Całkiem nowy

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Krzysztof Halemba
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Całkiem nowy

Post autor: Krzysztof Halemba » pt mar 17, 2006 7:55 am

Witam wszystkich forumowiczów a przed posiadaczami miśków kłaniam się nisko. Od początku czytam forum ale jako szczęśliwy posiadacz nowego L200 czas tu wreszczie być. Przed L200 używałem własnoręcznie złożonego z części UAZa ale po osięgnieciu 70 czułem się w nim jak Gagarin w pierwszym locie więc czas było zmienić. :D
gastronauta

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » pt mar 17, 2006 8:11 am

witaj witaj ....

Mam takie pytanie do kolegów - coraz więcej nowych :wink: sie pojawia w dziale Mitsubishi przybywa stron ale pozbawionych techn. zagadaniem czyli coraz trudniej coś znaleźć .... witających si dziś jest juz 2 tak wiec uważam że temat wart przedyskutowania

Proponuje zrobić temat PRZYKLEJONY - Nowy szczęśliwy użytkownik Mitsubishi – tutaj się witamy
co wy na To ??
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
Gęsior

Post autor: Gęsior » pt mar 17, 2006 8:14 am

Całkiem niezły pomysł...
gg: 9637404

Awatar użytkownika
Galik

Post autor: Galik » pt mar 17, 2006 8:26 am

WItamy, witamy :)
ale zapytam tak z ciekawosci "nowego" l200 tzn. ten stary model (ten ktory niedlugo bedzie mial nastepce-juz ma w zasadzie) tylko fabrycznie nowy tak??
pozdrawiam

Krzysztof Halemba
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Całkiem nowy

Post autor: Krzysztof Halemba » pt mar 17, 2006 8:27 am

Proszę się nie gniewać, że się witamy zamiast o technice na tym forum, no jakoś wypada zacząć. Zresztą widzę problem niejakiego upośledzenia miśków, wszędzie części, manuale, używki, porady, hnow-how itp dla Nissana i Toyoty a dla nas niewiele. Ale skoro nas więcej to jakos wespół wzespół do techniki dojdziem.
gastronauta

Krzysztof Halemba
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Całkiem nowy

Post autor: Krzysztof Halemba » pt mar 17, 2006 8:42 am

A tak, winienem wyjaśnienie: nowy L200 z salonu, zakup 10.05, wersja najtańsza invite. silnik 115 Km td norma eur3 tzn jak padnie elektronika to pono tylko osłabnie ale pojedzie. auto całkiem gołe nawet poduszek niema zciągnięte przez dilera w atarkcyjnej cenie ( lepszej niż goły Pick up nissana) z Wilna, podobno to wersja robiona dla fińskich leśników. Wyposażenie: pełna blokada tylnego mostu, 2 akumulatory, podgrzewany filtr paliwa, ABS i tyle. alternator 80A. Reduktor 1,98/1 całkiem najprostszy wg instrukcji trzeba stanąć aby włączyć 4x4 aczkolwiek na śniegu przy spokojnym manewowaniu dźwignią i małej prędkości włącza się 4x4 dość łatwo i bez zgrzytów. Koła AT 205/80 16. V max podobno 152 km/h nie testowałem bo był nie dotarty a potem trochę ślisko było. Pomimo Ateków w śniegu radzi sobie doskonale, Jeżeli ktoś z Miśkowego forumu chce zobaczyć, chętnie pokaże, w tygodniu w Katowicach, weekend Tychy latem Krosno.
gastronauta

Awatar użytkownika
Eskapada

Re: Całkiem nowy

Post autor: Eskapada » pt mar 17, 2006 8:46 am

Krzysztof Halemba pisze:Proszę się nie gniewać, że się witamy zamiast o....

Krzysztofie nikt sie nie gniewa i bardzo dobrze że sie witasz, miło jest jak każdy nowy użytkownik sie nam przedstawi i tak powinno być. Ja się głośno zastanawiam czy nie zrobić odrębnego tematu, zaoszczędzi to pracy moderatorom którzy pod koniec roku robią czystki w zasobach forum i muszą te wątki z nastoma odpowiedziami czytać i podejmować decyzje czy usuwać czy może jest tam coś godnego uwagi na potomnych …

Taki nowy temat do nowych będzie miał szanse istnieć kilka lata na forum a takie jak Twój czy inne pójdą do nieba dla bitów :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
Galik

