Moderator: Kosiarz
Jaki olej miał przed wymianą i jaki jest przebieg?maatti pisze:Kurde nie pokoi mnie jeszcze że maszyna cieżko pali na zimnym albo jak ostygnie, a jak już odpali to właśnie leci obłok niebieski, możliwe jest to że kopci bo ma zły olej, bo jakiś tydzień temu zmieniałem oliwe i dostał 5W40 może to błąd ? Może 10W40 zapodać ? Wogóle wydaje mi się że nie ma mocy na trasie, tak jakoś mulasto się zbiera, nie wiem czy malucha bym wyprzedził, może coś z kontem wtrysku jest albo zapłon ma przestawiony albo same wtryski już mają dość ? Możliwa jest któraś opcja co podałem ?
przejscie na syntetyk nie jest wielkim błedem bo olej syntetyczny na głowe bije własciwosciami mineralny - błedem jest szybka zmiana z jednego na drugi polagająca na spuszczniu mineralnego i zalaniu syntetyku.goszen pisze:wymiana na syntetyk to wielki błąd. ja jak kiedyś zrobili mi to mechanicy to objawy były identyczne, musiałem wymienić silnike, niesety
właśnie to miałem na myśliEskapada pisze:przejscie na syntetyk nie jest wielkim błedem bo olej syntetyczny na głowe bije własciwosciami mineralny - błedem jest szybka zmiana z jednego na drugi polagająca na spuszczniu mineralnego i zalaniu syntetyku.goszen pisze:wymiana na syntetyk to wielki błąd. ja jak kiedyś zrobili mi to mechanicy to objawy były identyczne, musiałem wymienić silnike, niesety
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość