Pajero nie gaśnie :)
Moderator: Kosiarz
Pajero nie gaśnie :)
Witam, normalnie perpetuum mobile, tylko ze paliwo z baku ucieka:)
A tak na powaznie, to po zapaleniu silnik pracuje i pozniej jak chce zgasic, przekrecam stacyjke i... nic:) Tzn, nie gasnie silnik. Kontrolki gasnie, prad odcina, ale motor chodzi. No i trzeba zdlawic, zeby go wylaczyc. Pozniej zapala normalnie. Ktos ma jakis pomysl?
Auto jak w opisie ponizej.
Dzieki z gory za odpowiedz.
A tak na powaznie, to po zapaleniu silnik pracuje i pozniej jak chce zgasic, przekrecam stacyjke i... nic:) Tzn, nie gasnie silnik. Kontrolki gasnie, prad odcina, ale motor chodzi. No i trzeba zdlawic, zeby go wylaczyc. Pozniej zapala normalnie. Ktos ma jakis pomysl?
Auto jak w opisie ponizej.
Dzieki z gory za odpowiedz.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Panowie! Dalej jest problem! 
Otoz dla odmiany teraz Pajero zgaslo i nie chcialo zapalic
Malo tego, podczas proby dymy poszly z dlawika...
Wykrecilem go, wyjalem zaworek i teraz wiadomo - zapala, ale znowu nie gasnie.
Czy ktos juz przerabial temat dlawika i moze wie od czego dobrac? Zadzwonie zaraz do serwisu i sie dowiem ile taka przyjemnosc kosztuje, ale podejrzewam, ze slono
A moze ktos ma zepsuta pompe i moze mi zapodac dlawik, albo cos w tym stylu?
Bede wdzieczny za pomoc!
Aha, i na koniec pytanie: Czy uwazacie, ze z dlawika mogly pojsc takie dymy z uwagi na to, ze jest uszkodzony, czy mozliwe jest np, ze instalacja elektryczna jest tam gdzies nie halo?
Pozdrawiam!

Otoz dla odmiany teraz Pajero zgaslo i nie chcialo zapalic

Czy ktos juz przerabial temat dlawika i moze wie od czego dobrac? Zadzwonie zaraz do serwisu i sie dowiem ile taka przyjemnosc kosztuje, ale podejrzewam, ze slono

A moze ktos ma zepsuta pompe i moze mi zapodac dlawik, albo cos w tym stylu?
Bede wdzieczny za pomoc!
Aha, i na koniec pytanie: Czy uwazacie, ze z dlawika mogly pojsc takie dymy z uwagi na to, ze jest uszkodzony, czy mozliwe jest np, ze instalacja elektryczna jest tam gdzies nie halo?
Pozdrawiam!
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Dowiedzialem sie juz, ze elektrozawor do mojej pompy jest inny niz elektrozawor Boshowski i inny niz Lukasowski. Niestety. Bardzo podobne, ale gwint jest znacznie wiekszy. Ale dowiedzialem sie tez, ze jest jeszcze jedna firma, ktora takie zawory wlasnie do japonczykow produkuje. I pewnie w poniedzialek uda mi sie zamknac temat
Oczywiscie poinformuje co i jak

Oczywiscie poinformuje co i jak

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Raczej jest uszkodzony.ernil pisze: Aha, i na koniec pytanie: Czy uwazacie, ze z dlawika mogly pojsc takie dymy z uwagi na to, ze jest uszkodzony, czy mozliwe jest np, ze instalacja elektryczna jest tam gdzies nie halo?
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."