Spojrzcie prosze na L 200 z linku:
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
Spojrzcie prosze na L 200 z linku:
Bo bardzo dziwne uszkodzenie.Moze go z poczatkiem listopada poogladam naocznie ale napiszcie jak mogla wygladac kolizja czy czasem nie zostala zgieta cala rama a potem naciagnieta?
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=135992779
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=135992779
Robocizna to minimum 1500, jezeli nie trzeba bedzie nic naciagac, dolicz do tego czesci. Duuuzo czesci
Ze zdjecia to sie nie da ocenic co z rama. Ja bym sie tez zastanowil nad tym, czy kola to aby jada prosto
Nie przychodzi mi do glowy co mu sie ztalo. To troche wyglada tak, jakby wjechal tylem do fosy. Ale nie wiem wtedy skad tak progi pogiete

Nie przychodzi mi do glowy co mu sie ztalo. To troche wyglada tak, jakby wjechal tylem do fosy. Ale nie wiem wtedy skad tak progi pogiete

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
-
- jestem tu nowy...
Wlasciciel mówi , ze nie ma pojecia w jaki sposób bylo uszkodzone Po prostu takie kupil w Belgii. Wg niego normalnie sie auto prowadzi. No nic , poogladam to bede wiedzial wiecej Na szczescie mozna w tym aucie z tyłu duuuzo zobaczyc .Ale popatrzcie na pozostale auta , ktore sprzedaje.Calkiem podobne unfalle z tyłu. Tak jakby byly to uszkodzenia powstale w karambolu na autobanie np.
Pake,swiatelka i podstopnik bym wymienil a reszta chyba do naprawy blacharskiej i tyle.Dlaczego ma tam byc do wymiany jeszcze duuuzo czesci?Przyjmując ze uklad jezdny i rama sa OK.
Pake,swiatelka i podstopnik bym wymienil a reszta chyba do naprawy blacharskiej i tyle.Dlaczego ma tam byc do wymiany jeszcze duuuzo czesci?Przyjmując ze uklad jezdny i rama sa OK.
Duzo, bo policzylem sobie kazdy element z osobna. Fakt, jak traktujemy pake jako jeden element, to juz jest o 2 mniej:) Ale i tak troche sie czesci nazbiera. Jesli chodzi o blacharke (robocizne), to licz sobie mniej wiecej 300 PLN za element i bedziesz juz mial poglad.
Naprawde bardzo dziwne jest uszkodzenie progow. To faktycznie wyglada troche tak, jakby os poszla do przodu
Niezbyt sobie potrafie wyobrazic sily, ktorych dzialanie akurat tak by uszkodzilo progi.
Dokladnie obejrzyj auto. W stanach nagminne jest wlasnie kupowanie aut sprasowanych, naprawianie czesciowe, po czym znowu sprzedawanie jako juz lzej uszkodzone. Czemu w PL tak by nie mialo byc (albo w innych krajach UE)?
Pozdrawiam!
Naprawde bardzo dziwne jest uszkodzenie progow. To faktycznie wyglada troche tak, jakby os poszla do przodu

Dokladnie obejrzyj auto. W stanach nagminne jest wlasnie kupowanie aut sprasowanych, naprawianie czesciowe, po czym znowu sprzedawanie jako juz lzej uszkodzone. Czemu w PL tak by nie mialo byc (albo w innych krajach UE)?
Pozdrawiam!
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Poobijane burty są w każdym L200 , tak samo jak i pobijana klapa tylnia.
mnie się tak porbiło na kilku rajdach ale nie mam zamiaru klepać.
Tył jest lekki i czasami chodzi na boki, ot i cała tajemnica.
A gdyby były założone progi z grubosciennej rury to śladów by nawet nie było . Największy koszt to demontaż tych chromów
mnie się tak porbiło na kilku rajdach ale nie mam zamiaru klepać.
Tył jest lekki i czasami chodzi na boki, ot i cała tajemnica.
A gdyby były założone progi z grubosciennej rury to śladów by nawet nie było . Największy koszt to demontaż tych chromów

długi może więcej
-
- jestem tu nowy...
- dark_zdzich
- dark_zdzich
oni tylko tak marudząolderene pisze:pewnie jak bede mial auto juz w domu to cos wiecej bede wiedzial..... chociaz nie powiem ze przez wszystkie powyzsze opinie mam koszmary sennne:(
wszystko zależy od człowieka jakiemu zostawiłeś autko ,
ja tam uważam że (opinia na podstawie zdjęć) nie jest źle
plastikowe poszerzenie tylko zgięte a nie złamane a to chyba najwięcej kosztuje o ile mnie pamięć nie myli to w ASO 1200 zł jedno
Powinieneś teoretycznie zrobić dobry interes
Pain is temporary, pride is forever