Post autor: Galik » pt mar 17, 2006 8:49 am

Krzysztof Halemba pisze:A tak, winienem wyjaśnienie: nowy L200 z salonu, zakup 10.05, wersja najtańsza invite. silnik 115 Km td norma eur3 tzn jak padnie elektronika to pono tylko osłabnie ale pojedzie. auto całkiem gołe nawet poduszek niema zciągnięte przez dilera w atarkcyjnej cenie ( lepszej niż goły Pick up nissana) z Wilna, podobno to wersja robiona dla fińskich leśników. Wyposażenie: pełna blokada tylnego mostu, 2 akumulatory, podgrzewany filtr paliwa, ABS i tyle. alternator 80A. Reduktor 1,98/1 całkiem najprostszy wg instrukcji trzeba stanąć aby włączyć 4x4 aczkolwiek na śniegu przy spokojnym manewowaniu dźwignią i małej prędkości włącza się 4x4 dość łatwo i bez zgrzytów. Koła AT 205/80 16. V max podobno 152 km/h nie testowałem bo był nie dotarty a potem trochę ślisko było. Pomimo Ateków w śniegu radzi sobie doskonale, Jeżeli ktoś z Miśkowego forumu chce zobaczyć, chętnie pokaże, w tygodniu w Katowicach, weekend Tychy latem Krosno.
ja go ogladalem, fajne autko, przymierzalem sie z bratem do zakupu tego egzemplarza :)2 :)2 zycze, zeby Ci sluzyl przez wiele lat... mi sie taki misiek podoba bardzo :)2

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » pt mar 17, 2006 8:55 am

Krzysztof Halemba pisze:A tak, winienem wyjaśnienie: nowy L200 z salonu, zakup 10.05, wersja najtańsza invite. silnik 115 Km td norma eur3 tzn jak padnie elektronika to pono tylko osłabnie ale pojedzie. auto całkiem gołe nawet poduszek niema zciągnięte przez dilera w atarkcyjnej cenie ( lepszej niż goły Pick up nissana) z Wilna, podobno to wersja robiona dla fińskich leśników. Wyposażenie: pełna blokada tylnego mostu, 2 akumulatory, podgrzewany filtr paliwa, ABS i tyle. alternator 80A. Reduktor 1,98/1 całkiem najprostszy wg instrukcji trzeba stanąć aby włączyć 4x4 aczkolwiek na śniegu przy spokojnym manewowaniu dźwignią i małej prędkości włącza się 4x4 dość łatwo i bez zgrzytów. Koła AT 205/80 16. V max podobno 152 km/h nie testowałem bo był nie dotarty a potem trochę ślisko było. Pomimo Ateków w śniegu radzi sobie doskonale, Jeżeli ktoś z Miśkowego forumu chce zobaczyć, chętnie pokaże, w tygodniu w Katowicach, weekend Tychy latem Krosno.
fantastyczna baza na zmote :)2 :)2 :)2 czytałem ze Mitsubishi Motor Poland za 70 pare tysięcy netto w prowadza na rynek taka wersje roboczą - tylko ta skrzynia :roll: ymm bez easy selecta - ymm długo długo bym sie zastanawiał czy kupić to auto baaardzo długo ...ale reszta szpeju w tym aucie jest GIT :)2
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
majcher

Post autor: majcher » pt mar 17, 2006 9:01 am

oj nie bądz taki wybredny Eskapada :wink:
pomysł z przyklejonym witam całkiem do rzeczy
i witam
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT

Awatar użytkownika
BooBoo

Post autor: BooBoo » pt mar 17, 2006 9:39 am

Witaj!. Grono użytkowników L200 widzę się powiększa.
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.

Awatar użytkownika
Pandora
Kontaktowanie:

Post autor: Pandora » pt mar 17, 2006 10:40 am

Witaj, możesz wkleić jakieś zdjęcie tego cuda?
WD21 2,7TD

tel 609204000
GG - 506386

Krzysztof Halemba
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Całkiem nowy

Post autor: Krzysztof Halemba » pt mar 17, 2006 11:36 am

Zrobię zdjęcia w przyszłym tygodniu bo ja człek starej daty i mam całkiem starego mechanicznego nikkona, to troszkę mi zejdzie. Właśnie brak tej przeklętej po trzykroć elektroniki skłonił mnie do rzutu na taśmę i zakupu L200 w starej wersji. Wiecie jak mnie to cieszy gdy otwieram maskę a tam wszystko widoczne, dostępne, drutów nie za dużo, olej klasycznie bagnecikiem....Jak się w mojej starej dryndzie pieprzyły te zas.. kompy od silnika, od Bóg jeden jeszcze wie czego piprzyły co trzy miesiące tom stanie desperacji był gotów golfa jedynkę kupować.
gastronauta

