Pajero 2,5 tdi małe "ale"

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

PUCY
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Pajero 2,5 tdi małe "ale"

Post autor: PUCY » wt maja 16, 2006 8:45 am

Witam wszystkich mam do kupienia sprowadzone pajero 93 rok długie. Wszystko lalka ładne silniczek ładnie pracuje, wnętrze zadbane, napędy sprawne, brak wycieków. Facet który mi chce go sprzedać jeździ nim od 1,5 m-ca na włoskich blachach i niby wszystko OK tylko że on leje w niego oranżadkę. Jest masa tematów na forum odnośnie tego paliwa ale z reguły temat ujęty dość żartobliwie. Kupować czy dać sobie spokój nie chciałbym zaczynać zaraz od remontu silnika. Czy jest możliwe że coś się stało?

Awatar użytkownika
Królik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Królik » wt maja 16, 2006 8:58 am

Czesc tez jestem nowy w temacie i mialem mieszane uczucia lejac pierwszy raz do Miska Moje pierwsze paliwo 'Z BIEDRONKI " :wink: albo oranzadke . Pomimo obaw miesiac juz jezdze,a jezdze duzo, i oprocz zaoszczedzonych pieniedzy :)2 niczego dziwnego nie zaobserwowalem Wpisz sobie w lupke rzepakowy albo opalowy i Poczytaj. W calej tej filozofii o szkodliwosci paliw chodzi jedynie o akcyze ktora zamiast na drogi trafia szlag wie gdzie a to strata dla naszych ELYT POLYTYCZNYCH ogromna.Nie zastanawia Cie dlaczego ludzie , przynajmniej w mojej okolicy masowo czychaja na promocje rzepakowego w sklepach ?? No chyba ze cale moje osiedle stalo sie nagle smakoszem frytek :wink: Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » wt maja 16, 2006 9:06 am

@ Królik cos ty wyalienowany do kolegi eskapady masz 18 km a ja nawet nie wiem który padalec w dzierzoniowie jest Twój :)21

nalepy forumowej niemasz :wink:
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
byczy

Kontaktowanie:

Post autor: byczy » wt maja 16, 2006 9:30 am

Common raila to Ty w tym żuczku raczej nie uświadczysz, więc tylko nasikanie do baku mogłoby mu zaszkodzić, ale też niespecjalnie, bo po to jest filtr paliwa z odstojnikiem wody, by nawet takie cudaczności wyłapać. Ja mam złe doświadczenia z dawnymi prywaciarskimi stacjami typu "no name" i Rafinerią Gdańsk. Bo po prywaciarskim paliwie nie chciał ciągnąć (po nalaniu czegoś lepszego zawsze wracał do normy), a na Rafinerii do 70 l zbiornika udawało mi się nalać nawet 81 l (widać gdański litr jest mniejszy od powszechnie przyjetego)
krótkie kanciaste Pajero 2,5TD -było, ale się skończyło

Awatar użytkownika
Królik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Królik » wt maja 16, 2006 9:39 am

Zaraz wyalienowany :wink: dostalem zadyszki w urzedach jako ze niedawno syfka przytargalem to i czasu na nic nie mam a tu praca jeszcze :wink: ale chetnie sie spotkam a zdjecia zapodam jak tylko je zrobie , no i krok po kroku musze poczytac jak je wkleic bo jakos do tej pory tylko techniczne tematy zaprzataly moja glowe.Krecisz sie Waszmosć po moim Dzięciolowie :wink: ?? Bo ja czasem w Twoje rejony na rybki latalem plaskaczem do Byczenia albo na Topolę , Teraz jak juz Miska mam to spinninguje z kabiny :wink: stojac w jeziorze :wink: :)2

PUCY
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: PUCY » wt maja 16, 2006 10:44 am

He he ty spiningujesz z kabiny a ja myślę jak połączyć samochód rodzinny z dotarciem w dzikie rejony Bugu z koszem i tyczką ;-)

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » wt maja 16, 2006 10:55 am

@ krolik w dzierzoniowe to ja jestem bez mała codzinnie. Trzeba sie na brovara wybrac pod parasolki w rynku- moge wziac notebooka mam dostęp do netu bez kablowy to Ci pokarze jak sie w kleja zdjecia....

NO GSM masz do mnie w opisie :)21
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
Królik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Królik » wt maja 16, 2006 11:01 am

PUCY pisze:He he ty spiningujesz z kabiny a ja myślę jak połączyć samochód rodzinny z dotarciem w dzikie rejony Bugu z koszem i tyczką ;-)
To Ci zazdroszczę na pewno widoki Masz piekne na Ja na razie tylko "mocze kija i topię blaszki " :wink: bez wiekszych sukcesów jak narazie, ale uparty jestem tylko z czasem gorzej :( Pozdrawiam
V20 2.5 TD,krótka wersja frytkownicy :+)

Awatar użytkownika
Królik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Królik » wt maja 16, 2006 11:09 am

Eskapada pisze:@ krolik w dzierzoniowe to ja jestem bez mała codzinnie. Trzeba sie na brovara wybrac pod parasolki w rynku- moge wziac notebooka mam dostęp do netu bez kablowy to Ci pokarze jak sie w kleja zdjecia....

NO GSM masz do mnie w opisie :)21
W Dzierzoniowie w rynku jest zakaz ze niby pojazdami rolniczymi wjezdzac nie mozna czy cos :wink: :)2 Bardzo chętnie, browarek sie przyda pod koniec tygodnia . Zaraz Ci puszcze mój nr Masz czas Wyslij sygnal to oddzwonie( Dobry,darmowy telefon firmowy :)2 :D
V20 2.5 TD,krótka wersja frytkownicy :+)

Awatar użytkownika
Jogi4x4

Post autor: Jogi4x4 » wt maja 16, 2006 1:06 pm

-------------------------------------------------------------------------------------
Ostatnio zmieniony pn maja 29, 2006 7:29 am przez Jogi4x4, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
majcher

Post autor: majcher » wt maja 16, 2006 3:25 pm

byczy pisze: a na Rafinerii do 70 l zbiornika udawało mi się nalać nawet 81 l (widać gdański litr jest mniejszy od powszechnie przyjetego)
- nie mniejszy tylko oszczędniejszy
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”