Całkiem nowy
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
Całkiem nowy
Witam wszystkich forumowiczów a przed posiadaczami miśków kłaniam się nisko. Od początku czytam forum ale jako szczęśliwy posiadacz nowego L200 czas tu wreszczie być. Przed L200 używałem własnoręcznie złożonego z części UAZa ale po osięgnieciu 70 czułem się w nim jak Gagarin w pierwszym locie więc czas było zmienić. 

gastronauta
witaj witaj ....
Mam takie pytanie do kolegów - coraz więcej nowych
sie pojawia w dziale Mitsubishi przybywa stron ale pozbawionych techn. zagadaniem czyli coraz trudniej coś znaleźć .... witających si dziś jest juz 2 tak wiec uważam że temat wart przedyskutowania
Proponuje zrobić temat PRZYKLEJONY - Nowy szczęśliwy użytkownik Mitsubishi – tutaj się witamy
co wy na To
Mam takie pytanie do kolegów - coraz więcej nowych

Proponuje zrobić temat PRZYKLEJONY - Nowy szczęśliwy użytkownik Mitsubishi – tutaj się witamy
co wy na To

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
-
- jestem tu nowy...
Całkiem nowy
Proszę się nie gniewać, że się witamy zamiast o technice na tym forum, no jakoś wypada zacząć. Zresztą widzę problem niejakiego upośledzenia miśków, wszędzie części, manuale, używki, porady, hnow-how itp dla Nissana i Toyoty a dla nas niewiele. Ale skoro nas więcej to jakos wespół wzespół do techniki dojdziem.
gastronauta
-
- jestem tu nowy...
Całkiem nowy
A tak, winienem wyjaśnienie: nowy L200 z salonu, zakup 10.05, wersja najtańsza invite. silnik 115 Km td norma eur3 tzn jak padnie elektronika to pono tylko osłabnie ale pojedzie. auto całkiem gołe nawet poduszek niema zciągnięte przez dilera w atarkcyjnej cenie ( lepszej niż goły Pick up nissana) z Wilna, podobno to wersja robiona dla fińskich leśników. Wyposażenie: pełna blokada tylnego mostu, 2 akumulatory, podgrzewany filtr paliwa, ABS i tyle. alternator 80A. Reduktor 1,98/1 całkiem najprostszy wg instrukcji trzeba stanąć aby włączyć 4x4 aczkolwiek na śniegu przy spokojnym manewowaniu dźwignią i małej prędkości włącza się 4x4 dość łatwo i bez zgrzytów. Koła AT 205/80 16. V max podobno 152 km/h nie testowałem bo był nie dotarty a potem trochę ślisko było. Pomimo Ateków w śniegu radzi sobie doskonale, Jeżeli ktoś z Miśkowego forumu chce zobaczyć, chętnie pokaże, w tygodniu w Katowicach, weekend Tychy latem Krosno.
gastronauta
Re: Całkiem nowy
Krzysztof Halemba pisze:Proszę się nie gniewać, że się witamy zamiast o....
Krzysztofie nikt sie nie gniewa i bardzo dobrze że sie witasz, miło jest jak każdy nowy użytkownik sie nam przedstawi i tak powinno być. Ja się głośno zastanawiam czy nie zrobić odrębnego tematu, zaoszczędzi to pracy moderatorom którzy pod koniec roku robią czystki w zasobach forum i muszą te wątki z nastoma odpowiedziami czytać i podejmować decyzje czy usuwać czy może jest tam coś godnego uwagi na potomnych …
Taki nowy temat do nowych będzie miał szanse istnieć kilka lata na forum a takie jak Twój czy inne pójdą do nieba dla bitów

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
ja go ogladalem, fajne autko, przymierzalem sie z bratem do zakupu tego egzemplarzaKrzysztof Halemba pisze:A tak, winienem wyjaśnienie: nowy L200 z salonu, zakup 10.05, wersja najtańsza invite. silnik 115 Km td norma eur3 tzn jak padnie elektronika to pono tylko osłabnie ale pojedzie. auto całkiem gołe nawet poduszek niema zciągnięte przez dilera w atarkcyjnej cenie ( lepszej niż goły Pick up nissana) z Wilna, podobno to wersja robiona dla fińskich leśników. Wyposażenie: pełna blokada tylnego mostu, 2 akumulatory, podgrzewany filtr paliwa, ABS i tyle. alternator 80A. Reduktor 1,98/1 całkiem najprostszy wg instrukcji trzeba stanąć aby włączyć 4x4 aczkolwiek na śniegu przy spokojnym manewowaniu dźwignią i małej prędkości włącza się 4x4 dość łatwo i bez zgrzytów. Koła AT 205/80 16. V max podobno 152 km/h nie testowałem bo był nie dotarty a potem trochę ślisko było. Pomimo Ateków w śniegu radzi sobie doskonale, Jeżeli ktoś z Miśkowego forumu chce zobaczyć, chętnie pokaże, w tygodniu w Katowicach, weekend Tychy latem Krosno.

