problem z zacinaniem się czwórki - pomocy bo już nie mogę
Moderator: Kosiarz
- Izabela
- jestem tu nowy...
problem z zacinaniem się czwórki - pomocy bo już nie mogę
Piszę, bo jestem na skraju wyczerpania nerwowego. Zacina mi się czwóreczka - pojeżdżę na niej, wrzucę na dwójkę, rozłączę przód - chcę znów 4x4 - i mogę zapomnieć. Wajcha staje gdzieś pomiędzy i mam napęd tylko na tył. Nie wyjeżdżam już z domu bez kompletu kluczy do odblokowywania dziadostwa, ale przecież to nie jest normalne. Spotkałam się z opiniami, że Miśki tak już mają. Proszę o Wasze doświadczenia. Jak można temu zaradzić ?
Misiek kanciak 2,3 TD
Misiek kanciak 2,3 TD
Kocham mojego Miśka, a co!
Na koncu lewarka ktory wchodzi w przesuwkę jest taki plastik, jak on sie wytrze ze starości albo nawet rozpadnie to tak się wlasnie dzieje.Izabela pisze:hehehe... nooo, jestem blondi ale bez przesady!pewnie, że jest. Wiesz, wystarczy wajchę pchnąć śrubokrętem , wskoczy w rowek i jest ok, do czasu...
LR Discovery 300tdi '96 - Sprzedany!
Re: problem z zacinaniem się czwórki - pomocy bo już nie mog
proponowalbym na poczatek zdjac pokrywe lewarkow , jako ze jest to jedyne miejsce gdzie skrzynia i reduktor sie spotykaja powinno sie tam szukac usterki ( czasami wysuwa sie bolec dzwigni ) :Izabela pisze:Piszę, bo jestem na skraju wyczerpania nerwowego. Zacina mi się czwóreczka - pojeżdżę na niej, wrzucę na dwójkę, rozłączę przód - chcę znów 4x4 - i mogę zapomnieć. Wajcha staje gdzieś pomiędzy i mam napęd tylko na tył. Nie wyjeżdżam już z domu bez kompletu kluczy do odblokowywania dziadostwa, ale przecież to nie jest normalne. Spotkałam się z opiniami, że Miśki tak już mają. Proszę o Wasze doświadczenia. Jak można temu zaradzić ?
Misiek kanciak 2,3 TD
A przy tym nie jest to operacja skomplikowana

a miski na pewno tak nie maja

pozdrawiam Marek
offpoje team
offpoje team
- Gołąb
- jestem tu nowy...
Kurcze - sciągałem już ale niestety przyczyny nie odnalazłem - u mnie wybija reduktor na luz przy wbijaniu czwórki lub wstecznego - wszystko na swoim miejscubojach pisze:proponowalbym na poczatek zdjac pokrywe lewarkow , jako ze jest to jedyne miejsce gdzie skrzynia i reduktor sie spotykaja powinno sie tam szukac usterki ( czasami wysuwa sie bolec dzwigni ) :Izabela pisze:Piszę, bo jestem na skraju wyczerpania nerwowego. Zacina mi się czwóreczka - pojeżdżę na niej, wrzucę na dwójkę, rozłączę przód - chcę znów 4x4 - i mogę zapomnieć. Wajcha staje gdzieś pomiędzy i mam napęd tylko na tył. Nie wyjeżdżam już z domu bez kompletu kluczy do odblokowywania dziadostwa, ale przecież to nie jest normalne. Spotkałam się z opiniami, że Miśki tak już mają. Proszę o Wasze doświadczenia. Jak można temu zaradzić ?
Misiek kanciak 2,3 TD
A przy tym nie jest to operacja skomplikowana![]()

No chyba że się nie dopatrzyłem ale jak na mój gust to feler trochę głębiej tkwi. Ciekawe, bo efekty podobne. Niestety ostatnio przez to sprzęgło trochę przypaliłem więc chyba czas na wyjęcie skrzyni....

Pajero Long 2.3 TD
- Gołąb
- jestem tu nowy...
Kurcze - sciągałem już ale niestety przyczyny nie odnalazłem - u mnie wybija reduktor na luz przy wbijaniu czwórki lub wstecznego - wszystko na swoim miejscubojach pisze:proponowalbym na poczatek zdjac pokrywe lewarkow , jako ze jest to jedyne miejsce gdzie skrzynia i reduktor sie spotykaja powinno sie tam szukac usterki ( czasami wysuwa sie bolec dzwigni ) :Izabela pisze:Piszę, bo jestem na skraju wyczerpania nerwowego. Zacina mi się czwóreczka - pojeżdżę na niej, wrzucę na dwójkę, rozłączę przód - chcę znów 4x4 - i mogę zapomnieć. Wajcha staje gdzieś pomiędzy i mam napęd tylko na tył. Nie wyjeżdżam już z domu bez kompletu kluczy do odblokowywania dziadostwa, ale przecież to nie jest normalne. Spotkałam się z opiniami, że Miśki tak już mają. Proszę o Wasze doświadczenia. Jak można temu zaradzić ?
Misiek kanciak 2,3 TD
A przy tym nie jest to operacja skomplikowana![]()

No chyba że się nie dopatrzyłem ale jak na mój gust to feler trochę głębiej tkwi. Ciekawe, bo efekty podobne. Niestety ostatnio przez to sprzęgło trochę przypaliłem więc chyba czas na wyjęcie skrzyni....

Pajero Long 2.3 TD
A poco jeździć na 4 z redukcjąGołąb pisze: Kurcze - sciągałem już ale niestety przyczyny nie odnalazłem - u mnie wybija reduktor na luz przy wbijaniu czwórki lub wstecznego - wszystko na swoim miejscu![]()

Ja raz z redukcją chciałem jechać po szosie tak jak normalnie to na piątce cos jęczeć zaczęło jakby jakieś potężne obroty miało. Nie jakoś strasznie ale dało się usłyszeć mimo pracującego silnika. Znaczy chyba nie ma co go tak testować...
gg: 9637404
- Gołąb
- jestem tu nowy...
Prawda ale chodzi o to, że cos jest nie tak skoro tak się dzieje. A przez to wybijanie z redukcji przy wbijaniu wstecznego ostatnio przypaliłem sprzegło jak wkleiłem bo musiałem na 4H go pomęczyć....Gęsior pisze:A poco jeździć na 4 z redukcjąGołąb pisze: Kurcze - sciągałem już ale niestety przyczyny nie odnalazłem - u mnie wybija reduktor na luz przy wbijaniu czwórki lub wstecznego - wszystko na swoim miejscu![]()
No chyba że się nie dopatrzyłem ale jak na mój gust to feler trochę głębiej tkwi. Ciekawe, bo efekty podobne. Niestety ostatnio przez to sprzęgło trochę przypaliłem więc chyba czas na wyjęcie skrzyni....Nie można po prostu na 2 ... Nie trzeba go katować
swoje lata już ma
Ja raz z redukcją chciałem jechać po szosie tak jak normalnie to na piątce cos jęczeć zaczęło jakby jakieś potężne obroty miało. Nie jakoś strasznie ale dało się usłyszeć mimo pracującego silnika. Znaczy chyba nie ma co
go tak testować...

Pajero Long 2.3 TD