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » pt mar 17, 2006 12:32 pm

@ Krzysztof Halemba zdrowe podejscie do terenowek choć nie do końca takie prawdziwe ..w 16 letnim np Pajero I V6 3.0 predzej wybuchnie manulana mechaniczna skrzynia biegow niz komputer od wtrsyku :wink:

Generalnie auto masz GIT wersja very GIT i jest to prawdziwy wół roboczy a nie szpanerski dupowóz z chromowanymi rurkami 8)
GSM 501 44 66 33

Krzysztof Halemba
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Całkiem nowy

Post autor: Krzysztof Halemba » pt mar 17, 2006 12:44 pm

Sama prawda z ust Pana Eskapady płynie. Tak to właśnie jest, że te stare ciągle żyją a te nowe o dużej skali integracji umierają szybko i boleśnie dla właścicieli. Pomnę, że dawno już temu Pan z Land Serwisu powiadał, że leży u nich sporo komputerów sterujących wtryskiem z V8 umarłych z niewyjaśnionych przyczyn. A mechanika jak umiera to przynajmniej widać na co a i odgłosy przed zgonem wydaje co by dobrego swego pana ostrzec.
gastronauta

Awatar użytkownika
Kiełbasa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Kiełbasa » pt mar 17, 2006 1:15 pm

Gratuluję zakupu.
już wiem kto będzie mnie mógł holowac z Katowic i Krosna :D :D :D

Awatar użytkownika
dark_zdzich

Post autor: dark_zdzich » pt mar 17, 2006 1:30 pm

Krzysztof Halemba pisze:Zrobię zdjęcia w przyszłym tygodniu bo ja człek starej daty i mam całkiem starego mechanicznego nikkona, to troszkę mi zejdzie. Właśnie brak tej przeklętej po trzykroć elektroniki skłonił mnie do rzutu na taśmę i zakupu L200 w starej wersji. Wiecie jak mnie to cieszy gdy otwieram maskę a tam wszystko widoczne, dostępne, drutów nie za dużo, olej klasycznie bagnecikiem....Jak się w mojej starej dryndzie pieprzyły te zas.. kompy od silnika, od Bóg jeden jeszcze wie czego piprzyły co trzy miesiące tom stanie desperacji był gotów golfa jedynkę kupować.
dobrze gada , dać mu wódki :)2
ja też mam mechaniczną minolte i jej nie zmienie , a te wszystkie psiaki cyfrakie z czasem reakci , samochód przejechał, minoł i odjechał PSTRYK!! możecie wiecie gdzie :)21 :)21
Pain is temporary, pride is forever

Krzysztof Halemba
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Całkiem nowy

Post autor: Krzysztof Halemba » pt mar 17, 2006 2:32 pm

Dziękuję za życzenia, a co do holowania to nie życzę nikomu ale każdemu 4x4 chętnie pomogę, zwłaszcza miśkowemu użytkownikowi/iczce, gdyż albolobowiem wobec miażdżącej a niczem nie uzasadnionej przewagi nissan/toyota tylko wzajemna miśkowa solidarność pozwoli na dalszy, sercu miły rozwój miśkologii stosowanej.
gastronauta

Awatar użytkownika
majcher

Post autor: majcher » pt mar 17, 2006 3:46 pm

wot zakochal się
ciekawe kiedy bedzie miał pierwszy kryzys w "związku" :)21
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT

Krzysztof Halemba
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Całkiem nowy

Post autor: Krzysztof Halemba » sob mar 18, 2006 10:00 am

Ech jak się czyta forum to tu wszyscy zakochani, wiekszość daleko bardziej ode mnie a kryzysy muszą być bo inaczej człowiek niechciałby umierać :wink:
gastronauta

Awatar użytkownika
+ AND +

Post autor: + AND + » sob mar 18, 2006 11:28 am

Witam

zdrowe podejście do auta :)2 - mniej elektroniki , mniej

problemów :lol:

A miśkowa brać się musi razem trzymać :)2 :)2 :)2

Pozdro
Nissan GR - era motania
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego