nawet diagnozy konkretnej skrzyni ani reduktora bez podstawowej operacji....wyjecia z auta.Gołąb pisze:Może komuś zdarzyło się coś podobnego i poradzi jak z tego wyjść? Pewnie skończy się na wypruciu skrzyni z reduktorem ale zawsze lepiej spytać.

Pajero Long 2.3 TD