fantastyczna baza na zmoteKrzysztof Halemba pisze:A tak, winienem wyjaśnienie: nowy L200 z salonu, zakup 10.05, wersja najtańsza invite. silnik 115 Km td norma eur3 tzn jak padnie elektronika to pono tylko osłabnie ale pojedzie. auto całkiem gołe nawet poduszek niema zciągnięte przez dilera w atarkcyjnej cenie ( lepszej niż goły Pick up nissana) z Wilna, podobno to wersja robiona dla fińskich leśników. Wyposażenie: pełna blokada tylnego mostu, 2 akumulatory, podgrzewany filtr paliwa, ABS i tyle. alternator 80A. Reduktor 1,98/1 całkiem najprostszy wg instrukcji trzeba stanąć aby włączyć 4x4 aczkolwiek na śniegu przy spokojnym manewowaniu dźwignią i małej prędkości włącza się 4x4 dość łatwo i bez zgrzytów. Koła AT 205/80 16. V max podobno 152 km/h nie testowałem bo był nie dotarty a potem trochę ślisko było. Pomimo Ateków w śniegu radzi sobie doskonale, Jeżeli ktoś z Miśkowego forumu chce zobaczyć, chętnie pokaże, w tygodniu w Katowicach, weekend Tychy latem Krosno.

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
-
- jestem tu nowy...
Całkiem nowy
Zrobię zdjęcia w przyszłym tygodniu bo ja człek starej daty i mam całkiem starego mechanicznego nikkona, to troszkę mi zejdzie. Właśnie brak tej przeklętej po trzykroć elektroniki skłonił mnie do rzutu na taśmę i zakupu L200 w starej wersji. Wiecie jak mnie to cieszy gdy otwieram maskę a tam wszystko widoczne, dostępne, drutów nie za dużo, olej klasycznie bagnecikiem....Jak się w mojej starej dryndzie pieprzyły te zas.. kompy od silnika, od Bóg jeden jeszcze wie czego piprzyły co trzy miesiące tom stanie desperacji był gotów golfa jedynkę kupować.
gastronauta
@ Krzysztof Halemba zdrowe podejscie do terenowek choć nie do końca takie prawdziwe ..w 16 letnim np Pajero I V6 3.0 predzej wybuchnie manulana mechaniczna skrzynia biegow niz komputer od wtrsyku
Generalnie auto masz GIT wersja very GIT i jest to prawdziwy wół roboczy a nie szpanerski dupowóz z chromowanymi rurkami

Generalnie auto masz GIT wersja very GIT i jest to prawdziwy wół roboczy a nie szpanerski dupowóz z chromowanymi rurkami

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
-
- jestem tu nowy...
Całkiem nowy
Sama prawda z ust Pana Eskapady płynie. Tak to właśnie jest, że te stare ciągle żyją a te nowe o dużej skali integracji umierają szybko i boleśnie dla właścicieli. Pomnę, że dawno już temu Pan z Land Serwisu powiadał, że leży u nich sporo komputerów sterujących wtryskiem z V8 umarłych z niewyjaśnionych przyczyn. A mechanika jak umiera to przynajmniej widać na co a i odgłosy przed zgonem wydaje co by dobrego swego pana ostrzec.
gastronauta
- dark_zdzich
dobrze gada , dać mu wódkiKrzysztof Halemba pisze:Zrobię zdjęcia w przyszłym tygodniu bo ja człek starej daty i mam całkiem starego mechanicznego nikkona, to troszkę mi zejdzie. Właśnie brak tej przeklętej po trzykroć elektroniki skłonił mnie do rzutu na taśmę i zakupu L200 w starej wersji. Wiecie jak mnie to cieszy gdy otwieram maskę a tam wszystko widoczne, dostępne, drutów nie za dużo, olej klasycznie bagnecikiem....Jak się w mojej starej dryndzie pieprzyły te zas.. kompy od silnika, od Bóg jeden jeszcze wie czego piprzyły co trzy miesiące tom stanie desperacji był gotów golfa jedynkę kupować.

ja też mam mechaniczną minolte i jej nie zmienie , a te wszystkie psiaki cyfrakie z czasem reakci , samochód przejechał, minoł i odjechał PSTRYK!! możecie wiecie gdzie

Pain is temporary, pride is forever
-
- jestem tu nowy...
Całkiem nowy
Dziękuję za życzenia, a co do holowania to nie życzę nikomu ale każdemu 4x4 chętnie pomogę, zwłaszcza miśkowemu użytkownikowi/iczce, gdyż albolobowiem wobec miażdżącej a niczem nie uzasadnionej przewagi nissan/toyota tylko wzajemna miśkowa solidarność pozwoli na dalszy, sercu miły rozwój miśkologii stosowanej.
gastronauta
-
- jestem tu nowy...
Całkiem nowy
Ech jak się czyta forum to tu wszyscy zakochani, wiekszość daleko bardziej ode mnie a kryzysy muszą być bo inaczej człowiek niechciałby umierać 

gastronauta