Moderator: Kosiarz
moim zdaniem teoretycznie tak, przy 130km/h zachowuje sie całkiem dobrze ale na idealnie gladkim asfalcie. Na normalej polskiej drodze (koleiny) czasem przy 90 trzeba sie napocic by utrzymac auto na drodze - to tak od strony praktycznej.seba136 pisze:a czy mozliwa jest jazda tym samochodem na trasie z predkoscia 150 - 160 km/h( pytam z ciekawosci )
na stronie motofakty.pl czytalem ze silnki 2.8td w pajero ma przyspieszenie 16,8 s no to jakie przyspieszenie ma pajero z silnikiem 2.5 tdiEskapada pisze:
Moc 125 km - 4000 obr /min 0-100 km 16.1 s ( Opony 235x75 ) dla prównania 2.5 TDI Moc 99 km - 4200 obr /min 0-100 16,5 s ( Opony 235x75 ) Przyspieszenia sa identyczne ale z użycie paliwa jest w 2.8 wieksze bo masa identycznego modelu wyposażonego w motor 2.5 jest mniejsza........
DOKŁADNIE!Videlec pisze:moim zdaniem teoretycznie tak, przy 130km/h zachowuje sie całkiem dobrze ale na idealnie gladkim asfalcie. Na normalej polskiej drodze (koleiny) czasem przy 90 trzeba sie napocic by utrzymac auto na drodze - to tak od strony praktycznej.seba136 pisze:a czy mozliwa jest jazda tym samochodem na trasie z predkoscia 150 - 160 km/h( pytam z ciekawosci )
Wg danych z jakiejs gazety v-max z tym silnikiem i automatem to 150km/h a spalanie przy 120km/h 14l
IMO optymalna predkosc dla tego auta to 90 - 100km/h.
Hunter44 masz instrukcje do Pajero II??
Niestety jeszcze nie, ale juz wydarłem wiązki z tamtego, brak czasu, od tygodnia jestem szczęśliwym tatusiem tym razem córkagebels pisze:a ty juz skonczyles motas swojego??waldi_d pisze:No da się tyle pojechać ale nie radzę, ja tak testowałem mojego z lawetą na autostradzie w Niemczech i skończyło się pęknięciem głowicy więc odradzam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość